Afişări de pagină

Sistem


luni, 23 aprilie 2018

12 lucruri pe care un medic oncolog adevarat n-ar trebui sa le spuna

Cu toții suntem de acord că abilitățile de comunicare adecvate sunt esențiale pentru abordarea celui mai bun tratament contra cancerului. În timp ce unii pacienți apreciază o abordare directă, alții au nevoie de un ocol. Unii medici manifestă empatie reală pentru pacienții lor, insă alții pot fi considerați bătăuși în haine albe. Dar ceea ce un medic oncolog spune sau nu spune poate face diferența în rezultatul tratamentului dvs.
Iată 12 lucruri pe care nu ar trebui să le auzi niciodată de la medicul tău oncolog. Ar fi semne că au nevoie de o ajustare a atitudinii ... și că ai nevoie de un doctor nou. 
# 1. Mă tem că am vesti proaste. Dacă tu nu bănuiai deja că ai de rezolvat o problemă de sănătate, atunci n-ai fi în cabinetul medicului. Această afirmație aduce teamă. Medicii fac acest lucru pentru a vă conforma ordinelor lui. Treci peste această teamă indusă. 
# 2. Mai aveți trei luni de trăit. Este inutil ca un doctor să pretindă că are o sferă de cristal in care ghiceste. În timp ce din experiență ar putea avea o idee cât timp trăiește un pacient mediu cu un anumit diagnostic, totusi există întotdeauna o speranță. Există întotdeauna o modalitate de a prelungi viața sau chiar de a inversa afecțiunea. La fel ca "vestea proastă", un prognostic de viată induce teamă și necesitatea de a se conforma. Există însă nenumărate remisii de cancer avansat.
# 3. Dacă nu faceți "asta", atunci veți muri. Pentru un motiv bizar, medicii oncologi cred că știu totul. Da, au mers la școala medicală, dar a existat o medicină competentă și eficientă înainte ca Big Pharma să-i învețe medicina alopată pe acești medici. Aflați că există multe, multe opțiuni atunci când vine vorba de gestionarea cancerului - nu-l lăsați pe medicu să vă lovească. De fapt, indicați-i medicului dumneavoastră că este mai probabil să muriți dacă urmați unul dintre protocoalele standard de chioterapie-radioterapie, în loc să optați pentru un plan de tratament mai puțin toxic. 
# 4. Nu ai de ales. Îmi pare rău, doctore, ba am. Deși este întotdeauna o idee bună să obțineți o a doua, a treia, sau chiar a patra părere, asigurați-vă că ați obținut cel puțin una de la un medic alternativ sau holistic. În caz contrar, vă limitați în continuare opțiunile doar la o supraviețuire chinuită.
 # 5. Calmează-te. Având în vedere diagnosticul, este de înțeles că un pacient este supărat. Spunând unui pacient că trebuie să se calmeze sau ajungand ca medicul să vorbească pe un ton dominator, rezultă clar lipsa de empatie și nu există nici o șansă de parteneriat.
 # 6. Acest tratament nu vă va face rău. Asigurați-vă că intelegeți acelasi lucru despre ce înseamnă "rău" in domeniul cancerului. Chimioterapia, radiațiile, terapiile hormonale și chiar intervențiile chirurgicale dăunează corpului și măresc riscul suplimentar de cancer. Fiți conștienți de efectele secundare care vă amenință viața și calitatea vieții. Studiile de caz nu au furnizat dovezi de eficacitate. 
# 7. Iată statisticile. Sunteți o persoană, nu o statistică. Aveți propriul set unic de circumstanțe, istoria personală. Statisticile sunt utile pentru medicii care folosesc o listă de verificare, pentru a face recomandări de tratament. Ca persoană împuternicită care se angajează să facă schimbări de stil de viață, care pot afecta sănătatea și rezultatul, statisticile nu se aplică. În plus, statisticile sunt, de obicei, înclinate în favoarea recomandărilor de tratament.
In cazul chimioterapiei, un pacient ar putea auzi că terapia va reduce riscul cu 30%. Dar dacă riscul de a muri a fost de numai 10% pentru început, beneficiul de supraviețuire pe o bază absolută este de numai 3%. Având în vedere dezavantajele acestor terapii, trebuie să extrapolați beneficiile reale și să le comparați cu posibilele efecte negative pe care le produc.

 # 8. Acest tratament te va vindeca. Aceasta este o declarație prea îndrăzneață. Dacă medicul dumneavoastră nu se adresează cauzei cancerului, atunci tratamentul nu este eficace. Cancerul este complicat, dar cel mai adesea cauza principală poate fi determinată și rezolvată. Doar atunci, orice tratament poate fi considerat "curativ". Nu am întâlnit niciodată pe nimeni care a luat Tamoxifen si s-a vindecat, astfel încât nu există niciun motiv să crezi că simpla ingurgitare va rezolva motivul cancerului.
# 9. Vă pierdeți timpul cu suplimente nutritive. În timp ce nu există nici un remediu oficial clar contra cancerului, factorii de stil de viață, cum ar fi luarea suplimentelor, pot face diferența. Există prea multe dovezi privind modul în care factorii nutriționali influențează exprimarea epigenetică, pentru ca cineva să ignore puterea hranei și a suplimentelor. O dieta care se bazeaza in cea mai mare parte pe plante si suplimente nutritive verificate poate avea un impact substantial. Viața actuală nu permite întotdeauna mese "perfecte". Prin urmare, suplimentele naturale sunt o parte necesară a unui protocol împotriva cancerului. 

# 10. Cancerul apare întâmplător: e o problemă de ghinion. E așa de ridicolă această motivare că trebuia să o includ. Cancerul se dezvoltă pentru un anumit motiv, există o relatie cauzală clară. Este un semnal, un strigăt de ajutor care ne spune ceva sau că mai multe lucruri nu sunt corecte în corp. Supraexpunerea la toxine, incapacitatea genetică de a gestiona toxinele și întreaga problemă a traumelor emoționale nerezolvate sunt unele dintre cele mai mari declanșatoare ale cancerului. Deși deficiențele nutriționale nu sunt probabil cauza cancerului, ele îi permit să se dezvolte și să crească. Indiferent dacă medicul spune asta din ignoranță sau pentru a vă proteja emoțional, afirmatia nu este utilă, atunci când vine vorba de vindecarea și supraviețuirea dvs.
 # 11. Doctorii alternativi sunt niste escroci. Ceea ce medicii oncologi consideră a fi acum medicină "alternativă" a fost odată terapie care a trecut proba timpului. Din păcate, medicina modernă se concentrează asupra terapiilor cu medicamente de sinteză și nu reușește să recunoască motivele pentru care cancerul a devenit agresiv. Nu suntem bolnavi pentru că avem cancer. Avem cancer deoarece suntem bolnavi. Dacă nu corectăm ceea ce a creat disfuncția, nu o putem vindeca. Doctorii alternativi consideră persoana ca intreg, nu o trateaza partial.
# 12. Estrogenul provoacă cancer la sân. Aceasta nu este o afirmatie exactă. Estrogenul are 400 de funcții esențiale în corpul unei femei. În timp ce dominanța estrogenului și dezechilibrul hormonal pot permite dezvoltarea și creșterea cancerului de sân, estrogenul nu provoacă cancer la sân. Mai exact, estrogenul poate activa genele cancerigene, dar numai dacă nu este contrabalansat de actiunea progesteronului. De aceea, învinuirea estrogenului pentru cancer este un fel de a spune că meciurile de fotbal provoacă incendii. Progesteronul acționează ca un antagonist al estrogenului. În timp ce estrogenul este asociat cu cancerul de sân și alte tipuri de cancer, progesteronul are efecte anti-cancer. Când forța opusă a progesteronului este crescută, efectul toxic al estrogenului este scăzut. În loc să blocați sau să eliminați estrogenul, vă recomandăm să vă concentrați asupra creșterii progesteronului, astfel încât incendiul să nu se aprindă ca la un meci.

Notă privind receptorii hormonali: când sunt activati de progesteron, receptorii de progesteron se atașează la receptorii de estrogen. Odată ce se întâmplă acest lucru, receptorii de estrogen nu mai activeaza  genele care promovează creșterea celulelor canceroase. În schimb, ele activează genele care promovează moartea celulelor canceroase (apoptoza) și creșterea celulelor sănătoase, normale.
Receptorii hormonali sunt dependenți de iod, ceea ce sporește sensibilitatea receptorului la hormonul pentru care a fost proiectat. Deci, mai degrabă decât să vă blocați receptorii, ar fi prudent să vă asigurați că aveți suficientă iod în dieta dvs., astfel încât receptorii să poată funcționa cel mai eficient.