Afişări de pagină

Sistem


marți, 4 octombrie 2016

O veste buna si alta proasta

Vi le redau in ordinea mentionata.
Prima
Sursa: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=8658

A refuzat în permanenţă chimioterapia şi a trăit 102 ani
 
O poveste adevărată demonstrează că oamenii bolnavi nu ar trebui să-şi piardă speranţa şi ar trebui să lupte până la final.
Stamatis Moraitis, care a trăit în SUA, provine din Ikaria, Grecia. A fost diagnosticat cu cancer pulmonar incurabil în anul 1976. El s-a împăcat cu gândul că va muri curând. De la aflarea verdictului dat de medici, a cerut diferite opinii de la diverşi doctori, dar toţi i-au spus că nu va trăi mai mult de 6 luni şi pentru a-şi prelungi viaţa este necesară începerea chimioterapiei agresive.
Acest om nu a vrut sub nici o formă să trateze boala lui cu chimioterapie, aşa că a refuzat tratamentul şi s-a întors la locul său de naştere în Grecia. Atunci s-a petrecut ceva remarcabil.
La început, el a fost foarte dezamăgit şi depresiv. Soţia sa a avut grijă de el. Din fericire, cu trecerea timpului, dorinţa lui de viată a reapărut. Pentru că ştia că nu mai are mult timp de trăit, a decis ca puţinul timp pe care îl mai are să-l petreacă cu prietenii.
În următoarele săptămâni ajunsese să se simtă ca şi cum puterea lui se întorcea încet încet. După ceva timp, a decis chiar să se apuce de grădinărit, chiar dacă nu se mai aştepta să experimenteze apariţia fructelor plantate de el. Cu toate acestea, a fost un motiv bun de a se bucura de soare, mare şi aer curat.
Şase luni au trecut şi iată că Stamatis nu a murit. În loc să fie pe patul de moarte, el era zi de zi în propria grădină, se trezea devreme şi îşi petrecea toată ziua în soare şi aer curat. Iată că plantele au început să dea roade, el ajungând chiar să se hrănească cu ele.
Anii treceau iar Stamatis se simţea mai bine şi mai puternic. După 30 de ani de când a început această nouă viaţă, la vârsta de 97 de ani, Stamatis a decis să meargă să vorbească cu medicii care i-au prescris chimioterapia. Nu mare i-a fost surpriza să constate că niciunul din medicii din acea vreme nu mai trăia.
Acest bătrân a murit la vârsta de 102 ani şi în certificatul de deces s-a scris că a murit „de bătrâneţe”, cancerul nu a fost menţionat.
Mesajul din povestea vieţii acestui om este că oamenii trebuie să ştie că o persoană bolnavă nu se va vindeca doar cu medicamente; în schimb are nevoie de credinţă, voinţă şi dragoste față de natură. Pentru o stare bună de sănătate, regenerarea trupului şi a spiritului este lucrul cel mai necesar.
Un fapt interesant este că mulţi dintre noi nu ştim că locuitorii din Ikaria, Grecia, cam „uită să moară”, ei neştiind ce este o boală de inimă sau cancer.
Rucola, linte, ulei de măsline, oregano, pătrunjel şi ierburi similare se regăsesc zilnic pe mesele locuitorilor din Ikaria. De asemenea, în Ikaria, carnea roşie nu este consumată mai mult de o dată pe săptămână.
Secretele unei vieţi lungi:
1. Dieta mediteraneană:
- consumul de cantităţi mari de legume crude cultivate în propria grădină;
- uleiul de măsline, seminţele şi cerealele trebuie să fie mereu prezente în dietă;
- consumul zilnic de fructe cultivate în propria grădină;
2. Consumul zilnic în cantităţi mari de diverse ceaiuri. În cazul în care ceaiul este preparat natural, el va stimula detoxifierea organismului.
3. Odihna este foarte importantă; ea este de fapt un secret fundamental pentru o viaţă lungă. Dacă vă simţiţi obosit, odihniţi-vă imediat. Nu vă forţaţi trupul, nu-l privaţi de odihnă; este un lucru vital.
4. Fiți activi în natură.
Faceți zilnic plimbări lungi şi bucurați-vă de lumina soarelui. Munciți, recreeați-vă, odihniți-vă. Simțiți-vă utili!
5. Nu vă grăbiți viaţa şi eliberați-vă de temeri şi de stres.
Păstrați-vă aproape familia şi prietenii. Dacă este posibil, mutaţi-vă într-un loc cu aer curat şi fără poluare.
Sursa: secretele.com
Citiţi şi:
Mitul tinereţii fără bătrâneţe în lumina noilor descoperiri ştiinţifice
Alimente miracol

A doua veste
Sursa: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=10311

Prea multe decese apar deja în Marea Britanie tocmai din cauza chimioterapiei

Astfel se realizează planul secret al aşa zişilor „ILUMINAŢI” de a ucide cât mai mulţi oameni

Un studiu publicat în Lancet Oncology avertizează cu privire la nocivitatea curelor cu citostatice care, în unele spitale britanice, ar provoca moartea a 50% dintre pacienţi.
Poate cu adevărat chimioterapia să aibă efecte dăunătoare şi să conducă la moartea a până la 50% dintre pacienţi? Această problemă a fost ridicată într-un articol care a apărut recent pe Lancet Oncology cu privire la un studiu britanic semnat de PublicHealth England şi Cancer Research UK.
Studiul britanic
Cercetătorii au examinat numărul de pacienţi care au decedat în termen de 30 de zile de la începerea chimioterapiei. În special, studiul a examinat peste 23.000 de femei cu cancer la sân şi aproximativ 10.000 de bărbaţi cu cancer pulmonar: 9.634 de pacienţi au fost supuşi chimioterapiei, în 2014.
În 30 de zile au decedat 1.383 de pacienţi. Rata de mortalitate la 30 de zile creştea odată cu vârsta, atât la pacienţii cu cancer de sân cât şi la cei cu cancer pulmonar. Rata de mortalitate a fost, de asemenea, mai mare la pacienţii supuşi pentru prima dată chimioterapiei, comparativ cu cei care făcuseră deja cure de tratament.
Mortalitate ridicată
Studiul a constatat că, în Anglia, aproximativ 8,4% dintre pacienţii cu cancer pulmonar şi 2,4% dintre cei cu cancer de sân au decedat într-o lună de la începerea tratamentului.
Dar, în unele spitale, procentul este mult mai mare decât media observată. De exemplu, în cel din Milton Keynes, rata de mortalitate în cazul chimioterapiei împotriva cancerului pulmonar a fost chiar de 50,9%, chiar dacă statistica se bazează pe un număr mic de pacienţi.
În Lancashire Teaching Hospitals rata mortalităţii la 30 de zile a fost de 28%. Rate mai mari decât media s-au constatat chiar şi în spitale din Blackpool, Coventry, Derby, South Tyneside, Surrey şi Sussex.
Experţii britanici avertizează: „Acestea sunt medicamente puternice, cu efecte secundare semnificative şi, de multe ori, poate fi foarte dificil să se ajungă la un echilibru corect între agresivitatea chimioterapiei şi efectele sale benefice pentru sănătatea pacienţilorˮ.
În spitalele a căror rată de deces este în afara mediei prevăzute – subliniază aceştia – se va cere revizuirea practicilor medicale. Este important să se avertizeze pacienţii cu privire la faptul că există riscuri potenţiale asupra vieţii legate de chimioterapie, iar medicii trebuie să fie mai atenţi la selecţia pacienţilor, deoarece există diferenţe semnificative în ceea ce priveşte supravieţuirea pentru persoanele vârstnice şi pentru pacienţii cu stare generală de sănătate precară
De fapt, ceea ce reiese în mod clar din studiu nu este numai riscul de mortalitate asociat cu chimioterapia, ci mai degrabă proasta calitate a îngrijirii medicale din Marea Britanie.