Orice afectiune, inclusiv cancerul, poate fi
vindecata cu ajutorul enzimelor continute in legume, fructe si produse animale.
Cu o conditie: sa nu fie trecute prin foc. Nu fierbeti laptele! Nu preparati
termic legumele si fructele! Nu fierbeti plantele medicinale! Fara ENZIME,
organismul nostru ar muri rapid.
Foarte pe scurt, trebuie stiut
ca enzimele sunt niste compusi biologici produsi exclusiv de formatiunile
celulare vii. Ele contin scanteia vietii. Nu exista nici o diviziune celulara,
nici o crestere, fara prezenta enzimelor. Doar enzimele sunt capabile sa
actioneze si in afara acestor celule care le-au format. Plantele, mineralele si
chiar carnea sunt furnizoare de enzime pentru organismul uman. Fara ele,
digestia si chiar viata organismului nu ar putea exista. Este foarte important
sa se stie ca fiecare enzima este produsa doar pentru un anumit efect. Este ca
si cum aceasta enzima ar fi cheia care ar deschide o usa. Daca aveti o cheie
potrivita, atunci puteti deschide usa. La fel se intampla in organism. Hrana nu
se descompune in substantele componente si nu poate fi asimilata de organism,
daca nu exista enzime. Viata celulara fara prezenta enzimelor nu
ar fi posibila, organismul ar muri foarte repede. Nici macar procesele
respiratiei nu s-ar putea desfasura fara prezentele enzimatice. Zi de zi se
descopera noi si noi enzime si, de asemenea, se descopera si rolul acestora in
procesul vietii omului. Cu cat alimentele pe care le consumam contin mai multe
enzime, cu atat sunt mai multe izvoare de viata care se revarsa in corp. Un surplus de
energie si rezistenta.
De ce nu are laptele fiert nici un fel de valoare?
Nu
putem sa analizam fiecare din acestea, nici macar sumar, dar este important de
stiut ca, in general, activitatea enzimatica se desfasoara la temperatura
corpului, iar intre 60 si 80 de grade, majoritatea enzimelor sunt distruse
(unele sunt distruse numai la 100 de grade, dar foarte putine). La
temperaturi scazute, insa, enzimele rezista si nu sunt distruse, doar ca isi
incetinesc activitatea. Cand revin la peste 25 de grade se activeaza
din nou. Sa luam un exemplu, si anume laptele. Proaspat muls, acesta contine o
enzima numita lactoperoxidaza. Practic, din laptele proaspat muls, nu lipseste
nimic pentru a-l declara un aliment ideal pentru toti bolnavii, dar, in
practica de zi cu zi, se observa faptul ca foarte multi oameni nu pot consuma
lapte, pentru ca le produce o serie de neplaceri digestive. Laptele
contine calciu, vitamine etc., el contribuind la cresterea unui organism si
dezvoltarea sa. Laptele de mama contine tot ce ii trebuie unui copil pentru a
se dezvolta normal. Laptele de vaca contine tot ce ii trebuie unui vitel sa se
dezvolte normal etc. Totusi, de ce nu este acceptat laptele de anumite
persoane? Pentru simplul motiv ca laptele pe care il consuma este lipsit de
enzime. Prin pasteurizare, laptele este modificat si nu mai este posibil sa fie
asimilat de catre organism. Acest lapte produce doar reziduuri sub forma de
mucus, nu mai are vitaminele unui lapte proaspat muls si, in plus, nici nu mai
poate fi asimilat (calciul din laptele fiert nu are enzimele necesare). De ce nu li
se da copiilor mici laptele de mama fiert? Se lasa copiii mici sa suga si sunt
foarte sanatosi, ba chiar mai sanatosi cu cat sug perioade mai lungi de timp.
Daca li se da insa lapte fiert, acestia nu vor mai putea sa-l asimileze si se
vor imbolnavi. Enzimele sunt foarte raspandite in regnul vegetal, dar toate
aceste enzime care se gasesc in fructe, legume, cereale (in special germinate)
etc. sunt inactivate sau chiar moarte prin preparare termica. Laptele
pasteurizat care se vinde este un lapte mort, pentru ca a fost supus unei
temperaturi mari, necesara pentru distrugerea germenilor patogeni, dar odata cu
distrugerea acestora, se distrug si enzimele, care ar putea ajuta la absorbtia
laptelui, si o foarte mare parte din vitamine. Trebuie retinut, deci, faptul ca
enzimele sunt distruse prin fierbere sau preparare termica. Deci, daca aveti o
boala precum cea canceroasa, va trebui sa dati organismului cat mai multe
enzime, dar trebuie sa stiti ca ele se gasesc numai in legume si fructe crude,
sau in produsele animale care nu au fost trecute prin foc. De exemplu, lapte
nepasteurizat, branzeturi preparate de tarani in conditiile si dupa retetele
traditionale, oua crude etc.
Tratamentele cu raze distrug enzimele din
organism. Ele trebuie inlocuite cu enzimele continute in sucurile de legume si
fructe Bolnavilor care fac tratamente anticancer cu raze, odata cu distrugerea
celulelor canceroase, li se distrug si foarte multe enzime. Deci, acestia, mai
mult ca alti oameni, trebuie sa suplimenteze cantitatea de enzime pe care o
consuma. Acest lucru se poate face foarte bine prin consumul sucurilor de
fructe si legume proaspat preparate, in cantitati cat mai mari. Acest lucru va
face ca efectele negative nedorite sa fie mult mai mici, iar cei in cauza sa
poata suporta tratamentul. Daca nu vor consuma insa suficiente enzime care sa
le inlocuiasca pe cele distruse prin chimioterapie, atunci vor avea de suferit
modificari mari in organism, sau chiar isi vor grabi singuri apropierea mortii.
Un alt avertisment important: si detergentii distrug enzimele. Deci, ce trebuie
sa faceti pentru a impiedica acest fenomen? Evitati toti detergentii,
spray-urile, chiar si naftalina sau alte substante chimice. In acest fel,
enzimele pe care le preluam din fructele si legumele crude isi vor face treaba
cu succes si va vor ajuta sa fiti victoriosi in lupta cu aceasta boala parsiva
care este cancerul. Exista foarte multe cazuri de oameni vindecati de cancer, care
au reusit sa indeplineasca aceasta minune, datorita faptului ca si-au modificat
stilul de viata, alimentatia etc. Nimeni nu se poate vindeca de cancer daca nu
are suficiente lichide si enzime in organism, care sa lupte cu boala. Este
simplu.
Deci, consumati zilnic, in cantitati cat mai mari, sucuri de legume si
fructe sau chiar fructe si legume crude. Sa nu lipseasca din meniul dvs.! In
plus, se pot introduce si lapte proaspat muls, branzeturi naturale, cereale
integrale si multe alte alimente bogate in enzime care sunt foarte necesare in
lupta cu cancerul. Enzimele pot sa aduca vindecarea in toate afectiunile. In
ultima vreme, s-a subliniat importanta pe care o are, in lupta cu boala,
administrarea de minerale si vitamine. Fara a le nega utilitatea, in ce ma
priveste, consider ca cea mai importanta masura este sa se asigure corpului
enzimele, fara de care nu se poate vindeca. Lipsa enzimelor sau numai a uneia
singure din organism face sa se iveasca o boala. Complexitatea enzimelor din uleiul
vegetal, dar numai presat la rece este foarte mare, si inca nu se cunoaste
intregul mecanism de functionare a lor. Cine va cunoaste acest lucru la
perfectie va putea sa aduca vindecarea in orice boala. Nu mineralele si
vitaminele sunt cele mai importante (cu toate ca au un rol major), ci enzimele.
Deci, inca o data: atunci cand se va cunoaste rolul fiecarei enzime in parte,
se va putea trata orice boala, indiferent de gravitatea ei.
Enzimele pot sa
aduca vindecarea in toate afectiunile. Nu fierbeti plantele! Luati-le sub forma
de pulberi O anumita planta actioneaza si aduce vindecarea intr-o afectiune nu
atat datorita mineralelor pe care le contine sau vitaminelor, ci datorita
enzimelor. Din aceasta cauza, se recomanda ca plantele medicinale sa fie
administrate sub forma de pulberi, fara sa mai fie fierte, ci crude, pentru ca
in acest fel se asigura viabilitatea enzimelor, si actiunea plantei respective
este mai puternica. Folositi, deci, enzimele naturale si va veti vindeca.
Este
un fapt dovedit ca hrana cruda este mult mai bine acceptata de catre toate
organismele, comparativ cu cea gatita. Maimutele, care sunt cel mai aproape
prin constitutie de om, consuma numai cruditati si sunt foarte puternice.
Omul
prefera hrana gatita si in acest fel distruge enzimele. Enzimele moarte - sau
mai exact lipsa enzimelor din organism - pot sa produca o boala. Adaugarea in
alimentatie a enzimelor in cantitati cat mai mari si cat mai diversificate
(fiecare planta, fiecare aliment nepreparat la temperatura inalta are enzime
diferite) creste posibilitatea sa asimilati enzima care este necesara
organismului sa se vindece. Animalele, cand sunt bolnave, consuma anumite
plante care le aduc vindecarea, dar ele nu fac ceaiuri, ci le consuma crude.
Tratamentele cu plante medicinale
Cel mai eficient remediu este TINCTURA In
ultima perioada, tot mai multi oameni au reusit sa descopere faptul ca anumite
plante actioneaza mult mai eficient daca sunt folosite sub forma de pulbere.
Prin uscarea si transformarea in praf cu ajutorul rasnitei de cafea, se obtine o
pulbere de planta care are o serie de principii active suplimentare fata de
ceaiul obisnuit, tocmai pentru faptul ca nu sunt distruse enzimele. Exista
plante care se folosesc cu mare succes fierte (cele care contin, de exemplu,
azulene: musetel, coada-soricelului etc., pentru ca acestea au nevoie de
temperatura inalta pentru a se elibera). Dar cea mai mare parte a plantelor se
distruge prin fierbere. Ce se poate face ca, totusi, sa beneficiati de cat mai
multe substante active din plante? Cea mai buna metoda, prin care se pot
extrage cele mai multe principii active, e urmatoarea: se pun plantele la
macerat in apa la temperatura camerei timp de 8 ore, dupa care se strecoara si
aceleasi plante se oparesc cu apa clocotita si se lasa la infuzat timp de 15
minute, apoi se combina cele doua ceaiuri. O alta metoda ar fi sa se consume
atat pulberi din plante, cat si ceaiuri (infuzii sau decocturi). Partile
lemnoase (radacini, tulpini) se fierb, iar cele cu flori se oparesc cu apa
clocotita. In acest fel, se vor putea consuma mai multe principii active din
plantele respective. Insa cea mai sigura metoda care se poate aplica este
TINCTURA, prin care se pot obtine cele mai multe substante active din plante.
Daca vindecarea bolilor ar fi obtinuta doar cu substante minerale, ar fi
suficient sa se faca ceaiuri, fiindca ele nu se distrug prin fierbere, dar s-a
descoperit ca fiecare planta are mult mai multe substante, in afara
mineralelor, care contribuie la vindecare: in primul rand enzimele si
vitaminele. Daca nu ar fi asa, ar putea fi inlocuite toate
plantele cu anumite substante sintetice. S-a descoperit insa faptul ca
substantele sintetice sunt foarte utile, dar ele singure nu sunt suficiente.
Iata de ce, este foarte bine ca se recomanda, din ce in ce mai mult, consumul pulberilor
de plante, al tincturilor si altor produse in care sa ramana intacte enzimele,
care actioneaza foarte puternic, chiar si in cantitati foarte mici, asupra
organismului.
Exista multi oameni care nu suporta anumite tratamente, fiind
alergici, de asemenea exista foarte multe afectiuni care sunt date de
substantele chimice continute in medicamente. Dar inca nu s-a depistat nici o
reactie nedorita pe care ar putea-o produce enzimele din plante. Atentie la
plantele toxice! Administrati-le numai sub supraveghere medicala! De asemenea,
trebuie neaparat sa tragem un semnal de alarma si sa atragem atentia ca in
regnul vegetal exista si plante toxice, care sunt adevarate otravuri, si este
foarte periculos sa fie administrate unui bolnav care are organismul slabit.
Acestea pot fi administrate, dar numai sub stricta supraveghere medicala,
pentru ca de multe ori, intre doza letala si cea terapeutica este o diferenta
foarte mica si care, in necunostinta de cauza, poate fi trecuta foarte usor.
Deci, in cazurile tratamentelor cu plante toxice (spanz, omag, aconit etc.),
este foarte bine ca acestea sa fie facute doar sub stricta supraveghere a
medicului si sa se respecte cu strictete dozele indicate. In cazurile in care
consumul alcoolului este interzis (boli de ficat etc.), se pot administra
concentrate hidroalcoolice, care contin o mare cantitate de principii active si
putin alcool.
Totusi, cantitatea de alcool pe care o contin tincturile nu face
rau. Daca la 50 kg corp se administreaza maximum 1 lingurita diluata de tinctura,
cantitatea de alcool este foarte mica, insa tocmai datorita lui, substanta
activa ajunge rapid in circuitul sanguin. Poate ca medicamentele viitorului vor
fi niste enzime care se pot lua simplu, cu ajutorul alimentatiei, si atunci nu
vor mai fi atatea afectiuni cauzate de medicamentele luate in exces.
Natura
este cel mai bun farmacist si sunt sigur ca in viitorul nu prea indepartat vor
aparea o serie de medicamente tot mai naturale, in care se pastreaza toate
enzimele, si atunci se vor obtine mai multe vindecari.