Afişări de pagină

Sistem


joi, 16 ianuarie 2014

Avocado salveaza vieti!

Conform unor cercetări publicate în Japonia, s-a concluzionat că fructele de avocado protejeaza celulele hepatice . Cercetătorii au alimentat şobolani de laborator, cu o varietate de fructe și legume. Apoi au injectat o substanță chimică care dăunează celulelor hepatice.
Cele mai puţine daune au fost suportate de către grupul care a mîncat avocado .
Cercetătorii au descoperit trei substanţe din avocado, care pot explica efectul protector al fructelor și continuă să investigheze in speranța dezvoltării de medicamente în diferite boli de ficat. Nu este nevoie să aștepți să apară aceste medicamente - ci doar să mănînci avocado ! In produsele naturii există o sinergie între toate componentele (o relație specială între componentele unui intreg, în care fiecare component întăreşte influenţa celuilalt).
Sinergia se pierde dacă izolăm componentele.
Mai multe motive pentru a mînca avocado
Studiile arată ca avocado are si alte mari puteri. Avocado este fructul cu cea mai mare concentrație de substanţe nutritivevitamina E , magneziu și potasiu dintre toate fructele .
Magneziul este esenţial pentru inima si vasele de sînge, oase puternice si prevenirea diabetului. Avocado are de 20 de ori cantitatea de magneziu fata de alte fructe .
Vitamina E este, de asemenea, importantă pentru sănătate și vasele de sînge ale inimii . Este anti - oxidant, de asemenea este importanta pentru sistemul nervos , iar studiile au arătat ca functioneaza în prevenirea Alzheimer și Parkinson .
Potasiul este important pentru echilibrarea fluidelor în organism, cu sodiul, dar meniul nostru modern are de 2 ori mai mult sodiu (sare) decat este necesar,  iar rezultatul este o creştere a tensiuni arteriale . Consumul de avocado , foarte bogat în potasiu , poate echilibra raportul dintre potasiu și de sodiu ,pentru a preveni hipertensiunea arteriala .
Reducerea nivelului de colesterol 
Mulţi oameni evită consumul de avocado din cauza procentului ridicat de grăsimi. Este adevărat , avocado este bogat în grăsimi , dar grăsimea este monosaturata (precum uleiul de măsline ). Deci, este foarte sănătos și de fapt scade LDL colesterol (colesterolul rău) și ridică HDL colesterol (colesterolul bun).
Intr-un studiu, adăugarea de avocado la meniu (fără nici o alta schimbare ) a determinat o scădere a colesterolului LDL si a colesterolului total, provocând o creştere a-HDL colesterolului cu 11 % în decurs de o săptămîna.
 
Cum se petrece aceasta ?
Avocado este deosebit de bogat în fitosteroli, care este colesterolul din plante . Fitosterolii blocheaza absorbţia colesterolului din surse animale . Există în avocado o concentrație mare de fibre solubile în apă fata de alte fructe, iar rolul fibrelor de acest tip este de a elimina colesterolul din organism .
Mai multe calități : Avocado îmbunătăţeşte sistemul digestiv in a absorbi nutrientii din alimente .
Într-un alt studiu, s-a văzut ca adăugarea a 1/2 avocado în salată ajuta la absorbţie crescută a acestor nutrienți :
Creşte absorbţia de alfa - caroten de 8.3 ori.
Creşte absorbția de beta - caroten de 13,6 ori.
Creşte absorbția de luteina de 4,3 ori.
Nu ezitaţi să consumaţi avocado în dieta de zi cu zi.