Afişări de pagină

Sistem

joi, 13 aprilie 2017

A (vă) vaccina sau a nu (vă) vaccina? Obligatoriu? Informare, riscuri, sancţiuni

Informaţi-vă:

Ce patesc medicii dizidenti antivaccinare, daca spun adevarul si ameninta profitul companiilor:

Andrew Wakefield – vaccinul ROR si autismul

Seria de documentare "Adevarul despre vaccinuri":

Episodul 1: https://www.youtube.com/watch?v=cHWeJ0f_o3A  

Episodul 7: https://go2.thetruthaboutvaccines.com/docuseries/episode-7

https://go2.thetruthaboutvaccines.com/docuseries/order/  

 Legea Vaccinului este încă în dezbatere publică. Proiectul nu include (direct) sancţiuni,

ci prevede înfiinţarea Comisiilor Judeţene de Vaccinare şi a Comisiei Municipiului Bucureşti, care vor avea printre principalele atribuţii sesizarea instituţiilor abilitate privind „constatarea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinţi sau reprezentanţi legali în cazul minorului", iar pedeapsa este închisoare de la 3 la 7 ani. 

Bun venit, Inchizitiei!

Legatura dintre vaccinare si cancer
Nagalaza nu se găseşte în organismul nou-născuţilor. Ea este introdusă în organism prin procedurile de imunizare, adică prin vaccinuri, care de obicei conţin tulpini virale "inactivate".
Dezvaluirea legaturii dintre vaccinare si cancer 
Nagalaza atacă proteina Gc, iar atunci când macrofagele nu sunt activate, nici ceilalţi „soldaţi” ai sistemului imunitar nu devin activi. O singură moleculă de nagalază poate distruge nenumărate proteine precursoare ale GcMAF.
Chiar dacă nagalaza împiedică formarea de GcMAF în corp, ea nu poate împiedica acţiunea imunostimulatoare a acestui compus (GcMAF=Gc+ vitamina D3), dacă el este injectat direct pacientului.
Dacă la analize de sange apare un nivel prea mare de nagalază în organism, atunci acest nivel indica prezenţa cancerului in organism într-un stadiu foarte incipient.

Subiectul vaccinării copiilor a dat naştere la multe polemici în societatea românească. Pe fundalul lor a apărut un proiect de lege care "vorbeşte" despre responsabilitatea părintelui fără să prevadă însă sancţiuni. În schimb, înscrierea la şcoală e condiţionată de vaccinări, iar statul va înfiinţa comisii care să-i dea pe mâna autorităţilor pe părinţii care nu-şi vaccinează micuţii.
Ministerul Sănătăţii a publicat pe site-ul său proiectul de lege privind vaccinarea, proiect ce va fi în dezbatere publică până în data de 20 mai 2017. Proiectul de lege nu mai prevede sancţiuni pentru părinţii care nu îşi vaccinează copiii, aşa cum o făcea proiectul anterior, ci doar stipulează faptul că aceştia sunt responsabili de sănătatea copiilor.
Pe de altă parte, copiii neimunizaţi nu vor putea fi înscrişi în şcolile de stat iar părinţii ar putea fi reclamaţi dacă nu şi-au vaccinat micuţii. Astfel, legea prevede înfiinţarea Comisiilor Judeţene de Vaccinare şi a Comisiei Municipiului Bucureşti care vor avea printre principalele atribuţii sesizarea instituţiilor abilitate privind „constatarea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinţi sau reprezentanţi legali în cazul minorului care împlineşte vârstă de 3 ani şi nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei” şi sesizarea serviciului public de asistenţă socială şi direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului „privind neglijarea medicală şi încălcarea drepturilor copilului de către părinţi sau reprezentanţi legali în cazul minorului care împlineşte vârstă de 18 luni şi nu a început sau a întrerupt schema privind vaccinurile obligatorii”, relatează Gândul.info. Potrivit Codului Penal, infracţiunea de rele tratamente se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani.
Referitor la sancţiuni special specificate pentru cei ce nu-şi vaccinează copiii, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a explicat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că acestea vor apărea în proiectul de lege după dezbaterea publică şi după consultarea Camerei Deputaţilor şi Senatului.
"Acestea sunt necesare, dar am considerat că este mai bine să fie construite astfel încât să fie acceptate de opinia publică şi să fie şi în beneficiul copiilor", a explicat Bodog.
Cât despre posibilitatea refuzului părinţilor de a vaccina copilul, ministrul Sănătăţii susţine că dacă părintele face acest lucru, o face pe propria răspundere.
Până la stabilirea unor sancţiuni, Ministerul Sănătăţii condiţionează înscrierea copiilor în şcoli de prezentarea adeverinţei eliberate medicul de familie care să ateste că în cazul copilului au fost efectuate toate vaccinurile obligatorii.
În cazul în care nu deţine această adeverinţă, părintele are obligaţia ca în termen de 60 de zile să aducă la unitatea de învăţământ calendarul de recuperare pentru antigenele vaccinale obligatorii. O a doua variantă este aceea ca părintele să dovedească printr-o adeverinţă că vaccinarea nu a fost posibilă în cazul copilului său din cauza contraindicaţiilor medicale definitive pe care acesta le are pentru anumite vaccinuri. Totuşi, Legea vaccinării nu precizează ce se întâmplă în cazul copiilor pentru care nu se poate elibera niciunul dintre documentele de mai sus.
Pe de altă parte, merită menţionat că deşi proiectul de lege prevede că "Ministerul Sănătăţii asigură şi menţine permanent un stoc de rezervă de vaccinuri şi consumabile cel puţin egal cu necesarul anual, cu termen de valabilitate de minim 18 luni", în prezent, România se confruntă cu o criză de vaccin anti hepatic B.
Cetăţenii care doresc să trimită ministerului observaţii şi propuneri privind proiectul de act normativ o pot face, în termen de zece zile, la adresa propuneri@ms.ro .