Afişări de pagină

Sistem


vineri, 21 octombrie 2016

Medici care nu si-au uitat juramantul facut in fata lui Dumnezeu

Medicul din Dublin care învinge cancerul + documentar (RO)


„Nu-ți mai hrăni cancerul!” Pare un sfat ciudat, având în vedere miliardele cu care companiile farmaceutice și ministerele de resort finanțează cercetările în domeniul cancerului. Însă cartea cu acest titlu, recent apărută, a unui medic generalist dintr-o suburbie a Dublin-ului, ar putea oferi o dovadă reală că a fost găsită calea de a învinge această boală cumplită. Dr. John Kelly, fiul unui psihiatru renumit și cu studii făcute în Irlanda, Africa și Statele Unite, nu vine cu un leac minune. El prezintă dovezi, rezultate în urma experiențelor sale medicale cu propriii pacienți, care arată că boala canceroasă poate fi stopată din evoluția ei și chiar dată înapoi, permițând suferinzilor să-și recapete sănătatea și să trăiască o viață normală.

Baza acestei abordări a cancerului de către dr. Kelly este descoperirea, cu 10 ani în urmă, a legăturii directe între consumarea de proteine animale și dezvoltarea cancerului. Ca să se dividă și să prospere, celulele canceroase au nevoie de proteine de origine animală. Suprimă aportul acestor proteine și vei stopa creșterea și răspândirea celulelor canceroase. Așadar, în acest fel poți înfometa cancerul până în punctul în care acesta va depune armele.    

Doctorul Kelly nu pretinde că a făcut el însuși această descoperire. De fapt, metoda lui se bazează pe rezultatul cercetărilor descrise în cartea Studiul China, a celebrului nutriționist american Colin Campbell, cercetător la Universitatea Cornell. Lucrarea a fost publicată pentru prima oară în anul 2005, iar până în prezent au fost vândute peste un milion de exemplare. Meritul doctorului Kelly este acela de a fi introdus în propria practică medicală descoperirile lui Campbell și ale echipei sale de cercetători. Și a început să facă asta acum 9 ani, adică la numai un an de la apariția cărții, documentând riguros rezultatele obținute. Astfel, se pare că el este primul medic generalist din această parte a lumii care a luat această inițiativă.

Cercetarea revoluționară a profesorului Campbell și a echipei sale internaționale, desfășurată timp de 40 de ani, a stabilit că există o legătură atât de evidentă între consumul de proteină animală (carne, lactate) și dezvoltarea cancerului, încât este greu s-o ignori. Cu toate acestea, până acum, medicii au ignorat-o, probabil și pentru că a părut o soluție prea simplă la o boală atât de complexă.

Cercetările lui Campbell au demonstrat că atunci când hrănea șoarecii cu proteină animală le declanșa cancere, iar când îi trecea pe dieta cu proteină vegetală, le stopa dezvoltarea. Trecându-i din nou pe o dietă cu proteină animală, celulele canceroase începeau iarăși să se înmulțească. În felul acesta, cancerul, pur și simplu, putea fi declanșat sau oprit – on/off.

O altă descoperire a prof. Campbell a fost făcută în Filipine, într-o perioadă în care cancerul avea o incidență ridicată printre copiii din această țară. El a remarcat că marea majoritate a copiilor din familiile sărace se vindecau de această boală, în timp ce copiii proveniți din familii înstărite, de obicei, mureau. Singura diferență dintre acești copii era dieta: numai familiile cu venituri mai mari își puteau permite să-și hrănească copiii cu carne și lactate.

Aceste cercetări de început ale lui Campbell au dus la studiul de mai târziu, desfășurat pe scară largă în China. Această țară vastă a fost aleasă datorită relativei uniformități a dietei locuitorilor pe tot cuprinsul ei și pentru ușurința cu care pot fi urmărite diferențele acestei diete în anumite zone. Astfel, aceeași legătură dintre proteina animală și cancer a fost confirmată, iar rezultatul acestor cercetări extensive a fost „Studiul China”, devenit celebru în întreaga lume.

Când un prieten care lucra la Universitatea Cornell i-a oferit un exemplar, John Kelly a fost profund impresionat. În loc să se mulțumească s-o citească și-atât, el a decis să pună în aplicare descoperirile descrise în carte, inițiind ceea ce el a numit un „studiu de teren”, pe pacienții lui care dezvoltaseră cancere. A făcut acest lucru timp de 9 ani, consemnând cu meticulozitate efectele noului tratament. Iar toate aceste cazuri și rezultatele obținute au fost descrise în detaliu în cartea sa, Stop Feeding Your Cancer, a cărei lectură te lasă cu gura căscată.

Ca și alți medici de familie din Irlanda, Kelly are în permanență un număr de pacienți care suferă de o formă sau alta de cancer. El a început prin a le explica acestora legătura dintre cancer și dieta axată pe alimente de origine animală, le-a oferit câte un exemplar din „Studiul China” și i-a sfătuit să treacă pe o dietă din care să excludă carnea și produsele lactate. În același timp, i-a sfătuit să meargă și la oncolog, deci nu i-a oprit de la tratamentul convențional recomandat oficial în aceste cazuri – operație, radioterapie, chimioterapie etc.

Ceea ce a urmat a fost de-a dreptul extraordinar. Absolut toți pacienții cu cancer care au adoptat dieta fără proteine animale și s-au ținut de ea cu strictețe au fost informați, în urma analizelor ulterioare, că boala lor s-a oprit din evoluție. Tumorile au devenit inactive și chiar s-au micșorat. Cum toți acești pacienți au urmat și un tratament convențional, nu s-a putut spune categoric că au fost salvați doar prin dietă. Dar tratamentul convențional singur nu are nici pe departe această rată de succes, și oncologii înșiși au fost uimiți de însănătoșirea pacienților. Este de menționat că unii pacienți și-au informat specialistul că au trecut pe dieta fără proteină animală, alții nu. Bineînțeles că, invariabil, oncologii au pus vindecarea pe seama chimioterapiei sau a altor proceduri invazive.

În cartea sa, dr. Kelly detaliază șase cazuri diferite de cancer, incluzând profilul pacienților și stilul lor de viață. Cazurile lui sunt cancer de prostată, plămân, colon, intestin, creier și alte cancere. În unele cazuri, pacienții lui s-au ținut strict de dietă; în altele, au devenit mulțumiți când au văzut că merg spre bine și n-au putut rezista să nu mănânce din când în când o friptură cu cartofi prăjiți. Astfel, cancerul le-a revenit, aceștia trebuind s-o ia de la început.

John Kelly este un doctor carismatic, trecut de 70 de ani, un om cu zeci de ani de experiență ca medic de familie. Numeroșii lui pacienți din Howth, ținutul Sutton, îl privesc ca pe un fel de guru al sănătății. Aflat pe punctul de a se pensiona, cartea lui însumează tot ce a învățat el despre cancer în ultimii ani de practică. El critică viziunea îngustă a medicilor strict specializați, care ignoră tratarea simplă și eficientă a acestei boli mortale, care este cancerul. Despre profesia medicală, el spune că este dominată de medici care rareori se uită și dincolo de ramura în care s-au specializat. Aceștia refuză să introducă în practica lor noile descoperiri și, din acest motiv, Kelly consideră că scrierea acestei cărți este un demers important pentru bolnavi.

După cum povestește în carte, dr. Kelly și-a abordat pacienții cu delicatețe, încurajându-i, dar lăsându-i pe ei să ia decizia. Poveștile personale ale pacienților săi sunt foarte umane: unii n-au rezistat tentației de a mânca, din când în când, preparatele favorite. Cancerul le-a revenit, și așa au trecut de la exaltare la disperare. Apoi, dieta strictă a fost însoțită și de tratamentele invazive ale medicului oncolog, ceea ce a pus și mai mult stres pe bolnav. Niciun caz nu a semănat cu altul, dar numitorul comun a fost dieta lipsită de proteine animale, care a funcționat și i-a vindecat de cancer pe cei care au adoptat-o. Pe toți, în afară de unul – Brian Lenihan. Acesta avea un cancer la pancreas, o formă virulentă, care este de obicei fatală, și care în cele din urmă l-a ucis și pe el. Însă, departe de a subestima teoria dietei, dr. Kelly, care de-a lungul timpului pierduse mai mulți pacienți cu cancer pancreatic, inclusiv pe propriul frate, spune că acest tip de cancer este excepția care dovedește regula: motivul pentru care dieta lipsită de proteină animală nu funcționează la cancerul de pancreas și unele cancere gastrice este acela că pancreasul însuși produce proteină animală. Enzima implicată în acest proces, numită tripsină, poate constitui cheia rezolvării problemei și dr. Kelly face un apel către cercetători de a crea un medicament care să inhibe manifestarea tripsinei.

Citindu-i cartea, îl percepem pe John Kelly ca pe un medic bine informat în toate ramurile medicinii și ca pe un om cu înclinații filozofice, care crede în abordarea holistică a medicinii. Este scrupulos și în același timp cu mintea deschisă. Este sceptic și ezitant în a trage concluzii, dar experiența cu pacienții bolnavi de cancer l-a convins că dieta fără proteine animale este răspunsul. Este conștient că cercetarea lui de teren, chiar dacă este una largă, întinsă pe 9 ani, nu poate fi considerată concluzivă, și că este nevoie de mai multe studii clinice, la nivel național și chiar internațional. În cartea sa, el invită la astfel de cercetări.

De fapt, principalul motiv pentru care dr. Kelly a scris această carte este dezinteresul de care s-a lovit în ultimii ani în relația lui cu specialiștii oncologi, care i-au respins din start teoria dietei, unii chiar până în punctul de a-l insulta. Aceștia se încăpățânează să rămână la metoda operației, radioterapiei și chimioterapiei, chiar dacă în multe cazuri acestea nu dau rezultate sau oferă un timp limitat de supraviețuire. Acești medici privesc soluția regimului alimentar ca pe o alternativă simplistă, facilă, la medicina „adevărată”. Ce știe un medic de familie? La urma urmei, ei sunt experții.

Aceasta este exact problema pe care o ridică această carte. Cât de orbi sunt specialiștii noștri? Poate că au devenit atât de specializați, încât nu mai văd nimic din ceea ce este în afara ariei lor de expertiză. Poate că e nevoie și de abordarea mai largă și fără idei preconcepute a unui medic generalist, mai ales a unuia ca John Kelly, ca să vadă ceea ce e evident.

Dacă această carte va reuși să scuture puțin elita noastră medicală, bine remunerată, din starea ei de automulțumire, înseamnă că și-a atins scopul. Dr. John Kelly lansează o provocare specialiștilor în cancer ai țării sale. Cartea sa, „Nu-ți mai hrăni cancerul”, este realizarea remarcabilă a unui medic care nu a uitat Jurământul lui Hipocrate.

Sursa:

Cancerul - o mare afacere
(Cancer Is Serious Business) (RO)

Cancerul - o mare afacere” este un documentar în regia lui Eric Merola, care relatează povestea unui medic și biochimist extraordinar, Stanislaw Burzynski, care a reușit să câștige cel mai mare, mai ciudat și mai întortocheat război legal cu statul american. Este vorba despre descoperirea sa din anii ‘70 a unei terapii anticancer bazată pe o serie de peptide naturale, denumite antineoplastoni. Să nu uităm că abordările curente, oficiale, în combaterea cancerului se bazează, în esență, pe folosirea chimicalelor și radiației, care sunt carcinogene ele însele...”
Marian Matei, traducătorul documentarului
Citiți întreaga prezentare a filmului aici.

The Movie-Cancer is Serious Business (subtitrat română) 

https://www.youtube.com/watch?v=RrK7HMPDm0o

Cum să prevenim și să dăm înapoi cancerul

-->

CUM SĂ PREVENIM ȘI SĂ DĂM ÎNAPOI CANCERUL

Un interviu cu Raymond Francis - august 2012

Raymond Francis este un promotor al vindecării pe căi naturale. În acest scop, scrie cărți și articole, ține prelegeri, editează un buletin și, mai nou, îi învață pe copii care sunt bazele unei vieți sănătoase. Este fondatorul Health-e-America, o fundație non-profit care și-a stabilit ca misiune să pună capăt bolilor cronice de care suferă America. Lucrările lui prezintă o teorie revoluționară: nu există mii de boli, ci una singură – dereglarea funcționării celulelor. Pe scurt, atunci când toate celulele care alcătuiesc corpul nostru sunt sănătoase, și noi suntem la fel; când ele suferă, suferim și noi. Orice boală are două cauze: deficiență și toxicitate. Concepția sa, explicată într-un limbaj accesibil, este întemeiată pe studii de biologie moleculară și biochimie celulară și ani de experiențe și observații. Raymond Francis oferă publicului soluții simple, sigure și necostisitoare pentru vindecare. Motto-ul lui: „Sănătatea este o alegere”. Vă oferim mai jos interviul pe care cunoscutul jurnalist Michael Shaughnessy, de la Education Views, i l-a luat lui Raymond Francis. Sperăm să fie de ajutor atât celor preocupați să-și mențină sănătatea, cât și celor aflați în suferință.


– Vă rugăm ca la început să ne vorbiți puțin despre dumneavoastră – pregătirea profesională și experiența în ceea ce privește cancerul.

Specializarea mea principală este chimia. Sunt absolvent al MIT [Massachusetts Institute of Technology]. La vârsta de 48 de ani, când, conform diagnosticului, moartea mea devenise o certitudine medicală, am decis să-mi folosesc cunoștințele de biochimie pentru a mă însănătoși și a-mi salva viața. Acest eveniment mi-a dat startul în odiseea studiilor despre sănătate. Astăzi, la 75 de ani, mă bucur de o sănătate perfectă, corpul meu funcționând ca cel al unei persoane de 25 de ani. Am energie, nu mă doare nimic și ultima oară când am răcit a fost acum 26 de ani. De asemenea, nu iau niciun fel de medicament. Până acum am ajutat foarte mulți oameni, chiar și bolnavi cu cancer în stadiul 4, terminal. Aceștia s-au vindecat și duc acum o viață normală. Îl pot aminti aici pe propriul meu frate, care la vârsta de 60 de ani a fost diagnosticat cu cancer de prostată, metastazat, inoperabil; în momentul acela, medicii i-au mai dat doar câteva luni de trăit. Urmându-mi sfaturile, cancerul a intrat în remisie și, după 20 de ani, e încă în viață, perfect sănătos.

– Să vorbim despre câteva variabile general acceptate ca fiind factori contributori la apariția cancerului – fumatul, de exemplu.

Mai întâi trebuie să facem distincția între factorii care pot declanșa cancerul (care sunt numeroși) și cei care, de fapt, declanșează această boală. Da, fumatul contribuie la apariția cancerului. Fumatul stresează întregul organism și prin urmare contribuie la apariția oricărei boli, nu doar a cancerului. Totuși, afirmația că fumatul cauzează cancer nu se susține cu date statistice. „Societatea Americană a Cancerului” o să te informeze cu bucurie că 80% dintre cancerele de plămâni sunt rezultatul fumatului. Ceea ce însă nu-ți vor spune este că numai 15% dintre fumătorii înrăiți dezvoltă un cancer la plămâni. Așadar, cu greu poate fi numit fumatul o cauză directă. Japonezii, de exemplu, fumează mai abitir decât americanii, și totuși fac mult mai rar cancer de plămâni.

– Atunci, să fie oare vorba de lipsa anumitor vitamine, proteine și minerale?

Există doar două cauze ale tuturor bolilor: deficiență și toxicitate. Celulele fie nu primesc tot ce le trebuie ca să funcționeze normal, fie primesc niște substanțe care le dereglează funcționarea normală. Orice boală, inclusiv cancerul, este întotdeauna rezultatul unei funcționări anormale la nivel celular. De aceea, cancerul este foarte ușor de vindecat. Dacă veți corecta problemele de deficit și cele de toxicitate, celulele organismului vor funcționa din nou normal, iar cancerul va dispărea.

– Am citit recent că lipsa de soare duce la un deficit de vitamină D, ceea ce poate contribui la apariția cancerului. Cum comentați această afirmație?

Vitamina D joacă un rol esențial în prevenirea cancerului. Nordicii, care au parte de foarte puțin soare, fac mai des cancer. De fapt, fac tot felul de boli legate de deficiența în această vitamină. Vitamina D acționează ca un hormon, dând genelor instrucțiuni de stopare a înmulțirii celulelor canceroase. Fără suficientă vitamină D, riscul de cancer devine foarte mare. Multe studii au relevat acest lucru. De fapt, până acum n-am întâlnit niciun pacient cu cancer care să nu fi fost deficient în vitamina D.

– Cum intră în ecuație alți factori, cum ar fi somnul insuficient sau stresul prelungit?

Stresul este o cauză majoră a aproape oricărei boli, nu numai a cancerului. Ca răspuns la stres, corpul eliberează în sânge o serie de hormoni. Hormonii fac parte din sistemul de comunicații al organismului. Ei trimit mesaje genelor și celulelor, acționând ca niște întrerupătoare, care le închid sau le deschid. Influențează direct procesele care au loc la nivel celular, controlează înmulțirea celulelor și protejează organismul de formarea tumorilor. Stresul declanșează eliberarea de hormoni de creștere, declanșând astfel și cancerul. Patrick Quillin, în cartea sa „Învingând cancerul prin nutriție” (Beating Cancer with Nutrition) spune: „Din propria-mi experiență de medic, pot să certific că cca 90% dintre pacienții cu cancer au trecut printr-un eveniment traumatizant cu 1-2 ani înainte de apariția bolii. Studii recente relevă că mintea și sistemul imunitar sunt atât de strâns legate, încât gândirea negativă inhibă activitatea limfocitelor T și B, cele care mediază imunitatea celulară. Norepinefrina, un hormon secretat de glandele suprarenale în condiții de stres accentuat, conduce la apariția cancerului. Alți doi hormoni de stres sunt cortizolul și adrenalina, care de asemenea blochează sistemul imunitar când suntem deprimați, enervați sau înfricoșați.

– Să vorbim puțin și de predispoziția genetică. De exemplu, mama mea a murit de cancer. Puteți să-mi spuneți dacă există o probabilitate ca și eu să mor de această boală sau dacă aș putea s-o evit printr-o alimentație corectă și mișcare?

Câteodată facem prea mult caz de moștenirea genetică. Avem unii dintre noi gene care ne fac mai susceptibili de a ne îmbolnăvi de cancer? Da. Ne vor provoca aceste gene cancer? Nu. Genele îl fac posibil, dar nu îi determină apariția. Ca să ajungeți să faceți cancer trebuie să faceți ceva care să activeze acele gene promotoare de cancer. Ele așteaptă să li se spună ce să facă. Neactivate, vor sta liniștite și nu vor face nimic. Importante sunt condițiile pe care le creați voi acestor gene, și aceste condiții depind de ceea ce mâncați, felul în care gândiți și cum vă trăiți viața. Nu vă puteți controla ereditatea, dar aveți control total asupra mediului în care trăiesc celulele corpului vostru. Genele voastre se exprimă în funcție de acest mediu intern, pe care voi îl creați în fiecare moment al fiecărei zile. Stă în puterea voastră să schimbați felul în care se exprimă genele prin alimentele pe care le mâncați, aerul pe care-l respirați, apa pe care o beți, toxinele la care vă expuneți și gândurile pe care le emiteți. Voi sunteți stăpânii corpului vostru și-i puteți controla destinul. Dacă vă tratați corpul cu o hrană naturală, de calitate, îl feriți de toxine, îl puneți să se miște și-l lăsați să doarmă suficient, riscul de a dezvolta un cancer va fi zero.

– Aș vrea să vorbim și despre exercițiul fizic, care, după câte știu, oxigenează celulele. Cât de important este acest lucru?

Aveți dreptate. Exercițiul fizic aduce mai mult oxigen în celule, ceea ce este esențial în prevenirea cancerului, deoarece cancerul este o boală bazată pe lipsa de oxigen. Totuși, sănătatea înseamnă mai mult decât oxigenarea organismului. Ca să fiți sănătoși, trebuie să faceți trei lucruri:
1. Dați-le celulelor voastre toți nutrienții de care au nevoie;
2. Mențineți-vă celulele curate, fără toxine, care pot interfera cu mecanismul lor metabolic;
3. Mișcați-vă și dezmorțiți-vă celulele. Prin mișcare, celulele se întind, iar livrarea nutrienților de care au ele nevoie este mult facilitată. Pe lângă aceasta, activitatea fizică ușurează înlăturarea reziduurilor metabolice din celule. Așadar, făcând mișcare zilnic, preveniți deficitul de nutrienți, acumularea de toxine în organism și apariția bolii canceroase.

– Cred că toată lumea a auzit de copii de 5-6 ani care sunt bolnavi de cancer. Evident, aceștia n-au fost încă expuși la toxine și nici n-au fumat 4 pachete de țigări pe zi. E cumva vorba de o ciudată și inexplicabilă apariție a bolii, sau e ceva de natură genetică?

A crede că copiii n-au fost încă expuși toxinelor este incorect. Astăzi, copiii primesc sute de toxine încă din pântecele mamei, din cauza toxinelor depozitate în țesuturile ei. Când se nasc, copiii sunt deja intoxicați, și din această cauză genele lor nu mai funcționează normal. Apoi intervenim noi, înrăutățind lucrurile printr-o serie de vaccinuri extrem de dăunătoare, care le scad imunitatea (o imunitate puternică este cheia apărării organismului de cancer). Adăugăm în corpul lor fragil, care deja conține toxine, o serie de chimicale cauzatoare de cancer: mercur, aluminiu și formaldehidă, substanțe care intră în formula vaccinurilor și care sunt cunoscute ca fiind cancerigene. Având în vedere că toate vaccinurile sunt periculoase pentru sănătate, iar eficiența lor nu a fost dovedită științific, este un act de inconștiență ca, până la vârsta de grădiniță, un copil să primească 48 de doze de vaccin. Mai este vorba apoi și de ceea ce-i dăm să mănânce. Atât laptele de mamă, cât și cel din comerț, conține substanțe chimice cauzatoare de cancer. Pe măsură ce crește, îl hrănim cu alte alimente cancerigene: zahăr rafinat, grăsimi hidrogenate, uleiuri procesate. Statistici recente arată că, după accidente, cancerul este principala cauză de deces la copii. Nici n-ar trebui să ne surprindă, având în vedere ce le facem. Tragic...

– Am citit cu mare plăcere cartea lui Bernie Siegel, „Medicina iubirii” (Love Medicine). Cât de importantă este voința de a trăi în cazul unui diagnostic de cancer?

Voința de a trăi este singurul și cel mai important medicament al omului. O schimbare în gândire poate produce schimbări în corpul fizic. Genele sunt servitori obedienți. Aceeași genă se poate exprima în o mie de feluri, în funcție de ce-i ceri să facă. Când vă schimbați gândurile, schimbați și comenzile pe care le-ați dat genelor, care se vor exprima în consecință. Puterea minții de a vindeca sau a îmbolnăvi este aproape fără limită. Sistemul nervos controlează toate celelalte sisteme din corp. Este unitatea centrală a calculatorului, care vă verifică și vă echilibrează starea de sănătate. Fiecare gând și fiecare emoție a voastră declanșează eliberarea unor mesageri chimici în tot corpul. Fiecare gând are o consecință fizică, pozitivă sau negativă. Așa este și cu voința de a trăi.

– Îmi place să beau cafea cu zahăr și puțin lapte în ea. Spuneți-mi, mă supun unui risc?

Fiecare dintre noi are obiceiurile lui zilnice. De exemplu, eu, deși știu că zahărul este o otravă pentru metabolism, mai mănânc uneori dulciuri, dar numai la ocazii și sărbători, adică de 3-4 ori pe an, nu de 3-4 ori pe zi, cum fac majoritatea oamenilor. Cafeaua conține substanțe cancerigene, rezultate din procesul de prăjire. Zahărul este un promotor al cancerului, iar laptele conține un coctail de chimicale și hormoni, de asemenea promotori de cancer. Așadar, totul e rău la cafea, dar e corpul dv. și trebuie să decideți singur cum vreți să-l tratați. În societatea de azi, foarte puțini oameni pot adopta dieta ideală, dar cu cât vă apropiați mai mult de ea, cu atât mai bine o să vă fie.

– Carnea roșie – care-i problema cu ea, de ce trebuie evitată?

Nu neapărat carnea roșie e problema. Proteina animală e problema. Cel mai extins și mai documentat studiu asupra nutriției a fost condus de renumitul cercetător dr. Colin Campbell, care, pe baza rezultatelor obținute, a scris cartea „Studiul China”. Concluzia cea mai evidentă a acestui studiu a fost aceea că excesul de proteină animală este unul dintre cei mai puternici promotori ai bolii. Campbell a descoperit că cel mai puternic declanșator al cancerului este proteina din lapte. Proteina animală, administrată în cantități peste nevoile zilnice ale animalelor de laborator, le-a provocat cancerul în 100% din cazuri. Campbell le declanșa cancerul hrănindu-le cu proteină animală și îl stopa când le elimina proteina animală din dietă.
Americanii consumă în medie 70 g de proteină animală pe zi. În schimb, chinezii, care sunt mult mai sănătoși decât noi, consumă de 10 ori mai puțină, adică 7 g. Excesul de proteină animală provoacă, pe lângă cancer, obezitate, boli cardiovasculare, diabet, osteoporoză, boli de rinichi, boli autoimune. Persoanele care adoptă diete de slăbit pe bază de proteină animală se supun unui risc enorm. O medie de 7 grame de proteină animală pe zi este suficientă. Asta înseamnă un ou sau o bucată de pește sau de carne de mărimea palmei. Restul de proteine ar trebui luate din alimentele de origine vegetală.

– Mai aveți ceva de adăugat?

Suntem în mijlocul celei mai mari epidemii de boli cronice, degenerative, din istoria omenirii. Cancerul, bolile de inimă, artrita, depresiile ne afectează calitatea vieții, îi ucid prematur pe cei dragi nouă, ne consumă economiile proprii și bugetul națiunii. Trebuie să facem ceva. Cunoștințele pe care le avem în momentul de față ne sunt suficiente ca să punem capăt acestei epidemii. Știm deja de ce ne îmbolnăvim și de ce să ne ferim. Eu însumi am trăit un miracol, când i-am închis ușa morții și am continuat să trăiesc într-o sănătate deplină. Cunoașterea este cheia. Citiți-mi cărțile. Tot ce trebuie să știți este cuprins în ele.


Reiau partea cea mai importanta:
"Patrick Quillin, în cartea sa „Învingând cancerul prin nutriție” (Beating Cancer with Nutrition) spune: „Din propria-mi experiență de medic, pot să certific că cca 90% dintre pacienții cu cancer au trecut printr-un eveniment traumatizant cu 1-2 ani înainte de apariția bolii. Studii recente relevă că mintea și sistemul imunitar sunt atât de strâns legate, încât gândirea negativă inhibă activitatea limfocitelor T și B, cele care mediază imunitatea celulară. Norepinefrina, un hormon secretat de glandele suprarenale în condiții de stres accentuat, conduce la apariția cancerului. Alți doi hormoni de stres sunt cortizolul și adrenalina, care de asemenea blochează sistemul imunitar când suntem deprimați, enervați sau înfricoșați."