Afişări de pagină

Sistem


duminică, 19 ianuarie 2014

Alimente care combat cancerul

Prevenirea cancerului prin dietă

de Richard Beliveau si Denis Gingras

Editura Vidia: http://www.vidia.ro/index.php/catalogsearch/result/index/?cat=8&q=Alimente+care+combat+cancerul

Unele fructe, legume si plante pot fi daunatoare in anumite conditii, iar altele te pot vindeca de cancer

      Oamenii au tot primit sfaturi legate de consumul zilnic de fructe si legume, dar adevarul este ca, in ceea ce priveste problema cancerului, doar unele dintre acestea sunt bogate in molecule anticancer, in timp ce altele nu contin deloc aceste elemente. Dimpotriva, numeroase studii arata chiar ca anumite fructe, legume si plante au in componenta lor substante care pot fi nocive in anumite conditii. Asadar, este foarte important sa stim precis care alimente contin in compozitia lor moleculele anticancer. Includerea lor in dieta ta reprezinta probabil cea mai puternica arma de care dispui pentru prevenirea si tratarea cancerului.
In mod special, aceasta carte este prima care vorbeste despre modul in care angiogeneza tumorala (dezvoltarea de noi vase de sange care hranesc celulele canceroase) poate fi inhibata cu ajutorul factorilor dietetici. Laboratorul doctorului Béliveau din Montreal a initiat metode moderne pentru a studia legaturile dintre dieta si angiogeneza intr-un mod sistematic si cuprinzator – doctorul Béliveau este cu adevarat unul dintre vizionarii inovatori ai noii stiinte a alimentatiei. In timp ce companiile biotehnologice sunt ocupate sa creeze droguri sintetice pentru a invinge cancerul, cititorii acestei carti vor afla concepte noi in legatura cu modul in care obisnuintele noastre alimentare pot influenta si suprima dezvoltarea tumorilor. Pe masura ce medicina secolului al XXI-lea dezleaga misterele bolii, unele dintre remediile pentru cancer s-ar putea afla in alimentatia noastra.
Alimente care combat cancerul este superb ilustrata si scrisa de doi dintre cei mai inovatori oameni de stiinta din zilele noastre, oferind cititorilor o perspectiva privind sanatatea si o reteta care pot fi gasite nu la spital si farmacie, ci in piata si bucatarie.
(Dr. William W. Li despre Alimente care combat cancerul, presedinte si director medical, Fundatia Angiogeneza, Cambridge, Massachusetts, SUA).

Richard Béliveau si Denis Gingras rastoarna perceptia generala asupra cancerului

Sa combati aceasta boala nu inseamna doar sa distrugi tumorile instalate deja in organism, ci si sa impiedici dezvoltarea tumorilor mai mici dupa ce pericolul principal a fost indepartat. Sfaturi despre o dieta echilibrata sunt oferite din ce in ce mai des, dar autorii cartii Alimente care combat cancerul dezvaluie cum anumite fructe, legume si plante considerate obisnuite, aparent lipsite de importanta, contin molecule extrem de puternice care actioneaza chiar la radacina tumorilor canceroase, impiedicandu-le sa se dezvolte si reinstaland armonios starea de sanatate.
Desi trecuta cu vederea, terapia cu alimente care au proprietati anticancer reprezinta o metoda super eficienta de vindecare a cancerului si de prevenire a reaparitiei lui. Consumul regulat de alimente ce contin molecule antiangiogenetice ii pune la adapost si pe cei care doresc sa se tina departe de aceasta boala de cele mai multe ori fatala. Ce este atat de special la unele dintre alimente incat au o influenta atat de dramatica asupra posibilitatilor de vindecare a cancerului? Cei doi cercetatori din cadrul Laboratorului de Medicina Moleculara al Spitalului UQAM-Sainte-Justine, Centrul de Cancerologie Charles-Bruneau explica in mod clar, din punct de vedere stiintific, raspunsul la aceasta intrebare.
O carte scrisa pe intelesul tuturor intr-un stil concis si placut. O lectura esentiala pentru toti cei interesati de cancer. Statistici uimitoare ce demonstreaza rolul alimentatiei in cazurile de imbolnavire atat in tarile sarace, cat si in cele foarte dezvoltate. O intelegere fundamentala asupra personalitatii si motivatiei de formare si raspandire a cancerului. Care sunt punctele lui forte? Dar cele slabe? Mituri negative despre fructe si legume pe care autorii cartii le demonteaza cu ajutorul dovezilor stiintifice.
       Nu este nimic extravagant sau revolutionar in informatiile cuprinse in cartea Alimente care combat cancerul. Sunt lucruri esentiale care au puterea sa te vindece si sa-ti redea sanatatea. Adoptand o dieta bazata pe alimente bogate in molecule anticancer iti formezi un obicei care te va proteja de mai multe boli, nu doar de cancer.
Unele carti sunt menite sa aiba un loc in biblioteca, altele sa fie citite... dar o carte precum Alimente care combat cancerul este menita sa salveze milioane de vieti, inclusiv pe a ta. Tu ce alegi?
Acum ca stim despre proprietatile benefice pentru sanatate ale ceaiului verde, ale ciocalatei cu peste 70% cacao sau ale vinului rosu, este foarte important in lupta impotriva cancerului sa invatam si cum sa includem aceste alimente in dieta noastra zilnica, adica cum sa le gatim. Este binecunoscut faptul ca unele obiceiuri de preparare a mancarurilor sunt in mod deosebit nocive si contribuie la degradarea starii noastre de sanatate. Anticipand aceasta dilema (cum este bine sa gatim alimentele bogate in compusi anticancer), autorii Richard Beliveau si Denis Gingras au facut inca o data echipa si au adus la lumina cartea Cum sa gatesti cu alimente care combat cancerul. Acest al doilea volum este in curs de aparitie la Editura VIDIA.

Secrete esentiale care te vindeca de cancer!

Descoperiri stiintifice de ultima ora iti arata cum hrana zilnica te vindeca sau te imbolnaveste de cancer.
Invata acum sa faci diferenta si vei sti cum sa-ti mentii sau sa-ti recapeti sanatatea.
       Conform studiilor si cercetarilor stiintifice realizate reiese faptul ca toti oamenii risca in permanenta sa se imbolnaveasca de cancer si chiar majoritatea dintre noi avem ascunse in tesuturi celule transformate precanceroase care au nevoie doar de niste conditii favorabile pentru a se dezvolta in cancer!
In fiecare an pe Glob 10 milioane de oameni se imbolnavesc de cancer si 7 milioane dintre ei mor. Iar situatia la scara mondiala nu devine mai roz, de vreme ce se estimeaza ca, odata cu imbatranirea progresiva a populatiei, vor fi diagnosticate anual peste 15 milioane de cazuri noi. Pentru a intelege amploarea acestei tragedii imagineaza-ti ca la stirile de seara s-ar anunta in fiecare zi prabusirea fara supravietuitori a patru avioane Boeing 747 pline sau de trei ori pe saptamana numarul victimelor de la distrugerea Turnurilor Gemene ale World Trade Center din New York...

Vrei sa intri si tu in statistica mortii sau sa fii un supravietuitor?
Vrei sa previi sau sa te vindeci de aceasta boala ca sa te poti concentra asupra lucrurilor care conteaza in viata ta? Acum poti. Natura detine secrete care au o forta imensa de vindecare. Omul nu a descoperit decat cateva, dar stiinta reuseste sa mai ridice un colt al valului. Cercetari stiintifice de ultima ora scot la lumina o alternativa super puternica pentru prevenirea si tratarea cancerului descoperita de catre biochimistii Richard Béliveau si Denis Gingras (care fac o munca de exceptie in cadrul Laboratorului de Medicina Moleculara al Spitalului UQAM-Sainte-Justine, Centrul de Cancerologie Charles-Bruneau). Este vorba despre terapia cu molecule antiangiogenetice sau altfel numite molecule anticancer (prezente in mod natural in anumite fructe, legume si plante) care stopeaza dezvoltarea tumorilor canceroase si conduc organismul catre autovindecare. Terapia cu molecule antiangiogenetice este 100% benefica si eficienta.
Ce este atat de special la unele dintre alimente incat au o influenta atat de dramatica asupra posibilitatilor de vindecare a cancerului?
Afla exact care sunt secretele din compozitia anumitor legume, fructe si plante din cartea Alimente care combat cancerul, scrisa de Richard Béliveau si Denis Gingras.
 
Cum sa gatesti cu alimente care combat cancerul
Această entitate de boală (cancerul) este într-o continuă răspândire în societatea noastră. Din 1987, numărul cazurilor anuale de cancer a crescut cu 54,4%, incidenţa cancerului mamar înregistrând o creştere de 58,5%, în timp ce numărul cazurilor de cancer la prostată a sporit îngrijorător, cu 121,5%. Deşi aceste statistici pot fi explicate în parte prin îmbătrânirea populaţiei, trebuie să conştientizăm că alegerile privind mediul şi modul de viaţă sunt indisolubil legate de aceste cifre dramatice. Ce trebuie să învăţăm de aici e că putem într-adevăr să schimbăm această stare de lucruri. Cancerul poate fi prevenit în proporţie de peste 30%. Numai de noi depinde să luăm măsurile adecvate! Cancer Research Society luptă în prima linie, investind în aceste cercetări prin Environment-Cancer Fund (ECF), care îşi propune să finanţeze şi alte proiecte ce studiază legătura dintre modul în care trăim şi apariţia cancerului…
Pentru că e mai uşor să previi decât să tratezi!

Cum prevenim şi tratăm cancerul prin dietă?
Prevenirea cancerului poate fi realizată dacă facem schimbări simple, modificându-ne obiceiuri de viaţă care au un impact asupra sănătăţii. Afinele, răchiţelele, seminţele de in, varza şi ceaiul verde au revenit în centrul atenţiei pentru a ne îmbogăţi mesele. Lor le adăugăm astăzi ciupercile, plantele aromatice şi multe alte alimente cu virtuţi nebănuite până acum. Despre cele mai sănătoase alimente şi proprietăţile lor anti-cancer vorbeşte primul volum, Alimente care combat cancerul. Aşadar ceea ce ne lipseşte în momentul de faţă sunt sfaturile concrete despre cum să includem în dieta noastră fructele, legumele, plantele şi ceaiurile bogate în substanţe anti-cancer, iar reţetele pe paşi simpli şi clari ale celor mai sănătoase mâncăruri sunt revelate acum în Cum să găteşti cu alimente care combat cancerul!Aceste mese sunt indispensabile mai ales atunci când s-a identificat instalarea unei tumori! Este o iluzie deşartă ideea că tratamentele medicale convenţionale vor salva pe cineva de cancer dacă nu se respectă în acelaşi timp şi un regim alimentar adecvat!
Cum să găteşti cu alimente care combat cancerul este exact cartea care conţine cele mai potrivite reţete atât pentru oamenii care vor să prevină apariţia acestei boli, cât şi pentru cei care au fost deja diagnosticaţi bolnavi de cancer!
 
Detalii referitoare la această carte
"Alimente care combat cancerul" este un instrument de nepreţuit, un tezaur de idei şi sfaturi utile pentru a ne îngriji mai bine sănătatea.
Acum, cartea "Cum să găteşti cu alimente care combat cancerul" vine să adauge principiul plăcerii…
Cartea pe care o aveţi dinainte este rezultatul eforturilor unor oameni de a crea o reţea de cunoştinţe referitoare la prevenirea canceului. Pentru prima dată, sunt aduse laolaltă zone de expertiză diverse şi complementare, pentru mai buna informare a publicului cititor. Combinându-şi ştiinţa cu cea a cercetătorilor şi nutriţioniştilor care activează în domeniul cancerului, experţii culinari au înţeles şi mai bine importanţa fructelor, legumelor, cerealelor integrale şi grăsimilor „bune”, şi au venit cu idei pentru a integra mai bine aceste produse şi principii în arta şi munca lor. În acelaşi timp, participarea unor maeştri bucătari cu aptitudini remarcabile în arta preparării mâncărurilor, care ştiu să pună în valoare calităţile subtile ale alimentelor, le-a permis cercetătorilor să realizeze o colecţie de reţete delicioase, originale şi benefice pentru sănătate şi totodată să se adreseze unui public vast de începători într-ale bucătăriei, dar cărora le place să mănânce bine.
Într-un limbaj simplu, cartea de faţă ne oferă concepte preţioase care, în mod normal, circulă doar în cercul restrâns al cercetătorilor şi specialiştilor în medicină. Dar publicul are, fără îndoială, nevoie de acest gen de informaţii, care le permit oamenilor să preia controlul asupra propriilor vieţi. O desfătare pentru ochi şi, în curând, o desfătare pentru papilele gustative, prezenta carte îşi va găsi cu siguranţă locul în casele şi bucătăriile noastre, devenind subiect de conversaţie şi învăţându-ne să gătim bucate deopotrivă gustoase şi sănătoase.