Afişări de pagină

Sistem


vineri, 1 mai 2015

Noi, cobaii sistemului

Un articol despre cum ar trebui cardul de asigurari de sanatate sa rezolve problemele din sistem: http://www.nasul.tv/ziua-z-pentru-sanatate/

Nu o va face, pentru ca in realitate nu reprezinta o solutie, ci o problema cu mult mai mare:
1. nu reduce costurile, ci le sporeste. In loc de o adeverinta de asigurat pe hartie acum vor trebui suportate costuri pentru: cititoare de cartele, servere, soft-uri, angajati suplimentari, calculatoare, medicii isi vor pierde timpul cu introducerea datelor, nu cu consultarea pacientilor;
2. problemele de securitate nu vor dispare, ci se vor multiplica;
3. coruptia si comisioanele aferente nu dispar, ci vor fi camuflate din cateva tastari;
4. problemele morale si etice nu se rezolva tehnologic si legislativ, ci prin educatie. Doar cretinii nu invata asta din istorie.

Puneti pe masa cardul de sanatate, cardurile bancare, permisul auto electronic, cardurile de fidelitate, buletinul electronic, pasaportul electronic, abonamentul RATB si cel METROREX. De ce au toate acelasi format? Pentru ca in viitorul apropiat se vor unifica si banii fizici vor dispare. Ce urmeaza?
Nu o voi spune tot eu, caci sunt alte surse profetice care redau consecintele apocaliptice in detaliu.

Am fost la Bruxelles, una din cele 3 capitale ale UE. Acolo biletele pentru transportul in comun sunt inca in formatul vechi pe hartie. De ce s-au grabit sa introduca in capitala Romaniei abonamentul si portofelele pentru transportul in comun in forma electronica? Suntem noi cobai mai obedienti decat alti europeni?