Afişări de pagină

Sistem


duminică, 19 iunie 2016

Clorofila, sangele plantelor

Clorofila

Fără a exagera deloc, se poate spune, că clorofila este probabil cea mai importantă “substanță” organică din Natură. Prezența ei în celulele plantelor și algelor asigură în mod direct sau indirect, baza energetică și respiratorie aproape a tuturor celorlalte organisme de pe planetă.
Rolul ei este unul de bază în ceea ce privește însăși natura vieții pe Pământ: ea transformă într-un mod tainic lumina soarelui în energia necesară creșterii plantelor, prin procesul de fotosinteză.
Chimistul de origine germana, dr. Richard Willaster, a realizat câteva descoperiri revoluționare referitoare la clorofilă, evidențiind legătura tainică ce există între lumina soarelui și apariția, respectiv menținerea vieții pe pământ.
Clorofila este pe drept numită “sângele verde” deoarece structura ei chimică diferă de cea a hemoglobinei din sângele uman doar printr-un element, care este fierul în cazul hemoglobinei și magneziul în cazul clorofilei.
Michael T. Simonich de la Institutul Linus Pauling al Universității de stat Oregon, afirmă că creșterea celulelor canceroase este combătută cu eficiență de clorofila care acționează ca un veritabil antioxidant al organismului.
Ea ajută la alcalinizarea rapidă a organismului, are acțiune antioxidantă și are numeroase beneficii cum ar fi: detoxifiază organismul, regenerează ficatul, reglează nivelul de calciu, este antiinflamator, vindecă rănile oxigenează sângele, este bogată în enzime care stimulează întinerirea rapidă a celulelor organismului, îmbunătățește funcția hepatică, hrănește țesuturile inimii cu fier și magneziu, revitalizează sistemul vascular, este antioxidant, întreține flora intestinală sănătoasă, leagă și elimină metalele grele din organism, combate infecțiile etc.
Sucuri verzi bogate in clorofila: orz verde, iarba de grau Spelta (graul stramosesc, nu cel umflat de amidon, care da productii record la hectar), lucerna, patrunjel, papadie.
Sursa: http://aranyalma.ro/ro/articol/clorofila