Afişări de pagină

Sistem


joi, 23 aprilie 2015

Nu se moare de cancer

"Tratamentele cu extract de vasc se folosesc de peste 80 de ani in Europa"-articol scris de Florentin Popa in Formula As-anul XXV, nr.1163, aprilie 2015, pag.10-11. Cuprinde interviul dat de Dr. Eduard Togoreanu (http://www.togoreanu.ro/noutati/), medic chirurg cu competente in psiho-oncologie.
Este un articol foarte bun, nu excelent. E ca i-ul fara punct.
Subtitlul "Nu se moare de cancer" face referire la remarca sincera a medicului intervievat: "de cancer mori doar stupid".
Pai la fel, nu moare nimeni de SIDA, ci datorita afectiunilor si complicatiilor survenite in urma prabusirii sistemului imunitar.

Partile foarte bune ale interviului:
1. Subliniaza ineficienta metodelor clasice: chirurgia, "tratamentele citostatice", radioterapia, mai nou hormonoterapia pentru cancerele de san si prostata;
2. introducerea, adica acceptarea, in sistemul de sanatate publica a extractului de vasc, Iscador, Isoren, Viscum-Abnoba, Isorel, pe lista medicamentelor compensate;
3. se ocupa pe scurt si optimist de "legendele cancerului": "nici o experienta din lume nu poate sa-ti spuna cat mai ai de trait", "Cand... ii spui ca mai are de trait un an si jumatate, i-ai infipt un cutit in spate, de care precis moare. Ei cam asta fac medicii...", "Noi, medicii, abordam gresit cancerul", "Atunci se produc erorile, fiindca vin din lipsa unor protocoale medicale precise", "In plus, include si psiho-oncologia, cu specialisti care se ocupa de medierea psihoafectiva a pacientului de cancer si a familiei lui, care incearca sa-l calmeze si sa-i redea optimismul, pentru a atenua precipitarea creata de lumea medicala";
4. subliniaza santajul sistemului oficial: "nu-ti dau concediu medical, daca nu faci tratament cu citostatice, pentru ca nu-l pot justifica";
5. "Trebuie sa se stie ca terapiile naturale lupta efectiv cu cancerul, ajutand organismul bolnav sa functioneze normal si sa-si refaca mecanismele imunitare";
6. "Am reusit sa punem la punct o combinatie de plante (vasc, ardei iute si o specie de trandafir de dulceata din medicina araba) pentru cresterea imunitatii. Alaturi de ele, putem include o serie de suplimente alimentare:...Licorice Root,...";
7. "Optimismul si starea psihica pozitiva sunt fantastice in tratamentul cancerului. ..."

Partile foarte slabe ale interviului:
1. Citez: "Un mare nutritionist a spus ca nu calitatea alimentelor are importanta, ci cantitatea lor....Este permis absolut orice, dar in cantitati pe care organismul le poate accepta."
Serios? Care-i numele acelui "mare" nutritionist? E dintre cercetatorii de la NASA care le stiu pe toate? Atunci dam la gunoi Ayurveda, veche de peste 5000 de ani, nu mai bagam in seama "Studiul China" al celor doi T. Campbell, studii de nutritie ale Acad. Ovidiu Bojor, s.a. m.d si mancam salam;
2. In ciuda competentei sale psiho-oncologice nu spune nimic de cauzele profunde ale acestei boli:
"In plus, 8% din cancere se vindeca de la sine, fara nici un tratament, deci nu se poate prezice limita de supravietuire a unui bolnav". Si da-i cu exemple de "cazuri in care supravietuirea a depasit asteptarile medicale".
Pai, ce inseamna dom' doctor acest "se vindeca de la sine"?
Nu cumva acolo este cheia, in exceptia care scapa tiparelor obtuze?
Daca scriem "se vindeca de la Sine", atunci e mai clar?
Caci Sinele, Scanteia Divina din om, are intr-adevar puterea de a ne vindeca.
Daca va referiti la acest Sine, atunci da, aveti dreptate, adevarata vindecare vine de la Sine. Fericiti cei care descopera acest Sine.
Caci, NU ne intereseaza "supravietuirea" care sa depaseasca asteptarile medicale.
Ne intereseaza VINDECAREA DEPLINA A CAUZELOR PSIHO-MENTALE.
Ne intereseaza VINDECAREA HOLISTICA A FIINTEI UMANE, SANATATEA DEPLINA.

Articolul scris de Florentin Popa are ca o continuare exemplificatoare sub titlul "O sansa la viata" un caz de "vindecare", de fapt o faza stabila de platou de mielom multiplu.
Conteaza ca pilda de lupta in fata unei boli considerata incurabila.
Autorul articolului subliniaza dezamagirea indusa de lipsa totala de comunicare dintre medic si pacient dupa ce astepta cate 3-4 ore pe holurile spitalului.
Chiar si cand a dat de un medic cu suflet de aur, care i-a spus ca "orice tratament e bun, cat timp aduce beneficii pacientului", medicul a avut rezerva: "Nu am nici un bolnav in sectie cu rezultate atat de bune (ca ale mamei autorului articolului)! Le-as spune si celorlalti pacienti, dar n-am dreptul sa recomand terapii alternative - risc sa fiu exclusa din Colegiul Medicilor."
Sunt mentionate doua medicamente pentru chimioterapie cu efecte specifice pe mielom multiplu si o gramada de efecte adverse, cu aceeasi substanta activa, Lenalidomide:
-Revlimid, 28 comprimate la 14000 dolari si
-Lenalid, 30 comprimate la 160 dolari.
Nu-i asa ca denumirile de firma costa?
Substanta activa in natura nu are pret. Doar cele prelucrate, chimizate, botezate si brevetate pot fi vandute scump!
Acesta este efortul medicinii alopate: de a cauta in exterior "remedii" scumpe, in loc de a cauta in interior remediul natural.

Medicina alopata are o problema de constiință:
Nu dă dreptul sa fie recomandate terapii alternative, desi aduc beneficii imense. Doctorii care le recomanda risca excluderea din Colegiul Medicilor.
Deci, astfel se respecta juramantul lui Hippocrate? Judecati singuri:

"Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea și Panacea și pe toți zeii și zeițele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât mă ajută forțele și rațiunea:
  • Să respect pe cel care m-a învățat această artă la fel ca pe propriii mei părinți, să împart cu el cele ce-mi aparțin și să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenții lui ca frați și să-i învăț această artă, dacă ei o doresc, fără obligații și fără a fi plătit.
  • Să transmit mai departe învățăturile acestei arte fiilor mei, fiilor maestrului meu și numai acelor discipoli care au jurat după obiceiul medicilor, și nimănui altuia.
  • Atât cât mă ajută forțele și rațiunea, prescripțiunile mele să fie făcute numai spre folosul și buna stare a bolnavilor, să-i feresc de orice daună sau violență.
  • Nu voi prescrie niciodată o substanță cu efecte mortale, chiar dacă mi se cere, și nici nu voi da vreun sfat în această privință. Tot așa nu voi da unei femei un remediu abortiv.
  • Sacră și curată îmi voi păstra arta și îmi voi conduce viața.
  • Nu voi opera piatra din bășică, ci voi lăsa această operație celor care fac această meserie.
  • În orice casă voi intra, o voi face numai spre folosul și bunăstarea bolnavilor, mă voi ține departe de orice acțiune dăunătoare și de contacte intime cu femei sau bărbați, cu oameni liberi sau sclavi.
  • Orice voi vedea sau voi auzi în timpul unui tratament voi păstra în secret, pentru că aici tăcerea este o datorie.
  • Dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi călca, viața și arta mea să se bucure de renume și respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul."
Probabil pe medicii alopati actuali nu-i mai "ajută forțele și rațiunea", caci in zeii martori nu mai cred demult!

Dar ce nu este cu putinta oamenilor este cu putinta lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor.