Afişări de pagină

Sistem

joi, 13 octombrie 2016

Blocarea cardului de sanatate. Marturia cutremuratoare a unui medic

Sa traiti bine!
Nu spun asta ca sa va enervez, ci ca avertizare: cei care nu-si invata lectiile, isi vor repeta greselile.
http://www.national.ro/news/blocarea-cardului-de-sanatate-marturia-cutremuratoare-a-unui-medic-556346.html

Sistemul informatic al cardului de sanatate este indisponibil de trei zile. TREI zile. De fapt, intreg sistemul de sanatate este indisponibil de multa vreme, indiferent de cine s-a perindat pe la sefia ministerului. Pacientii si medicii se simt neputinciosi, sunt nervosi, nemultumiti, scarbiti. Si tot ce-au putut afla din gura ministrului Voiculescu a fost doar “vom lua masuri”. Si, atentie, nu e prima oara cand acest card blestemat se joaca de-a Dumnezeu.

Desi milioane de romani sunt afectati, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sustine ca furnizorii de servicii medicale aflati in contract cu casele de asigurari de sanatate pot acorda asiguratilor servicii offline, cerandu-si scuze pentru inconvenient si afirmand ca depune toate eforturile pentru remedierea problemelor. Traiti cu scuzele daca puteti sau cu masurile pe care le promite Vlad Voiculescu, de genul “daca si cu parca”. Daca problemele nu pot fi rezolvate ar putea fi modificata legea, atat a putut transmite milioanelor de romani ministrul Vlad Voiculescu.

Iata, in schimb, ce traieste un medic (unul dintre cei mai buni pediatri ai Romaniei) aproape zi de zi si, mai ales, cand “minunatul” card de sanatate se imbolnaveste:

Astazi a fost ORIBIL la spital. Imi vine sa imi iau campii si sa plec naibii din groapa asta putrefacta plina de gunoaie care vor sa ne reglementeze/conduca/orienteze etc viata. Este de nesuportat sa vezi privirea unui amarat venind cu sufletul tremurand de speranta ca a venit la Bucuresti la Institut <<sa il faca domnul doctor bine>> si tu stai paralizat in fata unui computer lovit de apoplexie, caci iarasi nu merge serveru’/Hipocrate/intranetu’/mai stiu eu ce??? Si evident ca nu poti recomanda analize, caci daca nu existi in spatiul virtual al reglementarilor sanitare, esti o fantoma… Iar la fantome nu le poti face hemograme si nici macar … coproculturi. Chiar imi vine sa plec! Astazi am vazut continuu aproape 12 ore pacienti si am facut cereri/foi/acte etc. Nici la masa nu am mers… Imi era rusine de privirea copilului aceluia care spera ca marele doctor de la Bucuresti o sa il faca bine…. Marele dr. l-a ascultat. Cu rabdare. Si l-a consultat. Tot cu rabdare si cu minutiozitate. Dar ATAT. Caci asta poate face marele dr… Si el este DOAR un om. Si nu un vrajitor care poate face minuni sau vraji sa porneasca sistemul electronic… Dar pana cand credeti ca o sa mai suportam mai neterminatilor??? Pana cand??? Mama ei de viata si de meserie! Doar politician e bine sa fii in mioritica noastra patrie.”, marturiseste revoltat pe buna dreptate cunoscutul medic Mihai Craiu.

Aceasta este o mica parte din trairile medicilor care sunt, iata, ucisi si ei de incompetenta smecherilor din inaltele functii. O pozitie, posibil cenzurata pe alocuri, a unui medic caruia i s-au legat mainile. Nu, nu de catre DNA. Ci de incompetenta si nepasare, de masuri luate la televizor.

Industria farmaceutica e un parazit care, impreuna cu bancile si producatorii de armament, ne suge resursele vitale, se umfla ca o capusa si ne ruineaza sanatatea.

Exemplu:
http://www.financiarul.ro/2013/06/28/glifosatul-erbicidul-cancerigen-gasit-in-corpul-majoritatii-europenilor/

Glifosatul, erbicidul cancerigen găsit în corpul majorităţii europenilor

Descoperiri tulburătoare cu privire la glifosat – ingredientul activ din eribicidul Roundup folosit de compania Monsanto – sunt încă în curs de dezvoltare. Nu mai puţin de două astfel de descoperiri şocante au fost făcute publice în aceeaşi zi, scrie Dr. Mercola pe site-ul său.
Un test arată că oamenii din 18 ţări din Europa au acest glifosat în corpurile lor, în timp ce un alt studiu demonstrează cum că acest produs chimic are proprietăţi estrogenice şi conduce la proliferarea cancerului de sân.
 • Oameni din întreaga Europă au fost testaţi pozitiv cu glifosat

Un studiu realizat în anul 2011 a detectat glifosat de 60-100% în aerul respirat şi probele de ploaie, în SUA, iar anul trecut un alt studiu a arătat contaminarea mult răspândită de glifosat în apele subterane. Întrucât apele subterane sunt folosite ca sursă de apă potabilă, această contaminare prezintă un risc pentru animale, plante şi oameni, deopotrivă.
Primul test făcut vreodată pentru a detecta contaminarea cu ierbicid din corpul uman a fost comandat de Friends of the Earth Europa. Voluntari din 18 ţări diferite au dat probe de urină.
Din 182 de probe de urină testate, s-a contatat că o medie de 44% conţineau glifosat, cu toate că proporţia de contaminare variază de la ţară la ţară. Toţi voluntarii au fost locuitori din oraş care nu au avut de-a face cu glifosatul în mod direct, şi doar o singură persoană din mediul rural a fost supusă acestui test.
Macedonia şi Bulgaria au avut cel mai mic număr de teste pozitive (10%), în timp de 90% din probele efectuate în Malta au fost testate pozitiv. Un procent de 70% dintre voluntarii din Germania, Marea Britanie şi Polonia au avut ierbicid în corpurile lor.
Faptul că aproape jumătate dintre toţi oamenii sunt testaţi pozitiv cu glifosat (inclusiv ţările care nici măcar nu-l folosesc) este foarte îngrijorător în lumina recentelor descoperiri care arată că acest ierbicid frecvent utilizat poate fi printre cei mai importanţi factori în dezvoltarea bolilor moderne.
 • Glifosatul este cancerigen
Al doilea studiu se referă la caracterul cancerigen al acestui ierbicid atât de popular.  
Afirmaţiile companiei Monsanto cum că Roundup are o toxicitate „minimă” asupra animalelor şi a oamenilor, că este ecologic şi biodegradabil, s-au dovedit a fi false.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că glifosatul este un xenoestrogen care este similar cu estradiolul – estrogenul uman cel mai puternic – iar concentraţiile mari au avut efecte cancerigene.
Mai mult, având în vedere că 90% din soia cultivată în SUA este modificată genetic, cercetătorii au descoperit că genisteina fitoestrogenă, care se găseşte în mod natural în soia, a sporit efectele estrogenice atunci când a fost combinată cu glifosat.

 • Glifosatul implicat în apariţia bolilor moderne

Un alt raport revoluţionar, publicat la începutul acestei luni în revista Entropy, susţine că reziduurile de glifosat, găsite în produsele alimentare cel mai frecvent consumate în SUA, „sporesc efectele nocive ale altor reziduuri chimice şi a toxinelor din mediul înconjurător, perturbând funcţiile normale ale corpului şi inducând boala”.
Amintiţi-vă, bacteriile din organism sunt mai numeroase decât celulele dumneavoastră cu un raport de 10 la 1. Pentru fiecare celulă din corpul dumneavoastră, aveţi 10 microbi de diferite tipuri care răspund la prezenţa de glifosat din organism.
Acest lucru cauzează o perturbare extremă a funcţiei microbilor şi a ciclului de viaţă şi, mai rău de atât, glifosatul afectează preferenţial bacteriile benefice care permit agenţilor patogeni să crească. În acel moment, corpul tău se confruntă cu toxinele produse de agenţii patogeni. Odată ce inflamaţia apare, sunteţi pe cale de a face o boală cronică.
Dr. Seneff a sumarizat cele două probleme-cheie cauzate de glifosatul din dietă:
 • Deficienţe nutriţionale
 • Toxicitate sistemică
Dr. Seneff crede că glifosatul este, probabil, cel mai important factor în dezvoltarea celor mai multe boli, care au devenit predominante în societăţile vestice, cum ar fi:
 • Autismul
 • Bolile gastro-intestinale, cum ar fi bolile inflamatorii intestinale, diareea cronică, colita
 • Obezitatea
 • Alergiile
 • Bolile cardiovasculare
 • Depresia
 • Cancerul
 • Infertilitatea
 • Boala Alzheimer
 • Boala lui Parkinson
 • Scleroza multiplă
EPA creşte limitele admisibile de glifosat
Anumite rapoarte independente sunt pe cale să confirme riscurile multivariate pe care glifosatul le aduce sănătăţii. În schimb, Agenţia de Protecţie a Mediului (EPA) îşi propune să ridice limitele de reziduuri permise de glifosat în culturile de alimente şi furaje. Noul nivel admisibil de glifosat va fi de 100 de părţi per milion (ppm).
Acest lucru este de neconceput, având în vedere că s-a constatat că glifosatul este cancerigen.
Traducere şi adaptare: Ecaterina Pop