Afişări de pagină

Sistem


miercuri, 27 iunie 2018

Adaptogene: Gotu kola, Rhodiola Rosea, radacina de Astragalus, Ashwagandha (Ginseng indian), Bacopa, Schisandra, Moringa oleifera, Ginseng eleuthero, Tulsi

Sursa: https://organicindia.ro/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-adaptogeni-energie/
Din acest articol mentionez doar:
"Adaptogenii ajuta organismul sa-si regleze procesul de homeostaza si sa-si recapete echilibrul natural, in special in situatiile stresante....Fiecare dintre aceste momente declanseaza raspunsul lupta sau fugi, eliberandu-se astfel cortizol in sistemul nostru circulator (n.n. mecanismul este prezentat la fel in Noua Medicina Germanica). Organismele noastre nu sunt facute sa gestioneze o cantitate atat de mare de cortizol si din aceasta cauza glandele suprarenale si tractul digestiv incep sa aiba probleme si, totodata, este accelerata si imbatranirea.
Un nivel ridicat de cortizol si stresul ar trebui sa existe in organism pentru putin timp – ca raspuns hormonal menit sa ne protejeze in situatii extreme. Compusii adaptogeni (indiferent ca sunt in alimente sau in plante, sub forma de suplimente) ajuta organismul sa atenueze raspunsul la stres, sa reechilibreze functionarea glandelor suprarenale si sa anihileze epuizarea renala. Pentru ca adaptogenii sprijina echilibrarea organismului.
Puteti privi adaptogenii ca un termostat pentru organism. Cand stresul ridica „temperatura” corpului, adaptogenii il ajuta sa revina la normal. Mai exact, tin sub control hormonii stresului. De exemplu, studiile asupra Panax ginsengului, un binecunoscut adaptogen, arata ca este de ajutor in reducerea raspunsului organismului la stres. Si ceilalti adaptogeni se comporta la fel.
Insa adaptogenii nu fac doar atat. Ei ajuta si la imbunatatirea functionarii sistemului imunitar, ajuta la mentinerea unei greutati corporale sanatoase, cresc rezistenta fizica si focusul mental, reduc disconfortul si ajuta la mentinerea unei stari emotionale echilibrate.
Adaptogenii sunt o clasa unica de plante care au anumite abilitati specifice de vindecare.  Pot ajuta la restabilirea echilibrului, pot proteja, regenera corpul si normaliza functiile psihologice....
Adaptogenii sunt o clasa unica de plante care au anumite abilitati specifice de vindecare.  Pot ajuta la restabilirea echilibrului, pot proteja, regenera corpul si normaliza functiile psihologice...
Este important sa observati ca suplimentele cu plante adaptogene nu trateaza anumite boli. Mai degraba, adaptogenii va imbunatatesc considerabil starea de bine. Asadar, nu aveti „nevoie” de ei pentru a rezolva o anumita problema, ci pentru a va simti mai bine, mai echilibrate, mai putin stresate si mai sanatoase.
Intrebati-va apoi cum va simtiti. Sistemul vostru digestiv functioneaza la intreaga sa capacitate? Aveti un apetit sanatos? Pielea voastra este sanatoasa si vibranta? Nivelul stresului este usor de gestionat? Daca raspunsul vostru este nu, atunci aveti nevoie de adaptogeni."