Afişări de pagină

Sistem


marți, 24 octombrie 2017

Molecule mici de RNA asasin declanșează un mecanism numit DISE (Death Induced by Elimination gene survival), adica moarte indusa prin eliminarea genelor de supravietuire

Sursa: https://news.northwestern.edu/stories/2017/october/suicide-molecules-kill-any-cancer-cell/



"Activarea DISE în organismele cu cancer ar putea permite eliminarea celulelor canceroase. Grupul lui Peter a evidentiat că această formă de moarte celulară afectează in mod preferențial celulele canceroase cu efect redus asupra celulelor normale. Pentru a testa acest lucru ca tratament, Peter a colaborat cu Dr. Shad Thaxton, profesor asociat de urologie la Feinberg, pentru a livra moleculele cu RNA asasin prin nanoparticule la soareci purtand cancer ovarian uman. La soarecii tratati, tratamentul a redus puternic cresterea tumorii fara nici o toxicitate pentru soareci, rapoarteaza studiul publicat in Oncotarget. Foarte important, tumorile nu au dezvoltat rezistență la această formă de tratament pentru cancer. Peter și Thaxton perfecționează acum tratamentul pentru a-i spori eficacitatea."
Acest studiu va fi publicat in eLife pe 24 octombrie 2017 (published Oct. 24 in eLife).

"Alte doua noi studii de la Universitatea Northwestern in Oncotarget si Cell Cycle, publicate de grupul lui Marcus Peter, descriu descoperirea moleculelor asasin prezente in multiple gene umane si efectul lor puternic asupra cancerului la soareci."

Deci, e cale lunga pana la aplicarea in tratamente sigure la oameni. Dar exista sperante.