Afişări de pagină

Sistem


joi, 23 aprilie 2015

Tablete de stil de viata


"TABLETE DE STIL DE VIATÃ"

Aileen Ludington
Hans Diehl
Lifestyle Medicine Institute
Loma Linda, California
© 2004, Editura „Viaţă și Sănătate”, București, pentru ediţia în limba română
 
 
Prefaţa autorilor
 
În lumea de astăzi, oamenii pot face pentru sănătatea lor mai mult decât orice medic, spital sau progres al știinţei medicale. Datele știinţifice confirmă că deciziile pe care le luăm, oră de oră, zi de zi, determină în mare măsură starea sănătăţii noastre, bolile de care suferim și, deseori, chiar momentul când vom muri. De aceea, tot ce trebuie făcut este să-i educăm, să-i motivăm și să-i inspirăm pe oameni să înlocuiască acele deprinderi și obiceiuri ce distrug sănătatea, cu un mod de viaţă care promovează sănătatea.
Abundenţa de informaţii medicale care împânzesc mijloacele de informare este copleșitoare, generatoare de confuzie și adesea contradictorie. Descoperirile senzaţionale de astăzi devin deseori marile eșecuri de mâine. Nu-i de mirare că oamenii tânjesc după informaţii de bun-simţ, pertinente, ușor de înţeles și fundamentateștiinţific.
În cuprinsul acestei cărţi, un pachet foarte consistent și variat de informaţii medicale a fost fragmentat în 52 de capitole, scurte și concise. Citiţi câte unul în fiecare săptămână și absorbiţi-i mesajul.
În felul acesta, la sfârșitul anului, veţi ajunge în stare să străbateţi și să interpretaţi corect noianul de informaţii medicale. Veţi dobândi o cunoaștere elementară, dar solidă, a principiilor nutriţiei, a cauzelor și remediilor bolilor comune de astăzi, precum și o înţelegere clară a modului în care vă veţi putea trăi viaţa în așa fel, încât să vă bucuraţi de bunăstare și de o sănătate cât mai  bună. Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic…