Afişări de pagină

Sistem


luni, 18 ianuarie 2016

Despre tratamentul anticancer cu amigdalină

Sursa: http://www.amigdalina.ro/
http://www.amigdalina.ro/index.php/2-uncategorised/158-despre-tratamentul-cu-amigdalina

Deși în cele scrise mai jos se precizează ca fiind favorabilă utilizarea amigdalinei pe cale orală, fie din sâmburi de caise, fie sub formă de tablete, vă recomandăm să manifestați prudență maximă în aplicarea unor astfel de indicații.
Informatiile au fost preluate din sursele originale, fiind totuși adaptate pentru o cât mai bună coerență, însă nu suntem neaparat de acord cu ele, deoarece este cunoscut că ingerarea de samburi de caise poate fi toxică, daca se depaseste un numar de 50 de bucati. Cu siguranță, câțiva sâmburi de caise nu vă vor ucide, însă din dorința de a se vindeca cât mai repede, știm că multe persoane ar fi capabile să mănânce cantități foarte mari zilnic. Atenție! Aceasta ar fi o idee foarte proastă!

Evaluarea tratamentului
Acest tratament este foarte eficient pentru eliminarea celulelor canceroase și, de asemenea, ajută într-o anumită măsură la întărirea sistemului imunitar. Totusi, acest tratament nu conține substanțele nutritive eficiente care să ajute la rezolvarea problemelor celulelor necanceroase (de ex. prezența acidului lactic la nivelul acestor celule), probleme produse de către cancer, probleme datorate chimioterapiei, iradierii etc.
Mulți dintre pacienții care au cancer mor datorită problemelor care apar la nivelul celulelor necanceroase din organismul lor. Acest tratament pentru cancer nu este un tratament complet care să vizeze problemele cele mai serioase cu care se confruntă pacienții ce prezintă cancer în stadii avansate.
Totuși, în cadru clinic, în special în Mexic, sunt administrate pe cale intravenoasă doze ridicate de amigdalină. În aceste clinici, doctorii se ocupă, de asemenea, cu problemele legate de deteriorarea celulelor necanceroase și urmăresc refacerea sistemului imunitar.
În S.U.A., Administrația pentru Hrană și Medicamente (FDA), total coruptă, a început să persecute din nou clinicile de medicină naturistă care folosesc amigdalină (numită uneori și vitamina B17).

Cum funcționează tratamentul cu amigdalină
Terapia cu amigdalină (numită impropriu și laetril sau Vitamina B17) este unul dintre cele mai populare și mai bine cunoscute tratamente alternative în cazul cancerului. Amigdalina este foarte simplu de utilizat și este foarte eficientă daca este folosită în doze suficient de mari, dacă produsul este de bună calitate și dacă este combinat cu o dietă specifica bolii canceroase și cu suplimente esențiale.
Amigdalina lucrează prin distrugerea celulelor canceroase. Se spune că amigdalina poate ajuta și la întărirea sistemului imunitar, care devine astfel, capabil să se apere de eventualele focare de cancer ce ar putea apărea ulterior, dar aceste afirmații nu sunt verificate.

Cum să obținem Amigdalină sau Vitamina B17
Forurile ”competente” în controlul substanțelor medicamentoase au făcut aproape imposibilă procurarea de amigdalină, chiar dacă această substanță este un produs destul de sigur și perfect natural. Niciun medic nu poate efectua legal tratamente cu amigdalină, deoarece chiar dacă ar crede în eficiența tratamentului, le este interzis prin lege să utilizeze o substanță care nu este avizată ca medicament de către ”forurile competente”.
Din fericire, suplimente cu amigdalină se găsesc de vânzare pe Internet, fie sub forma sâmburilor de caise, fie sub formă de pastile, fie în unele cazuri sub  formă lichidă.
Mulți oameni iau amigdalină sub forma sâmburilor de caise. În mijlocul unei piersici sau al unei caise este un sâmbure dur. Dacă spargi acest sâmbure cu un spărgător de nuci, cu un clește sau cu un ciocan, vei găsi un miez mai mic în mijloc, care arată ca o migdală. Totuși, acest miez este mai moale decât o migdală și, cu siguranță, nu are gustul migdalei. Acest miez este sămânța care este bogată în amigdalină aflată în formă naturală.
Dacă cauți pe Google “sâmburi de caise” o să găsești o sumedenie de vânzători de sâmburi de caise. Ține cont totusi, că sit-urile care vând sâmburi de caise nu pot să facă legal niciun fel de afirmații medicale referitoare la amigdalină, ca fiind utilă pentru vindecarea cancerului.
Mulți experți recomandă o doză zilnică de sâmburi de caise, de la 24 de sâmburi pe zi, până la 40 de sâmburi pe zi, luați pe parcursul întregii zile. Pentru cineva care este în faza de remisie a cancerului, se consideră că trebuie să consume un minimum de 16 sâmburi de caise pe zi.
Alte alimente bogate în amigdalină sunt meiul și hrișca. Pâinea făcută folosind aceste cereale, totuși, nu conține un procent ridicat de mei sau hrișcă, căci, altfel, ar fi prea tare.
Notă (n.t.): Deși meiul și hrișca pot conține nitrilozide, ele nu conțin și beta-glucozidaze, precum sâmburii de caise, și de aceea amigdalina din ele nu va elibera acid cianhidric la contactul cu saliva.
De asemenea, semințele fructelor de pădure, precum zmeura și murele, sunt bogate în amigdalină. Zmeura are, de asemenea, un al doilea inamic al cancerului în semințele ei: acidul elagic, un fenol natural, antioxidant. Aproape 40 de alimente au acid elagic, dar zmeura are concentrația cea mai mare. Căpșunile au, de asemenea, acid elagic.

Notă (n.t.): Din păcate, așa cum este cunoscut, fructele perisabile asemenea căpșunilor, mai ales în afara sezonului firesc de coacere și recoltare, sunt adeseori un sui-generis rezervor de substanțe chimice de creștere, și pesticide, datorită lăcomiei producătorilor și comercianților. Atenție deci, căci astfel de substanțe cu siguranță nu sunt favorabile luptei contra cancerului.

Desigur, sâmburii de caise sunt cea mai bună sursă de amigdalină. Cei care nu au cancer pot să-si planteze câțiva caiși sau piersici în grădină pentru a avea o sursă de amigdalină pe termen lung, în vederea prevenirii îmbolnăvirii de cancer, prin consumul sâmburilor de caise și/sau piersici. (Acum se gasesc si la magazine gen Plafar.)Sâmburii pot fi congelați cu tot cu învelișul dur de deasupra.
Lista de alimente care conțin amigdalină, elaborată de Dr. Philip Binzel, include: sâmburi de caise, sâmburi de piersică, sâmburi de struguri, mure, afine, căpșuni, muguri de fasole, fasole lima și nuci macadamia (pentru a prezenta doar câteva).
Amigdalina poate fi cumpărată, de asemenea, în formă lichidă și sub formă de tablete, de regulă din Mexic. Astfel, amigdalina este un tratament foarte cunoscut în Mexic, în special în clinicile unde se tratează bolnavii de cancer.

Teoria
Atunci când amigdalina pătrunde într-o celulă canceroasă, ea se descompune în două molecule de glucoză, o molecula de acid cianhidric și o moleculă de benzaldehidă. La începuturile cercetării referitoare la amigdalină, se credea că molecula de acid cianhidric era molecula principală implicată în distrugerea celulelor canceroase, dar acum este cunoscut faptul că, de fapt, atât acidul cianhidric cât și benzaldehida acționează sinergic pentru distrugerea celulelor canceroase.
Motivul pentru care tratamentul cu amigdalină are nevoie de atâta timp pentru a da rezultate, în ciuda proiectarii minunate a moleculei de amigdalină, este acela că această terapie nu este selectivă, o mare parte dintre moleculele de amigdalină fiind fie eliminate pe cale renală (la administrarea intravenoasa), fie absorbite și de celule necanceroase (cea mai mare parte), fie descompuse în tractul digestiv (la administrarea orală). Sa ne amintim aici ca administrarea suplimentelor cu produsul ASEA mareste substantial rata de absorbtie.

Planul Tratamentului de Bază
După cum este cazul în orice tratament al cancerului, punctul de plecare este dieta, aceasta însemnând reconsiderarea alimentelor permise și nepermise a fi utilizate în timpul acestui tratament. Ar fi mai bine să abordăm pur și simplu o dietă bazată predominant sau chiar în totalitate pe hrana crudă, urmărind să discriminăm între fructele și legumele cele mai eficiente în distrugerea celulelor canceroase și legumele și fructele mai puțin eficiente pentru acest scop.
Există și probleme care pot apărea în cazul urmării unei astfel de diete, probleme de care nu suntem adeseori conștienți. Astfel, în țările cu climă temperată sau rece, nu este posibil a urma permanent o astfel de dietă, cel puțin nu în totalitate. Desigur, în zilele noastre se găsesc suficiente legume și fructe în stare crudă în supermagazine, în orice sezon. Din păcate, foarte rar putem recomanda utilizarea acestora, sau a unei mari părți a lor, mai ales datorită conținutului ridicat de substanțe chimice din acestea, menite să le conserve sau să le asigure creșterea în afara sezonului lor normal de creștere.
Din acest motiv, recomandarea este de a urma cel puțin o dietă vegetariană, în care chiar dacă unele fructe sau legume vor fi fierte (dar nu coapte, prăjite etc), totuși vor fi mai sănătoase decât cele alterate chimic. Dieta potrivită, echilibrată, necesară unui asemenea tratament, va fi însă descrisă într-un alt articol, dedicat subiectului respectiv.

Totodată, foarte importantă în timpul realizării unui astfel de tratament, este menținerea unei atitudini interioare (emoționale, mentale) corespunzătoare. Adeseori, cancerul se dezvoltă, sau își accelerează dezvoltarea, tocmai pe un astfel de fundal emoțional negativ, care poate avea foarte multe aspecte, în funcție de persoana respectivă. Și aceste aspecte vor constitui subiectul unui articol separat.
Nu în ultimul rând, asigurați-vă că aveti nutrienții care sunt necesari pentru ca amigdalina să poată acționa eficient:
1)      Zinc, care joacă un rol important în mecanismul de transport al amigdalinei de preferință organic, sub formă de lactat, gluconat etc;
2)      Vitamina C (creșteți doza până la 6 grame pe zi). Poate fi utilizat cu succes ascorbatul de sodiu ca înlocuitor, poate fi ingerat în cantități ridicate, având pH neutru (nefiind acid, ci o sare a acidului ascorbic, care în corp se comportă similar cu acidul ascorbic).
3)      Mangan, de preferință organic, sub formă de lactat, gluconat etc;
4)      Magneziu, de preferință organic, sub formă de lactat, gluconat etc;
5)      Seleniu, de preferință organic, de exemplu sub formă de drojdii îmbogățite cu seleniu;
6)      Vitaminele B6, B9, B12;
7)      Vitamina A sau beta-caroten (o sursă de vitamina A, din care se pot consuma cantități mai ridicate, vitamina A sintetică fiind toxică în cantități ridicate);
8)      Vitamina E (cel puțin 2000 I.U.), de preferință naturală;
9)      Vitamina D, însoțită atât cât este posibil de expunere cu tot corpul la soare (nudism), fără a exagera desigur, și evitând expunerea în orele cu maxim de radiații ultraviolete.
Este ESENȚIAL să utilizați enzime pancreatice sau proteolitice în timpul tratamentului cu amigdalină! Totusi, țineți cont că aceste enzime subțiază sângele și trebuie luate respectând dozajul maxim recomandat de firma producătoare (afișat pe cutie).
Aceste enzime sunt esențiale pentru ca moleculele de amigdalină să lucreze foarte eficient.
Retineți că zincul este, de asemenea, unul dintre constituenții esențiali ai acestui tratament: zincul facilitează mecanismul de transport pentru amigdalină și pentru nitrilozide în corp. Unii biochimiști și cercetători au descoperit faptul că poți da amigdalină unui pacient până îi iese pe nas, dar dacă pacientul nu are un nivel suficient de zinc, aproape nicio cantitate de amigdalină nu va intra în țesuturile corpului. Acești oameni de știință au descoperit, de asemenea, faptul că o foarte mare parte din procesele de vindecare necesită o doză suficientă de vitamina C. Ei au descoperit, de asemenea, că magneziul, seleniul, vitamina A și B, toate acestea joacă un rol important în menținerea mecanismului de apărare al organismului. De aceea este important să înțelegem că boala canceroasă este tratată cel mai bine cu un program nutrițional total, constând din dietă, vitamine, minerale, amigdalină și enzime pancreatice.
Este recunoscută totodată necesitatea proteinelor vegetale și, astfel, se permite includerea în dieta de cereale (atentie la gluten, amidon, deci carbohidrati in exces), nuci, fasole etc., care aduc organismului aceste proteine vegetale, chiar dacă trebuie să fie gătite la foc (doar prin fierbere).
În unele diete se permite și utilizarea unor proteine animale (sub formă de lactate sau ouă). În principiu ele ar fi necesare dacă sunt naturale, dar vitamina B12 adusa de acestea poate fi luata din drojdii inactivate. Exista astfel de suplimente pe piata produselor naturiste. Procedând totuși la ingerarea proteinelor animale, va trebui să acordați o atenție sporită cantității de enzime proteolitice ingerate, deoarece grăsimile animale consumă o anumită cantitate din enzimele pancreatice elaborate în pancreas.
Notă: În cazul în care se consumă lactate sau ouă (doar naturale), este necesar ca în niciun caz acestea să nu depășească circa 5% din totalul alimentelor ingerate. Există studii care arată ca acesta este pragul de la care aceste tipuri de alimente (proteinele animale) accelerează producția de celule canceroase.

ATENȚIE!
1-Amigdalina poate cauza hipotensiune
Ingestia de amigdalină poate cauza ocazional hipotensiune temporară datorită formării de tiocianat, un agent hipotensor puternic. În cadrul metabolismului, nitrilozida este hidrolizată pentru a elibera acidul cianhidric, benzaldehida sau acetona și glucoza. Aceasta are loc în principal prin acțiunea enzimei beta-glucozidază, produsă de bacteriile din intestin și, de asemenea, produsă de corp. Acidul cianhidric rezultat, un produs toxic pentru organism, este redus la un compus relativ non-toxic, molecula de tiocianat, cu ajutorul enzimei numita rodanaza (span style).
În mod normal, scăderea tensiunii nu este o problemă majoră, totuși, pentru aceia care iau deja medicație pentru scăderea tensiunii sau care au probleme cardiace care s-ar complica printr-o scădere a tensiunii, țineți cont că amigdalina poate scădea tensiunea sanguină.
Notă: Această problemă este valabilă pentru utilizarea pe cale orală a amigdalinei.

2-Enzimele proteolitice subțiază sângele
Datorită faptului că mulți oameni care folosesc amigdalina, utilizează de asemenea și enzime proteolitice (adică enzime pancreatice), este important să știm că enzimele proteolitice subțiază sângele. Astfel, enzimele proteolitice, NU trebuie să fie utilizate în același timp cu alte medicamente care subțiază sângele, cu excepția cazului în care doctorul știe și aprobă aceasta în cunoștință de cauză.
De asemenea, nu trebuie luate doze prea mari de enzime proteolitice, după cum nu trebuie luate niciodată doze prea mari din nici o substanță care subțiază sângele. Citiți întotdeauna prospectul de pe cutie pentru a vedea dozele maxime recomandate de firma producătoare.

3-Nu luați amigdalină împreună cu probiotice
Luând amigdalină împreună cu probiotice poate crește cantitatea de acid cianhidric liber și, astfel, se pot produce reacții adverse nedorite.
Notă: Această problemă este valabilă pentru utilizarea pe cale orală a amigdalinei.

ATENȚIE
4-Combinarea amigdalinei cu alte tratamente alternative pentru cancer
Atunci când combini două sau mai multe tratamente alternative pentru cancer, este esențial să fii foarte atent.
De exemplu, vitamina C trebuie luată cu amigdalină.
Pe de altă parte, vitamina C NU trebuie luată cu Protocel, cu graviola (de ex. Tratamentul Amazon Factor), cu sulfat de hidrazină etc.
Cu alte cuvinte, dacă urmați un al doilea sau chiar un al treilea tratament alternativ pentru cancer și luați în același timp și amigdalină sau dacă amigdalina este folosit pentru a suplimenta alt tratament, fiți atenți la precauțiile specificate pentru fiecare tratament în parte.