Medicul din Dublin care învinge cancerul + documentar (RO)
„Nu-ți mai hrăni cancerul!” Pare un sfat ciudat, având în vedere
miliardele cu care companiile farmaceutice și ministerele de resort finanțează
cercetările în domeniul cancerului. Însă cartea cu acest titlu, recent apărută,
a unui medic generalist dintr-o suburbie a Dublin-ului, ar putea oferi o dovadă
reală că a fost găsită calea de a învinge această boală cumplită. Dr. John
Kelly, fiul unui psihiatru renumit și cu studii făcute în Irlanda, Africa și Statele
Unite, nu vine cu un leac minune. El prezintă dovezi, rezultate în urma
experiențelor sale medicale cu propriii pacienți, care arată că boala
canceroasă poate fi stopată din evoluția ei și chiar dată înapoi, permițând
suferinzilor să-și recapete sănătatea și să trăiască o viață normală.
Baza acestei abordări a cancerului de către dr. Kelly este descoperirea, cu
10 ani în urmă, a legăturii directe între consumarea de proteine animale și
dezvoltarea cancerului. Ca să se dividă și să prospere, celulele canceroase au
nevoie de proteine de origine animală. Suprimă aportul acestor proteine și vei
stopa creșterea și răspândirea celulelor canceroase. Așadar, în acest fel poți
înfometa cancerul până în punctul în care acesta va depune armele.
Doctorul Kelly nu pretinde că a făcut el însuși această descoperire. De
fapt, metoda lui se bazează pe rezultatul cercetărilor descrise în cartea Studiul
China, a celebrului nutriționist
american Colin Campbell, cercetător la Universitatea Cornell. Lucrarea a fost
publicată pentru prima oară în anul 2005, iar până în prezent au fost vândute
peste un milion de exemplare. Meritul doctorului Kelly este acela de a fi
introdus în propria practică medicală descoperirile lui Campbell și ale echipei
sale de cercetători. Și a început să facă asta acum 9 ani, adică la numai un an
de la apariția cărții, documentând riguros rezultatele obținute. Astfel, se
pare că el este primul medic generalist din această parte a lumii care a luat
această inițiativă.
Cercetarea revoluționară a profesorului Campbell și a echipei sale
internaționale, desfășurată timp de 40 de ani, a stabilit că există o legătură
atât de evidentă între consumul de proteină animală (carne, lactate) și
dezvoltarea cancerului, încât este greu s-o ignori. Cu toate acestea, până
acum, medicii au ignorat-o, probabil și pentru că a părut o soluție prea simplă
la o boală atât de complexă.
Cercetările lui Campbell au demonstrat că atunci când hrănea șoarecii cu
proteină animală le declanșa cancere, iar când îi trecea pe dieta cu proteină
vegetală, le stopa dezvoltarea. Trecându-i din nou pe o dietă cu proteină
animală, celulele canceroase începeau iarăși să se înmulțească. În felul acesta,
cancerul, pur și simplu, putea fi declanșat sau oprit – on/off.
O altă descoperire a prof. Campbell a fost făcută în Filipine, într-o
perioadă în care cancerul avea o incidență ridicată printre copiii din această
țară. El a remarcat că marea majoritate a copiilor din familiile sărace se
vindecau de această boală, în timp ce copiii proveniți din familii înstărite,
de obicei, mureau. Singura diferență dintre acești copii era dieta: numai
familiile cu venituri mai mari își puteau permite să-și hrănească copiii cu
carne și lactate.
Aceste cercetări de început ale lui Campbell au dus la studiul de mai
târziu, desfășurat pe scară largă în China. Această țară vastă a fost aleasă
datorită relativei uniformități a dietei locuitorilor pe tot cuprinsul ei și
pentru ușurința cu care pot fi urmărite diferențele acestei diete în anumite
zone. Astfel, aceeași legătură dintre proteina animală și cancer a fost
confirmată, iar rezultatul acestor cercetări extensive a fost „Studiul China”, devenit
celebru în întreaga lume.
Când un prieten care lucra la Universitatea Cornell i-a oferit un exemplar,
John Kelly a fost profund impresionat. În loc să se mulțumească s-o citească
și-atât, el a decis să pună în aplicare descoperirile descrise în carte,
inițiind ceea ce el a numit un „studiu de teren”, pe pacienții lui care
dezvoltaseră cancere. A făcut acest lucru timp de 9 ani, consemnând cu
meticulozitate efectele noului tratament. Iar toate aceste cazuri și
rezultatele obținute au fost descrise în detaliu în cartea sa, Stop Feeding Your Cancer, a cărei
lectură te lasă cu gura căscată.
Ca și alți medici de familie din Irlanda, Kelly are în permanență un număr
de pacienți care suferă de o formă sau alta de cancer. El a început prin a le
explica acestora legătura dintre cancer și dieta axată pe alimente de origine
animală, le-a oferit câte un exemplar din „Studiul China” și i-a sfătuit să
treacă pe o dietă din care să excludă carnea și produsele lactate. În același
timp, i-a sfătuit să meargă și la oncolog, deci nu i-a oprit de la tratamentul
convențional recomandat oficial în aceste cazuri – operație, radioterapie,
chimioterapie etc.
Ceea ce a urmat a fost de-a dreptul extraordinar. Absolut toți pacienții cu
cancer care au adoptat dieta fără proteine animale și s-au ținut de ea cu
strictețe au fost informați, în urma analizelor ulterioare, că boala lor s-a
oprit din evoluție. Tumorile au devenit inactive și chiar s-au micșorat. Cum
toți acești pacienți au urmat și un tratament convențional, nu s-a putut spune
categoric că au fost salvați doar prin dietă. Dar tratamentul convențional
singur nu are nici pe departe această rată de succes, și oncologii înșiși au
fost uimiți de însănătoșirea pacienților. Este de menționat că unii pacienți
și-au informat specialistul că au trecut pe dieta fără proteină animală, alții
nu. Bineînțeles că, invariabil, oncologii au pus vindecarea pe seama chimioterapiei
sau a altor proceduri invazive.
În cartea sa, dr. Kelly detaliază șase cazuri diferite de cancer, incluzând
profilul pacienților și stilul lor de viață. Cazurile lui sunt cancer de
prostată, plămân, colon, intestin, creier și alte cancere. În unele cazuri,
pacienții lui s-au ținut strict de dietă; în altele, au devenit mulțumiți când
au văzut că merg spre bine și n-au putut rezista să nu mănânce din când în când
o friptură cu cartofi prăjiți. Astfel, cancerul le-a revenit, aceștia trebuind
s-o ia de la început.
John Kelly este un doctor carismatic, trecut de 70 de ani, un om cu zeci de
ani de experiență ca medic de familie. Numeroșii lui pacienți din Howth,
ținutul Sutton, îl privesc ca pe un fel de guru al sănătății. Aflat pe punctul
de a se pensiona, cartea lui însumează tot ce a învățat el despre cancer în
ultimii ani de practică. El critică viziunea îngustă a medicilor strict specializați,
care ignoră tratarea simplă și eficientă a acestei boli mortale, care este cancerul.
Despre profesia medicală, el spune că este dominată de medici care rareori se
uită și dincolo de ramura în care s-au specializat. Aceștia refuză să introducă
în practica lor noile descoperiri și, din acest motiv, Kelly consideră că
scrierea acestei cărți este un demers important pentru bolnavi.
După cum povestește în carte, dr. Kelly și-a abordat pacienții cu delicatețe,
încurajându-i, dar lăsându-i pe ei să ia decizia. Poveștile personale ale
pacienților săi sunt foarte umane: unii n-au rezistat tentației de a mânca, din
când în când, preparatele favorite. Cancerul le-a revenit, și așa au trecut de
la exaltare la disperare. Apoi, dieta strictă a fost însoțită și de
tratamentele invazive ale medicului oncolog, ceea ce a pus și mai mult stres pe
bolnav. Niciun caz nu a semănat cu altul, dar numitorul comun a fost dieta
lipsită de proteine animale, care a funcționat și i-a vindecat de cancer pe cei
care au adoptat-o. Pe toți, în afară de unul – Brian Lenihan. Acesta avea un
cancer la pancreas, o formă virulentă, care este de obicei fatală, și care în
cele din urmă l-a ucis și pe el. Însă, departe de a subestima teoria dietei,
dr. Kelly, care de-a lungul timpului pierduse mai mulți pacienți cu cancer
pancreatic, inclusiv pe propriul frate, spune că acest tip de cancer este
excepția care dovedește regula: motivul pentru care dieta lipsită de proteină
animală nu funcționează la cancerul de pancreas și unele cancere gastrice este
acela că pancreasul însuși produce proteină animală. Enzima implicată în acest
proces, numită tripsină, poate constitui cheia rezolvării problemei și dr. Kelly
face un apel către cercetători de a crea un medicament care să inhibe
manifestarea tripsinei.
Citindu-i cartea, îl percepem pe John Kelly ca pe un medic bine informat în
toate ramurile medicinii și ca pe un om cu înclinații filozofice, care crede în
abordarea holistică a medicinii. Este scrupulos și în același timp cu mintea
deschisă. Este sceptic și ezitant în a trage concluzii, dar experiența cu
pacienții bolnavi de cancer l-a convins că dieta fără proteine animale este
răspunsul. Este conștient că cercetarea lui de teren, chiar dacă este una
largă, întinsă pe 9 ani, nu poate fi considerată concluzivă, și că este nevoie
de mai multe studii clinice, la nivel național și chiar internațional. În
cartea sa, el invită la astfel de cercetări.
De fapt, principalul motiv pentru care dr. Kelly a scris această carte este
dezinteresul de care s-a lovit în ultimii ani în relația lui cu specialiștii
oncologi, care i-au respins din start teoria dietei, unii chiar până în punctul
de a-l insulta. Aceștia se încăpățânează să rămână la metoda operației,
radioterapiei și chimioterapiei, chiar dacă în multe cazuri acestea nu dau
rezultate sau oferă un timp limitat de supraviețuire. Acești medici privesc
soluția regimului alimentar ca pe o alternativă simplistă, facilă, la medicina „adevărată”.
Ce știe un medic de familie? La urma urmei, ei sunt experții.
Aceasta este exact problema pe care o ridică această carte. Cât de orbi
sunt specialiștii noștri? Poate că au devenit atât de specializați, încât nu
mai văd nimic din ceea ce este în afara ariei lor de expertiză. Poate că e
nevoie și de abordarea mai largă și fără idei preconcepute a unui medic
generalist, mai ales a unuia ca John Kelly, ca să vadă ceea ce e evident.
Dacă această carte va reuși să scuture puțin elita noastră medicală, bine
remunerată, din starea ei de automulțumire, înseamnă că și-a atins scopul. Dr. John
Kelly lansează o provocare specialiștilor în cancer ai țării sale. Cartea sa, „Nu-ți
mai hrăni cancerul”, este realizarea remarcabilă a unui medic care nu a uitat
Jurământul lui Hipocrate.
Sursa:
http://www.independent.ie/entertainment/books/book-reviews/book-review-the-dublin-doctor-who-is-beating-cancer-30796329.html
Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)
Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)
Cancerul - o mare afacere
(Cancer Is
Serious Business) (RO)
„Cancerul - o mare afacere”
este un documentar în regia lui Eric Merola, care relatează povestea unui medic
și biochimist extraordinar, Stanislaw Burzynski, care a reușit să câștige cel
mai mare, mai ciudat și mai întortocheat război legal cu statul american. Este
vorba despre descoperirea sa din anii ‘70 a unei terapii anticancer bazată pe o
serie de peptide naturale, denumite antineoplastoni. Să nu uităm că abordările
curente, oficiale, în combaterea cancerului se bazează, în esență, pe folosirea
chimicalelor și radiației, care sunt carcinogene ele însele...”
Marian
Matei, traducătorul documentarului
Citiți
întreaga prezentare a filmului aici.
The Movie-Cancer is Serious Business (subtitrat română)
https://www.youtube.com/watch?v=RrK7HMPDm0o
Cum să prevenim și să dăm înapoi cancerul
-->
CUM SĂ PREVENIM ȘI SĂ DĂM ÎNAPOI CANCERUL
Un interviu cu Raymond Francis - august
2012
Raymond Francis este un
promotor al vindecării pe căi naturale. În acest scop, scrie cărți și articole,
ține prelegeri, editează un buletin și, mai nou, îi învață pe copii care sunt
bazele unei vieți sănătoase. Este fondatorul Health-e-America, o fundație non-profit care și-a stabilit ca misiune
să pună capăt bolilor cronice de care suferă America. Lucrările lui prezintă o
teorie revoluționară: nu există mii de boli, ci una singură – dereglarea
funcționării celulelor. Pe scurt, atunci când toate celulele care alcătuiesc
corpul nostru sunt sănătoase, și noi suntem la fel; când ele suferă, suferim și
noi. Orice boală are două cauze: deficiență și toxicitate. Concepția sa,
explicată într-un limbaj accesibil, este întemeiată pe studii de biologie
moleculară și biochimie celulară și ani de experiențe și observații. Raymond
Francis oferă publicului soluții simple, sigure și necostisitoare pentru vindecare.
Motto-ul lui: „Sănătatea este o alegere”. Vă oferim mai jos interviul pe care
cunoscutul jurnalist Michael Shaughnessy, de
la Education Views, i l-a luat lui
Raymond Francis. Sperăm să fie de ajutor atât celor preocupați să-și mențină
sănătatea, cât și celor aflați în suferință.
– Vă rugăm ca la început să ne vorbiți puțin
despre dumneavoastră – pregătirea profesională și experiența în ceea ce
privește cancerul.
Specializarea mea principală este chimia. Sunt
absolvent al MIT [Massachusetts
Institute of Technology]. La vârsta de 48 de ani, când, conform
diagnosticului, moartea mea devenise o certitudine medicală, am decis să-mi
folosesc cunoștințele de biochimie pentru a mă însănătoși și a-mi salva viața.
Acest eveniment mi-a dat startul în odiseea studiilor despre sănătate. Astăzi,
la 75 de ani, mă bucur de o sănătate perfectă, corpul meu funcționând ca cel al
unei persoane de 25 de ani. Am energie, nu mă doare nimic și ultima oară când
am răcit a fost acum 26 de ani. De asemenea, nu iau niciun fel de medicament. Până
acum am ajutat foarte mulți oameni, chiar și bolnavi cu cancer în stadiul 4,
terminal. Aceștia s-au vindecat și duc acum o viață normală. Îl pot aminti aici
pe propriul meu frate, care la vârsta de 60 de ani a fost diagnosticat cu
cancer de prostată, metastazat, inoperabil; în momentul acela, medicii i-au mai
dat doar câteva luni de trăit. Urmându-mi sfaturile, cancerul a intrat în
remisie și, după 20 de ani, e încă în viață, perfect sănătos.
– Să vorbim despre câteva variabile general
acceptate ca fiind factori contributori la apariția cancerului – fumatul, de
exemplu.
Mai întâi trebuie să facem distincția între
factorii care pot declanșa cancerul (care sunt numeroși) și cei care, de
fapt, declanșează această boală. Da, fumatul contribuie la apariția
cancerului. Fumatul stresează întregul organism și prin urmare contribuie la
apariția oricărei boli, nu doar a cancerului. Totuși, afirmația că fumatul
cauzează cancer nu se susține cu date statistice. „Societatea Americană a
Cancerului” o să te informeze cu bucurie că 80% dintre cancerele de plămâni
sunt rezultatul fumatului. Ceea ce însă nu-ți vor spune este că numai 15%
dintre fumătorii înrăiți dezvoltă un cancer la plămâni. Așadar, cu greu poate
fi numit fumatul o cauză directă. Japonezii, de exemplu, fumează mai abitir
decât americanii, și totuși fac mult mai rar cancer de plămâni.
– Atunci, să fie oare vorba de lipsa anumitor
vitamine, proteine și minerale?
Există doar două cauze ale tuturor bolilor:
deficiență și toxicitate. Celulele fie nu primesc tot ce le trebuie ca să
funcționeze normal, fie primesc niște substanțe care le dereglează funcționarea
normală. Orice boală, inclusiv cancerul, este întotdeauna rezultatul unei
funcționări anormale la nivel celular. De aceea, cancerul este foarte ușor de
vindecat. Dacă veți corecta problemele de deficit și cele de toxicitate,
celulele organismului vor funcționa din nou normal, iar cancerul va dispărea.
– Am citit recent că lipsa de soare duce la un
deficit de vitamină D, ceea ce poate contribui la apariția cancerului. Cum
comentați această afirmație?
Vitamina D joacă un rol esențial în prevenirea
cancerului. Nordicii, care au parte de foarte puțin soare, fac mai des cancer.
De fapt, fac tot felul de boli legate de deficiența în această vitamină.
Vitamina D acționează ca un hormon, dând genelor instrucțiuni de stopare a
înmulțirii celulelor canceroase. Fără suficientă vitamină D, riscul de cancer
devine foarte mare. Multe studii au relevat acest lucru. De fapt, până acum
n-am întâlnit niciun pacient cu cancer care să nu fi fost deficient în vitamina
D.
– Cum intră în ecuație alți factori, cum ar fi
somnul insuficient sau stresul prelungit?
Stresul este o cauză majoră a aproape oricărei
boli, nu numai a cancerului. Ca răspuns la stres, corpul eliberează în sânge o
serie de hormoni. Hormonii fac parte din sistemul de comunicații al
organismului. Ei trimit mesaje genelor și celulelor, acționând ca niște
întrerupătoare, care le închid sau le deschid. Influențează direct procesele
care au loc la nivel celular, controlează înmulțirea celulelor și protejează
organismul de formarea tumorilor. Stresul declanșează eliberarea de hormoni de
creștere, declanșând astfel și cancerul. Patrick Quillin, în cartea sa „Învingând
cancerul prin nutriție” (Beating Cancer
with Nutrition) spune: „Din propria-mi experiență de medic, pot să certific
că cca 90% dintre pacienții cu cancer au trecut printr-un eveniment
traumatizant cu 1-2 ani înainte de apariția bolii. Studii recente relevă că
mintea și sistemul imunitar sunt atât de strâns legate, încât gândirea negativă
inhibă activitatea limfocitelor T și B, cele care mediază imunitatea celulară. Norepinefrina,
un hormon secretat de glandele suprarenale în condiții de stres accentuat,
conduce la apariția cancerului. Alți doi hormoni de stres sunt cortizolul și
adrenalina, care de asemenea blochează sistemul imunitar când suntem deprimați,
enervați sau înfricoșați.
– Să vorbim puțin și de predispoziția genetică.
De exemplu, mama mea a murit de cancer. Puteți să-mi spuneți dacă există o
probabilitate ca și eu să mor de această boală sau dacă aș putea s-o evit
printr-o alimentație corectă și mișcare?
Câteodată facem prea mult caz de moștenirea
genetică. Avem unii dintre noi gene care ne fac mai susceptibili de a ne
îmbolnăvi de cancer? Da. Ne vor provoca aceste gene cancer? Nu. Genele îl fac
posibil, dar nu îi determină apariția. Ca să ajungeți să faceți cancer trebuie
să faceți ceva care să activeze acele gene promotoare de cancer. Ele așteaptă
să li se spună ce să facă. Neactivate, vor sta liniștite și nu vor face nimic.
Importante sunt condițiile pe care le creați voi acestor gene, și aceste
condiții depind de ceea ce mâncați, felul în care gândiți și cum vă trăiți
viața. Nu vă puteți controla ereditatea, dar aveți control total asupra
mediului în care trăiesc celulele corpului vostru. Genele voastre se exprimă în
funcție de acest mediu intern, pe care voi îl creați în fiecare moment al
fiecărei zile. Stă în puterea voastră să schimbați felul în care se exprimă
genele prin alimentele pe care le mâncați, aerul pe care-l respirați, apa pe
care o beți, toxinele la care vă expuneți și gândurile pe care le emiteți. Voi
sunteți stăpânii corpului vostru și-i puteți controla destinul. Dacă vă tratați
corpul cu o hrană naturală, de calitate, îl feriți de toxine, îl puneți să se
miște și-l lăsați să doarmă suficient, riscul de a dezvolta un cancer va fi
zero.
– Aș vrea să vorbim și despre exercițiul fizic,
care, după câte știu, oxigenează celulele. Cât de important este acest lucru?
Aveți dreptate. Exercițiul fizic aduce mai mult
oxigen în celule, ceea ce este esențial în prevenirea cancerului, deoarece
cancerul este o boală bazată pe lipsa de oxigen. Totuși, sănătatea înseamnă mai
mult decât oxigenarea organismului. Ca să fiți sănătoși, trebuie să faceți trei
lucruri:
1. Dați-le celulelor voastre toți nutrienții de
care au nevoie;
2. Mențineți-vă celulele curate, fără toxine,
care pot interfera cu mecanismul lor metabolic;
3. Mișcați-vă și dezmorțiți-vă celulele. Prin
mișcare, celulele se întind, iar livrarea nutrienților de care au ele nevoie
este mult facilitată. Pe lângă aceasta, activitatea fizică ușurează înlăturarea
reziduurilor metabolice din celule. Așadar, făcând mișcare zilnic, preveniți
deficitul de nutrienți, acumularea de toxine în organism și apariția bolii
canceroase.
– Cred că toată lumea a auzit de copii de 5-6
ani care sunt bolnavi de cancer. Evident, aceștia n-au fost încă expuși la
toxine și nici n-au fumat 4 pachete de țigări pe zi. E cumva vorba de o ciudată
și inexplicabilă apariție a bolii, sau e ceva de natură genetică?
A crede că copiii n-au fost încă expuși
toxinelor este incorect. Astăzi, copiii primesc sute de toxine încă din
pântecele mamei, din cauza toxinelor depozitate în țesuturile ei. Când se nasc,
copiii sunt deja intoxicați, și din această cauză genele lor nu mai
funcționează normal. Apoi intervenim noi, înrăutățind lucrurile printr-o serie
de vaccinuri extrem de dăunătoare, care le scad imunitatea (o imunitate
puternică este cheia apărării organismului de cancer). Adăugăm în corpul lor
fragil, care deja conține toxine, o serie de chimicale cauzatoare de cancer:
mercur, aluminiu și formaldehidă, substanțe care intră în formula vaccinurilor
și care sunt cunoscute ca fiind cancerigene. Având în vedere că toate
vaccinurile sunt periculoase pentru sănătate, iar eficiența lor nu a fost
dovedită științific, este un act de inconștiență ca, până la vârsta de grădiniță,
un copil să primească 48 de doze de vaccin. Mai este vorba apoi și de ceea ce-i
dăm să mănânce. Atât laptele de mamă, cât și cel din comerț, conține substanțe
chimice cauzatoare de cancer. Pe măsură ce crește, îl hrănim cu alte alimente
cancerigene: zahăr rafinat, grăsimi hidrogenate, uleiuri procesate. Statistici
recente arată că, după accidente, cancerul este principala cauză de deces la
copii. Nici n-ar trebui să ne surprindă, având în vedere ce le facem. Tragic...
– Am citit cu mare plăcere cartea lui Bernie
Siegel, „Medicina iubirii” (Love Medicine). Cât de importantă este voința de a
trăi în cazul unui diagnostic de cancer?
Voința de a trăi este singurul și cel mai
important medicament al omului. O schimbare în gândire poate produce schimbări
în corpul fizic. Genele sunt servitori obedienți. Aceeași genă se poate exprima
în o mie de feluri, în funcție de ce-i ceri să facă. Când vă schimbați
gândurile, schimbați și comenzile pe care le-ați dat genelor, care se vor
exprima în consecință. Puterea minții de a vindeca sau a îmbolnăvi este aproape
fără limită. Sistemul nervos controlează toate celelalte sisteme din corp. Este
unitatea centrală a calculatorului, care vă verifică și vă echilibrează starea
de sănătate. Fiecare gând și fiecare emoție a voastră declanșează eliberarea
unor mesageri chimici în tot corpul. Fiecare gând are o consecință fizică,
pozitivă sau negativă. Așa este și cu voința de a trăi.
– Îmi place să beau cafea cu zahăr și puțin
lapte în ea. Spuneți-mi, mă supun unui risc?
Fiecare dintre noi are obiceiurile lui zilnice.
De exemplu, eu, deși știu că zahărul este o otravă pentru metabolism, mai
mănânc uneori dulciuri, dar numai la ocazii și sărbători, adică de 3-4 ori pe
an, nu de 3-4 ori pe zi, cum fac majoritatea oamenilor. Cafeaua conține
substanțe cancerigene, rezultate din procesul de prăjire. Zahărul este un
promotor al cancerului, iar laptele conține un coctail de chimicale și hormoni,
de asemenea promotori de cancer. Așadar, totul e rău la cafea, dar e corpul dv.
și trebuie să decideți singur cum vreți să-l tratați. În societatea de azi, foarte
puțini oameni pot adopta dieta ideală, dar cu cât vă apropiați mai mult de ea,
cu atât mai bine o să vă fie.
– Carnea roșie – care-i problema cu ea, de ce
trebuie evitată?
Nu neapărat carnea roșie e problema. Proteina
animală e problema. Cel mai extins și mai documentat studiu asupra nutriției a
fost condus de renumitul cercetător dr. Colin Campbell, care, pe baza
rezultatelor obținute, a scris cartea „Studiul China”. Concluzia cea mai
evidentă a acestui studiu a fost aceea că excesul de proteină animală este unul
dintre cei mai puternici promotori ai bolii. Campbell a descoperit că cel mai
puternic declanșator al cancerului este proteina din lapte. Proteina animală,
administrată în cantități peste nevoile zilnice ale animalelor de laborator,
le-a provocat cancerul în 100% din cazuri. Campbell le declanșa cancerul
hrănindu-le cu proteină animală și îl stopa când le elimina proteina animală
din dietă.
Americanii consumă în medie 70 g de proteină
animală pe zi. În schimb, chinezii, care sunt mult mai sănătoși decât noi,
consumă de 10 ori mai puțină, adică 7 g. Excesul de proteină animală provoacă,
pe lângă cancer, obezitate, boli cardiovasculare, diabet, osteoporoză, boli de
rinichi, boli autoimune. Persoanele care adoptă diete de slăbit pe bază de
proteină animală se supun unui risc enorm. O medie de 7 grame de proteină
animală pe zi este suficientă. Asta înseamnă un ou sau o bucată de pește sau de
carne de mărimea palmei. Restul de proteine ar trebui luate din alimentele de origine vegetală.
– Mai aveți ceva de adăugat?
Suntem în mijlocul celei mai mari epidemii de
boli cronice, degenerative, din istoria omenirii. Cancerul, bolile de inimă,
artrita, depresiile ne afectează calitatea vieții, îi ucid prematur pe cei
dragi nouă, ne consumă economiile proprii și bugetul națiunii. Trebuie să facem
ceva. Cunoștințele pe care le avem în momentul de față ne sunt suficiente ca să
punem capăt acestei epidemii. Știm deja de ce ne îmbolnăvim și de ce să ne
ferim. Eu însumi am trăit un miracol, când i-am închis ușa morții și am
continuat să trăiesc într-o sănătate deplină. Cunoașterea este cheia. Citiți-mi
cărțile. Tot ce trebuie să știți este cuprins în ele.
Sursa: http://www.educationviews.org/an-interview-with-raymond-francis-how-to-prevent-and-reverse-cancer/
Traducerea: Olga Constantin (Frumoasa Verde)
Reiau partea cea mai importanta:
"Patrick Quillin, în cartea sa „Învingând
cancerul prin nutriție” (Beating Cancer
with Nutrition) spune: „Din propria-mi experiență de medic, pot să certific
că cca 90% dintre pacienții cu cancer au trecut printr-un eveniment
traumatizant cu 1-2 ani înainte de apariția bolii. Studii recente relevă că
mintea și sistemul imunitar sunt atât de strâns legate, încât gândirea negativă
inhibă activitatea limfocitelor T și B, cele care mediază imunitatea celulară. Norepinefrina,
un hormon secretat de glandele suprarenale în condiții de stres accentuat,
conduce la apariția cancerului. Alți doi hormoni de stres sunt cortizolul și
adrenalina, care de asemenea blochează sistemul imunitar când suntem deprimați,
enervați sau înfricoșați."