Afişări de pagină

Sistem


duminică, 3 decembrie 2017

Psihologia cancerului

Orice forma de cancer are drept cauza un soc emotional
Un doctor american reconfirma acest fapt:
http://thepsychologyofcancer.com/
If your life is not one of joy and harmony, you are at risk, according to the severity of your low mood. This was written about over 2,000 years ago by the Galen The Greek, a doctor in ancient Rome. He said cancer is caused by an excess of “black bile”. The Greek for black bile is melancholia, or we would say depression (melancholy). In other words, cancer tends not to strike truly happy people.

Cancerul nu este o condamnare la moarte. Este un apel la trezire. Trebuie să faceți ceva înainte să vă lovească pe dvs. sau pe cineva iubit!

Dar noi stiam asta. Insa am uitat:


Medicina dacilor - Dialogul lui Socrate cu Charmides

„Tot așa stau lucrurile, Charmides, și cu acest descântec. Eu [Socrate] l-am învățat acolo în oaste, de la un medic trac, unul din ucenicii lui Zalmoxis, despre care se zice că îi fac pe oameni nemuritori. Spunea tracul acesta că [medicii] greci aveau dreptate să cuvânteze așa cum v-au arătat adineauri. Dar Zalmoxis, adăuga el, regele nostru, care este un zeu, ne spune că după cum nu trebuie să încercăm a îngriji ochii fără să ținem seama de cap, nici capul nu poate fi îngrijit neținându-se seamă de corp, tot astfel trebuie să-i dăm îngrijire trupului dimpreună cu sufletul și iată pentru ce medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli: [anume] pentru că ei nu cunosc întregul pe care-l au de ingrijit. Dacă acest întreg este bolnav, partea nu poate fi sănătoasă. Căci, zicea el, toate lucrurile bune și rele – pentru corp și pentru om în întregul său – vin de la suflet și de acolo curg [ca dintr-un izvor] ca de la cap la ochi. Trebuie deci – mai ales și în primul rând – să tămăduim izvorul răului, ca să se poată bucura de sănătate capul și tot restul trupului. Prietene, zicea el, sufletul se vindecă cu descântece. Aceste descântece sunt vorbele frumoase, care fac să se nască în suflet înțelepciunea. Odată ivită aceasta și dacă stăruie, este ușor să se bucure de sănătate și capul și trupul. Când mă învăța leacul și descântecele, spunea: Să nu te înduplece nimeni să-I tămăduiești capul cu acest leac, dacă nu-ți încredințează mai întâi sufletul, ca să i-l tămăduiești cu ajutorul descântecului. Iar acum – zicea el – aceasta e cea mai mare greșeală a oamenilor: ca unii medici să caute în chip deosebit o vindecare sau cealaltă [a sufletului și trupului]. Și mă povățuia foarte stăruitor să nu mă las înduplecat de nimeni – oricât de bogat, dintr-un neam ales sau oricât de frumos ar fi – să fac altfel. Deci eu, pentru că i-am jurat și sunt nevoit să-I dau ascultare, îi voi da într-adevăr ascultare. Și dacă vrei – potrivit povețelor străinului – să-mi încredințezi mai întâi sufletul tău, pentru a-l vrăji cu descântecele tracului, îți voi da și leacul pentru cap. Dacă nu, nu-ți pot ajuta cu nimic, scumpe Charmides.”

https://ro.wikipedia.org/wiki/Charmides_(Platon)

Citez din Cristian Raduta "Noua ordine vibrationala", Ed. The New Earth, 2014:
"...in general, toate problemele fizice pe care le ai sunt intotdeauna legate in mod direct cu scopul initial al acelui organ suferind, si nu sunt legate intr-un mod ascuns, complicat, sofisticat cu alte lucruri."

Exemple
Problema - Cauza 
                 (incapacitate...)
cu inima - de a iubi (mintea neaga simtirea);
cu gatul -  de a comunica;
cu ochii - de a privi in fatza, direct;
alergie - de a te proteja in urma unor experiente traumatizante (respingi);
urechi - de a auzi anumite adevaruri;
cu nasul - de a simti, de a intui;
cu limba - de a trai plenar viata;
cu fatza- de a reda imaginea corecta despre propria persoana;
chelia - de a controla tensiunile, stresul, teama, atunci apare nevoia exagerata de a controla tot in jur;
Cancer- la nivel adanc este ascunsa de mult timp o suparare, care ajunge sa roada si izbucneste;
accidente- programe determinate de frici care-ti intuneca mintea, te deconecteaza de simtire si ingerii protectori;
cu aparatul genital- aspecte nearmonioase ale energiei sexuale si interactiunii cu sexul opus (acumulare de frica sau ura);
depresia - traume care duc la un program de "protectie", care impiedica simtirea unor alte dureri, care determina trairea intr-o zona de "confort" restransa;
obezitate-de a simti direct viata si atunci se protejeaza in "puf" cu un strat de grasime pentru amortizare, au lipsa de incredere ca pot infrunta greutatile, frica de opinia celorlalti'
cu nervii-neexprimarea simtirii reale, lupta puternica intre inima si minte, receptivitate si comunicare;
pielea-reflectare sau afirmare a propriei persoane;
genunchii- de a reprezenta personalitatea individuala, de a face conexiunea dintre eul inferior si cel superior, dintre ego-ul care ne asigura-protejeaza supravietuirea fizica si sufletul etern din noi, care ne asigura legatura cu Dumnezeu.

Numai in clipa prezenta Existi. Fara frici. Doar esti. Trecutul e mort, viitorul nu a sosit.