Afişări de pagină

Sistem


joi, 23 aprilie 2015

Cateva stiri de la Fundatia Dr. Rath, filiala din Romania

 Motto:
"de cancer mori doar stupid."
citat din articolul "Tratamentele cu extract de vasc se folosesc de peste 80 de ani in Europa",
Dr. Eduard Ţogoreanu-medic chirurg cu competenţe in psiho-oncologie, Formula AS-anul XXV, nr.1163, aprilie 2015, pag.10-11.
In traducere liberă din română in română:
"de cancer mori doar daca esti prost sau medicii sunt prosti".

După cum a spus si Dr.Rath dintotdeauna: ”sănătatea nu ne este oferită de bunăvoie, trebuie să luptăm pentru ea”.

Stirile promise:
Ziua Mondială a Cancerului 2015: Milioane de pacienţi mor fără să ştie adevărul
În fiecare an, la data de 4 februarie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Cancerului, cu scopul creşterii conştientizării, a încurajării prevenirii, detectării şi tratamentului acestei boli. Sub coordonarea organizaţiilor de caritate care se folosesc de reflectoarele mass-media pentru a le stimula campaniile de colectare de fonduri, impresia pe care o lasă este aceea că descoperirea aşa-ziselor medicamente ”miraculoase” şi învingerea cancerului vor fi posibile numai dacă noi cu toţii contribuim cu suficientă generozitate. Totuşi, ceea ce aceste organizaţii caritabile nu ne spun este că vânzările industriei farmaceutice la scară globală se ridică la peste 1 TRILION de dolari  anual. Mai mult, până în anul 2018 se estimează o creştere a acestei cifre de vânzări până la nivelul de 1.3 trilioane de dolari pe an.  Atunci ne punem întrebarea: de ce o industrie care rulează trilioane de dolari pe an aşteaptă ca noi să donăm bani pentru a-i susţine cercetările?
Citeste articolul pe Fundatia Dr Rath

Organisme Modificate Genetic

5 Martie 2015

Cine va putea aviza cultivarea organismelor modificate genetic în România?
Uniunea Europeană a decis, în luna decembrie a anului trecut, că guvernele naționale trebuie să aibă decizia privind interzicerea cultivării organismelor modificate genetic (OMG).
Parlamentul European și statele membre au convenit că guvernele naționale pot avea ultimul cuvânt în privința utilizării organismelor modificate genetic (OMG), decizie care contravine mai multor inițiative ale UE care vizează, în mod tradițional, o poziție comună cu privire la politicile UE.
Citeste articolul pe stiriagricole.ro

3 Martie 2015

UNDĂ VERDE DE LA EUROPA
Statele UE pot interzice cultivarea organismelor modificate genetic
Consiliul European a adoptat ieri un act normativ care acordă ţărilor membre dreptul de a interzice sau de a aproba culturile de organisme modificate genetic (OMG) pe teritoriul lor, transmite EFE.
Citeste articolul pe bursa.ro

3 Martie 2015

O mamica a refuzat tratamentul pentru cancer pentru a-l inlocui cu o dieta vegetariana
Kelly Logan, o mamica din Marea Britanie, si-a socat familia cand le-a dezvaluit ca nu vrea sa treaca prin tratamentul pentru cancer, ce consta si in chimioterapie, alegand o cale alternativa de vindecare: dieta vegetariana.
Citeste articolul pe qbebe.ro

16 Februarie 2015

Cancerul nu este doar ”ghinion”
În goana neobosită pentru a atrage atenţia publicului (sau a câştiga o audienţă mai mare), media se foloseşte de orice ocazie pentru a comunica ştiri ”explozive” – dar fără a lua în considerare veridicitatea acestora sau consecinţele pe termen lung. Cel mai recent exemplu al unei astfel de publicităţi exagerate este publicarea, în ianuarie 2015, a unui studiu ştiinţific care concluziona: ”cancerul nu este altceva decât «ghinion»”. Având în vedere consecinţele pe termen lung asupra sănătăţii publice ale unei astfel de viziuni nihiliste bazate pe date incorecte, apreciem că acest subiect trebuie abordat într-un context mai larg.
Citeste articolul pe Fundatia Dr Rath

20 Februarie 2015

Substanţa care pune în pericol sănătatea oamenilor. Consumatorii de sucuri, expuşi la un compus chimic cancerigen folosit în scopuri estetice
Sucurile din comerţ nu au fost niciodată o alegere potrivită pentru o dietă sănătoasă, însă un nou studiu arată că riscurile asupra sănătăţii consumatorilor sunt mai mari decât se credea. Chiar şi în cazul persoanelor care consumă cantităţi moderate de suc.
Citeste articolul pe antena3.ro