Afişări de pagină

Sistem


luni, 26 martie 2018

Autofagia, subiect de premiu Nobel si modalitate de eliminare a cancerului, bolii Parkinson și diabetului de tip 2.

Autofagia este stimulata prin post (detoxifiere), miscare (oxigenare), enzime care digera proteinele, carbohidrații și lipidele (metabolism optimizat), viata in natura (reconectare, reechilibrare, destresare).
"Autofagia controlează funcții fiziologice importante, în care componentele celulare trebuie să fie degradate și reciclate. Autofagia poate furniza rapid „combustibilul” pentru energia necesară și poate construi blocurile necesare pentru reînnoirea componentelor celulare. Prin urmare, este un proces esențial de răspuns celular la înfometare și alte tipuri de stres. În cazul infecțiilor, autofagia poate elimina bacteriile și virusurile care invadează celula. Autofagia contribuie, de asemenea, la dezvoltarea embrionară și la diferențierea celulelor.
Celulele pot folosi autofagia pentru a elimina proteinele deteriorate, un mecanism de control care este esențial pentru contracararea consecințelor negative ale îmbătrânirii.
S-a demonstrat că în Parkinson, în diabetul de tip 2 și în alte boli ale bătrâneții există legături cu o autofagie deficitară...De asemenea, disfuncționalitățile în mecanismul de autofagie sunt legate de apariția cancerului."
https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/premiul-nobel-pentru-medicina-2016-revine-unui-cercetator-japonez-579614
Suna cunoscut? Mai multe la:
https://www.ziaruldesanatate.ro/articole/nutritie/autofagia-secretul-tineretii-si-al-prevenirii-bolilor/
https://viataverdeviu.ro/detoxifierea-corpului-incetineste-imbatranirea
http://www.umfcv.ro/files/a/u/Autofagia%20celulara_tinta%20tratament%20a%20procesului%20de%20imbatranire.pdf