Afişări de pagină

Sistem


duminică, 20 mai 2018

Regenerarea cu ajutorul hormonului de crestere (somatotropin: HGH) si melatoninei

Hormonii mentionati intervin in procesul de regenerare. Dupa 30 de ani productia lor in organism scade si se instaleaza treptat degenerarea. Suplimentarea acestor hormoni din exterior este neindicata, daca nu provin din surse naturale. Asadar, mai bine stimulam productia lor interna. Rasul stimuleaza de exemplu productia de HGH.
Surse: https://naturapentrusanatate.com/ce-este-hormonul-de-crestere/
https://naturapentrusanatate.com/hormonul-de-crestere-hgh/
http://www.constientizarerurala.ro/sanatate/materiale/80-melatonina-hormonul-tineretii
Luptă împotriva cancerului
    Unul dintre cele mai importante beneficii ale melatoninei este faptul că luptă împotriva unei game largi de tipuri de cancer: cancer de sân, cancer de ficat, unele tipuri de cancer pulmonar şi metastaze la nivelul creierului.
    Potrivit studiilor, melatonina protejează împotriva efectelor secundare asociate tratamentului de chimioterapie, inclusiv scăderea numărului de trombocite, neurotoxicitate, deteriorarea inimii, ulceraţii bucale şi oboseală.
Surse de melatonina
    Toate alimentele de origine animală, cu excepţia ouălor conţin adrenalină (hormonul îmbătrânirii), în vreme ce toate alimentele de origine vegetală conţin melatonina (hormonul tinereţii): verdeţuri, cereale integrale, fructe şi legume, fulgi de ovăz (recordmenul lumii vegetale în melatonina), seminte oleaginoase, ulei de masline etc.   
     În special sucurile naturale din fructe şi legume abundă în melatonină.
    Atunci cand doriti sa preluati melatonina din alimente, trebuie sa tineti cont ca gatirea lor la temperaturi inalte sau prin fermentatie afecteaza cantitatea disponibila a substantei. In mod ideal, incercati sa consumati hrana cu continut de melatonina in stare proaspata, neprocesata.
    Melatonina preluata din surse naturale este folosita pentru efectele sale antioxidante si mai putin pentru tratarea tulburarilor de somn (intrucat aportul substantei din alimente este foarte mic), de aceea se folosesc suplimente alimentare care contin melatonina.
    Este esenţial ca melatonina din suplimentele alimentare să aibă un înalt grad de puritate, altfel existând riscul apariţiei de boli alergice sau al efectelor adverse cardiovasculare. Melatonina va fi administrată seara, chiar înainte de culcare. Adesea acţiunea melatoninei în ceea ce priveşte somnul nu este una imediată, după o primă doză exogenă, ci una progresivă, uneori după câteva săptămâni sau luni de “tratament” continuu.
    Nu se recomandă administrarea de melatonina la femeile gravide şi nici la copiii prea mici. Nu se va asocia melatonina cu somnifere.