Tom Shadyac este regizorul si producatorul comediilor devenite celebre:
"Ace Ventura detectivul lu' peste", "Profesorul traznit", "Patch Adams", "Mincinosul mincinosilor", "Dumnezeu pentru o zi", "Evan Atotputernicul". A mai realizat documentarul "Eu sunt" (http://putlocker.bz/watch-i-am-online-free-putlocker.html sau http://www.youtube.com/watch?v=4y_owSojOCo).
In urma unei accident cu bicicleta trece printr-o experienta in apropierea mortii provocata de o comotie cerebrala). Aceasta ii da curajul de a-si impartasi povestea vietii in filmul documentar mentionat mai sus si in cartea "Manual de folosire a vietii", aparuta si in limba romana, in 2013, la Editura Atman: http://www.editura-atman.ro/index.php/books/manual-de-folosire-a-vietii-tom-shadyac.
Din aceasta carte voi da mai multe citate care merita asimilate practic:
"Cancerul exista. Auto-critica ar avea o valoare infima. Acesta este modul in care sper ca fiecare dintre noi poate vedea propria noastra participare intr-o lume infectata de o ideologie canceroasa. Ajuta prea putin sa o judecam. Pur si simplu este necesar sa vedem ce se petrece, sa recunoastem cancerul si apoi sa stabilim un plan prin care, incetul cu incetul, pas cu pas, sa ne curatam propria participare in acesta, cat de bine putem. Iata si o veste buna: eu sunt acum vesnic recunoscator pentru faptul ca Morgan (Freeman) nu mi-a indicat nici o directie, pentru lipsa raspunsului lui. De ce? Pentru ca drumul pe care am pornit acum 10 ani si pe care merg de atunci nu este al lui, ci al meu. Poti iubi lumea doar daca te iubesti pe tine."
"Noi nu devenim fericiti concentrandu-ne asupra fericirii, cautand-o cu infrigurare. Concentrandu-ne in schimb pe ceea ce este adevarat, pe ceea ce este bine si drept, fericirea apare apoi ca o consecinta fireasca...sa ne dedicam unui scop mai inalt, prin care ne exprimam pe noi insine in mod autentic, unic si sincer."
"Am auzit nenumarati parinti spunand ca-si doresc ca progeniturile lor sa faca orice ii face fericiti. Cu toate acestea, aceiasi parinti nu fac ceea ce ii face pe ei cu adevarat fericiti."
"Evanghelia dupa Toma spune: "Daca aduceti la lumina ceea ce este in voi, ceea ce este in voi va va salva. Daca nu aduceti la lumina ceea ce este in voi, ceea ce este in voi va va distruge." Aici mizele sunt clare: educatia adevarata devine o chestiune de viata si de moarte-daca nu pentru organism, atunci pentru suflet si spirit. Daca esti poet si in interiorul tau cuvintele asteapta sa fie exprimate, aceasta poate sa te ajute la vindecare, daca arta din tine este scoasa la iveala (liber), vei straluci, traindu-ti viata cu sens si scop; vom fi, dupa cum sugereaza Evanghelia, salvati. Daca aceste cuvinte raman blocate in tine, fermentand, daca aceste cuvinte nu sunt exprimate, lumina care este in tine, lumina care esti tu, va disparea; vei fi, asa cum Evanghelia ne avertizeaza, distrus(a). Profesorul prins in spatele unui birou de contabil, artistul sufocandu-se intr-un birou anost-Evanghelia nu lasa loc indoielii: aceste talente trebuie sa fie scoase la lumina. Dar de ce nu sunt scoase la lumina toate aceste talente? ...In doar doi ani, la scurt timp dupa momentul in care copiii nostri sunt pusi in mainile sistemului nostru educational, credinta lor in propria natura creativa paleste. De ce? ...Copiii nu mai sunt acum liberi sa exploreze, dar li se spune "stai locului", "fii tacut", "fii atent" si "inceteaza sa te mai uiti pe fereastra"....starea de uimire si ochii larg deschisi ai prescolarului se schimba pana in clasa a XII-a in privirea lipsita de viata a liceanului in prag de absolvire. (n.n. Completare: daca inca mai exista viata in privire, sistemul il trimite la "studii superioare", calificare-recalificare, doctorate, postdoctorate, specializari, stagii de perfectionare-formare-deformare, il tine ocupat cu munca pana la pensie.) ..."Ne transformam copiii intr-un produs." (Fa altora ceea ce vrei sa ti se faca si tie.)
"Contrar a ceea ce am fost invatati, cooperarea, si nu competitia, este de fapt ordinea de guvernare a naturii. Intreaga natura exista intr-o mare retea interconectata si orice legaturi rupte in aceasta retea poate avea consecinte dezastruoase. In rarele situatii in care natura da nastere unei specii neconforme si care incalca legea limitelor, ea actioneaza imediat atat in calitate de judecator,cat si de juriu, pronuntand o sanctiune consistenta si aspra: moartea....In mod tragic, noi oamenii, cu apetitul nostru necontrolat pentru mai mult, incalcam aceasta lege in fiecare zi. Suntem incurajati si chiar recompensati sa luam cat de mult putem, o filosofie care a avut consecinte catastrofale pana in prezent...In mod ironic, intelegem bine cat de mortal poate fi un organism care creste fara limite. De fapt, avem chiar si un termen care denumeste celulele din organism care iau mai mult decat ceea ce li se cuvine - noi numim aceste celule cancer."
"Odata ce omul s-a separat de natura s-au pus astfel bazele perceptiei conform careia oamenii se vad ca fiind separati unul de altul."
"FRICA: Ce este o intentie pura?
ADEVARUL: Exista doar o singura intentie pura: sa ne oferim pe noi insine, talentele si inzestrarile noastre, pe noi in intregime, in slujba celorlalti. Sa fim "o gaura intr-un flaut prin care trece suflarea lui Hristos"."
Cancerul e generat de atitudinea de separare, divizare, delimitare de ceilalti, de sentimentul de "al meu", in engleza "mine"="al meu" are si sensurile de mina exploziva, mina de exploatare a resurselor subsolului, de acaparare prin concurenta de catre o singura componenta a resurselor vietii mai mult decat este necesar pentru o unica parte, iar aceasta se face in detrimentul celorlalte parti. Mai departe, aceasta acaparare consumista lasa gunoaie, polueaza mediul celorlalti. Si daca se continua fara corectiile necesare, atunci partea va asfixia intregul si vor muri impreuna.
Viata unifica, intregeste armonios. Totul este viu si conectat. Cine divide pentru a stapani, de fapt mortifica prin despartirea partii de intreg si se automortifica.
Noi avem pretentia de a controla natura exterioara (sa marim productia prin chimizare, irigatii, sa amelioram sau sa modificam genetic, sa conservam ca sa stocam mai mult in depozite, sa vindem en-gros prin supermarket-uri), fara a ne controla natura interioara.
Avem pretentii fara a accepta responsabilitatile.
Linus Pauling: "Toata lumea trebuie sa stie ca cea mai mare parte din cercetarile despre cancer sunt frauduloase si ca marile organisme de cercetare in acest domeniu si-au abandonat datoria fata de oamenii care le sustin." "Vindecarea înseamnă creștere spirituală."
sâmbătă, 28 decembrie 2013
sâmbătă, 14 decembrie 2013
Sucurile alcaline si alcalinizante
Sunt sucurile de legume verzi. Clorofila este asemanatoare sangelui si alcalinizanta.
Sucul de varza este recomandat in cancerul vezicii urinare, uterin, de san, pulmonar, ulcer gastric, surmenaj fizic si intelectual. Sucul de frunze de patrunjel este indicat in hepatita virala, anorexie, cancer de colon, bucal si gastric, litiaza renala si biliara. Sucul de frunze de telina este indicat in cancer gastric, leucemie, cistita, infertilitate feminina, aritmie cardiaca (Formula As, anul XXIII, nr. 1097, decembrie 2013, pag.11).
Alte date: http://www.formula-as.ro/2013/1072/terapii-alternative-58/dieta-alcalina-regimul-alimentar-care-salveaza-vieti-16500.
Din articolul de mai sus citez doar un fragment:
Dieta alcalină şi cancerul
Cele mai bune rezultate în terapia cancerului au fost obţinute în centrele de sănătate deschise de către doctorul Robert Young şi profilate pe studiul şi tratamentul afecţiunilor tumorale, inclusiv cele în stadiile avansate (până la stadiul 3, inclusiv). Terapia alcalină standard în cancer este o cură destul de dură, cu o durată de minimum 12 săptămâni, timp în care se consumă exclusiv alimente alcalinizante şi, în proporţie de peste 70%, nepreparate termic. În afara acestor alimente, se administrează sucuri alcalinizante (de păpădie, de cicoare, de varză, broccoli, de urzică) şi suplimente alimentare în capsule, cum ar fi sucul de orz şi grâu verde deshidratat, magneziul şi calciul natural, extractele de alge de apă dulce. Ameliorările sunt în majoritatea cazurilor foarte evidente, iar în unele dintre ele de-a dreptul miraculoase: durerile sunt reduse sau dispar, reapare apetitul alimentar şi pofta de viaţă, tumorile îşi opresc creşterea sau chiar intră în remisie. Cum sunt posibile aceste fenomene excepţionale? În primul rând, prin efectele detoxifiante şi antitumorale ale clorofilei. Apoi, foarte multe din alimentele alcalinizante în stare proaspătă, nepreparată termic, conţin veritabile citostatice, cum ar fi sulforafanii din varză şi broccoli, apigenina din pătrunjel şi ţelină sau fitosterolii din urzică.
Nota:
Alte alcalinizante sunt: MgCl2, Biozeolit, ORMUS si Kukicha (ceai obținut din rămurele și codițe de ceai. Gustul său amintește de cel de nuci și de rooibos).
In cancer: potrivit studiilor, ceaiul verde ajuta sistemul imunitar impotriva toxinelor ce cresc riscul bolilor canceroase, scade capacitatea invadatoare a celulelor tumorale in cazul cancerului de san, contracareaza efectele fumatului, reducand riscurile cancerului la plamani. Alte studii de laborator indica o eventuala protectie impotriva cancerului de colon. Ceaiul cultivat in regiuni poluate trebuie evitat (China), deoarece fluorul reduce proprietatile anti-cancerigene ale ceaiului si chiar cauzeaza afectiuni neurologice si renale, precum si osteoporoza, artrita si cancer de tract digestiv.S-a descoperit ca adaugarea laptelui reduce semnificativ efectele benefice ale ceaiului. Caseina din lapte se leaga la polifenolii antioxidanti din ceai, blocand efectele ceaiului asupra sistemului cardiovascular si proprietatile preventive impotriva cancerului. Un efect pozitiv este legarea substantelor din lapte la taninuri, neutralizand efectele negative ale acestora. Laptele de soia, necontinand caseina nu are asemenea efecte asupra ceaiului, dar cu laptele de soia sunt doua alte povesti: soia e usor de modificat genetic si favorizeaza productia de estrogeni.
Sucul de varza este recomandat in cancerul vezicii urinare, uterin, de san, pulmonar, ulcer gastric, surmenaj fizic si intelectual. Sucul de frunze de patrunjel este indicat in hepatita virala, anorexie, cancer de colon, bucal si gastric, litiaza renala si biliara. Sucul de frunze de telina este indicat in cancer gastric, leucemie, cistita, infertilitate feminina, aritmie cardiaca (Formula As, anul XXIII, nr. 1097, decembrie 2013, pag.11).
Alte date: http://www.formula-as.ro/2013/1072/terapii-alternative-58/dieta-alcalina-regimul-alimentar-care-salveaza-vieti-16500.
Din articolul de mai sus citez doar un fragment:
Dieta alcalină şi cancerul
Cele mai bune rezultate în terapia cancerului au fost obţinute în centrele de sănătate deschise de către doctorul Robert Young şi profilate pe studiul şi tratamentul afecţiunilor tumorale, inclusiv cele în stadiile avansate (până la stadiul 3, inclusiv). Terapia alcalină standard în cancer este o cură destul de dură, cu o durată de minimum 12 săptămâni, timp în care se consumă exclusiv alimente alcalinizante şi, în proporţie de peste 70%, nepreparate termic. În afara acestor alimente, se administrează sucuri alcalinizante (de păpădie, de cicoare, de varză, broccoli, de urzică) şi suplimente alimentare în capsule, cum ar fi sucul de orz şi grâu verde deshidratat, magneziul şi calciul natural, extractele de alge de apă dulce. Ameliorările sunt în majoritatea cazurilor foarte evidente, iar în unele dintre ele de-a dreptul miraculoase: durerile sunt reduse sau dispar, reapare apetitul alimentar şi pofta de viaţă, tumorile îşi opresc creşterea sau chiar intră în remisie. Cum sunt posibile aceste fenomene excepţionale? În primul rând, prin efectele detoxifiante şi antitumorale ale clorofilei. Apoi, foarte multe din alimentele alcalinizante în stare proaspătă, nepreparată termic, conţin veritabile citostatice, cum ar fi sulforafanii din varză şi broccoli, apigenina din pătrunjel şi ţelină sau fitosterolii din urzică.
Nota:
Alte alcalinizante sunt: MgCl2, Biozeolit, ORMUS si Kukicha (ceai obținut din rămurele și codițe de ceai. Gustul său amintește de cel de nuci și de rooibos).
In cancer: potrivit studiilor, ceaiul verde ajuta sistemul imunitar impotriva toxinelor ce cresc riscul bolilor canceroase, scade capacitatea invadatoare a celulelor tumorale in cazul cancerului de san, contracareaza efectele fumatului, reducand riscurile cancerului la plamani. Alte studii de laborator indica o eventuala protectie impotriva cancerului de colon. Ceaiul cultivat in regiuni poluate trebuie evitat (China), deoarece fluorul reduce proprietatile anti-cancerigene ale ceaiului si chiar cauzeaza afectiuni neurologice si renale, precum si osteoporoza, artrita si cancer de tract digestiv.S-a descoperit ca adaugarea laptelui reduce semnificativ efectele benefice ale ceaiului. Caseina din lapte se leaga la polifenolii antioxidanti din ceai, blocand efectele ceaiului asupra sistemului cardiovascular si proprietatile preventive impotriva cancerului. Un efect pozitiv este legarea substantelor din lapte la taninuri, neutralizand efectele negative ale acestora. Laptele de soia, necontinand caseina nu are asemenea efecte asupra ceaiului, dar cu laptele de soia sunt doua alte povesti: soia e usor de modificat genetic si favorizeaza productia de estrogeni.
miercuri, 4 decembrie 2013
Vindecarea reconectiva-Reconectarea
http://www.4shared.com/get/JZYZJ02f/23980509-Eric-Pearl-Reconectar.html#isStart=true
O metoda veche si totusi noua.
înconjurător.
- în mod conştient sau inconştient
-acest proces stimulează conexiunile din
interiorul corpului şi pe cele dintre corpul
vostru şi mediu înconjurător.
Etapa 3: Conectarea aduce auto-reglare. La fel ca o
-conexiunile dinamice dintre jucători permit
echipei să se organizeze şi să se controleze
(„auto-reglare”), sub îndrumarea antrenorilor
şi a dirijorilor, dar şi cu sprijinul acestora.
să-şi joace rolurile, procesul de auto-reglare se
poate produce fără efort si curgător.
Şi opusul este adevărat. Există cinci paşi de bază pentru
O metoda veche si totusi noua.
Există cinci etape esenţiale
pentru atingerea integrităţii si a vindecării: atenţia, conectarea,
auto-reglarea, ordinea si uşurinţa de acţiune.
Etapa 1; Atenţia voluntară. Acest lucru înseamnă, pur
si simplu, a vă simţi corpul şi energia care vă
curge prin corp, dar şi între voi şi mediulînconjurător.
Etapa 2: Atenţia creează conectarea. Atunci când îi permiteţi
minţii să experimenteze energia si informaţia- în mod conştient sau inconştient
-acest proces stimulează conexiunile din
interiorul corpului şi pe cele dintre corpul
vostru şi mediu înconjurător.
Etapa 3: Conectarea aduce auto-reglare. La fel ca o
echipă de atleţi sau de muzicieni, care, împreună,
ajung la perfecţiune în sport sau în jazz-conexiunile dinamice dintre jucători permit
echipei să se organizeze şi să se controleze
(„auto-reglare”), sub îndrumarea antrenorilor
şi a dirijorilor, dar şi cu sprijinul acestora.
Etapa 4: Auto-reglarea stimulează ordinea. Ceea ce experimentaţi
ca integritate, succes sau chiar frumuseţe
reflectă un proces de organizare, care
este posibil datorită conexiunilor ce permit
auto-reglarea.
Etapa 5: Ordinea este exprimată prin uşurinţa de
acţiune. Atunci când toate sunt conectate cum
trebuie, iar părţilor (jucătorilor) li se permitesă-şi joace rolurile, procesul de auto-reglare se
poate produce fără efort si curgător.
Şi opusul este adevărat. Există cinci paşi de bază pentru
a ajunge la non-integrare şi la disconfort (boală): neatenţia,
deconectarea, dereglarea, dezordinea şi boala.
Citind cartea dr. Pearl, veţi vedea cum aceste etape ale conectării
prind viaţă la toate nivelurile - de la cel energetic, prin minte-corp,
până la cel spiritual.
Cheia pentru înţelegerea acestui nou nivel de vindecare este
prefixul re – re-fixarea atenţiei, re-conectarea, re-glarea, re-ordonarea
vindecării.
joi, 19 septembrie 2013
Aici gasiti carti inspirate despre vindecare
http://www.edituradaksha.ro/categories/view/38-medicina-alternativa
Unele carti sunt scrise de invingatori:
Autorul acestei cărţi, dl. David-Servan Schreiber, este un medic, profesor universitar, cu un bogat bagaj de experienţă în domeniul medicinii integrative. El demonstrează modul în care, prin intermediul unor simple modificări aduse regimului alimentar, stilului de viaţă şi atitudinii generale, putem aborda în forţă boala canceroasă, în paralel cu urmarea strictă a tratamentelor clasice, ori cum la fel de bine am putea evita cu totul apariţia acesteia.
Unele carti sunt scrise de invingatori:
Fiecare dintre noi are celule canceroase în corp. Dar nu toţi ne vom îmbolnăvi de cancer.
V-ar surprinde, oare, să aflaţi că o persoană din patru este afectată de cancer? Dacă vi s-ar spune că pînă şi nişte simple schimbări în stilul dumneavoastră de viaţă v-ar putea reduce semnificativ pericolul de a fi atins de această boală, v-aţi folosi, atunci, la maximum mecanismele naturale de apărare?
"Am avut cancer. Mi s-a dat diagnosticul acesta pentru prima dată acum 15 ani. Mi s-a aplicat tratamentul obişnuit şi am făcut cancerul să dea înapoi, însă doar pentru a recidiva apoi, mai tîrziu. Apoi am decis să aflu tot ce îmi stătea în putinţă, pentru a-mi ajuta corpul să se apere împotriva bolii prin mijloacele sale proprii. Se împlinesc deja şapte ani de cînd trăiesc, după ce am învins boala. în această carte, aş dori să vă relatez povestea - ştiinţifică şi personală - ce stă la baza învăţăturilor pe care le-am dobîndit."
V-ar surprinde, oare, să aflaţi că o persoană din patru este afectată de cancer? Dacă vi s-ar spune că pînă şi nişte simple schimbări în stilul dumneavoastră de viaţă v-ar putea reduce semnificativ pericolul de a fi atins de această boală, v-aţi folosi, atunci, la maximum mecanismele naturale de apărare?
"Am avut cancer. Mi s-a dat diagnosticul acesta pentru prima dată acum 15 ani. Mi s-a aplicat tratamentul obişnuit şi am făcut cancerul să dea înapoi, însă doar pentru a recidiva apoi, mai tîrziu. Apoi am decis să aflu tot ce îmi stătea în putinţă, pentru a-mi ajuta corpul să se apere împotriva bolii prin mijloacele sale proprii. Se împlinesc deja şapte ani de cînd trăiesc, după ce am învins boala. în această carte, aş dori să vă relatez povestea - ştiinţifică şi personală - ce stă la baza învăţăturilor pe care le-am dobîndit."
Autorul acestei cărţi, dl. David-Servan Schreiber, este un medic, profesor universitar, cu un bogat bagaj de experienţă în domeniul medicinii integrative. El demonstrează modul în care, prin intermediul unor simple modificări aduse regimului alimentar, stilului de viaţă şi atitudinii generale, putem aborda în forţă boala canceroasă, în paralel cu urmarea strictă a tratamentelor clasice, ori cum la fel de bine am putea evita cu totul apariţia acesteia.
vineri, 13 septembrie 2013
Cititorii multumesc pentru vindecari
Din Formula As, anul XXIII, nr.1085, septembrie 2013, pag.6:
"Ii multumesc doamnei terapeut Elena Spanu ca mi-a salvat viata dupa un cancer mamar"
Autoare: Gratiela Bodnar-Bucuresti
Pe scurt: era un cancer de san in stadiu avansat, medicii nu dadeau sanse de vindecare.
Dar Elena Spanu a stiut sa asculte, sa consulte, sa recomande un regim alimentar si terapii salvatoare.
Durata terapiei: 6 luni.
A baut ceai Milena, a pus comprese pe san cu ulei din Tibet si a respectat strict regimul si terapiile indicate.
Pe doamna terapeut o gasiti la 0744870194.
Sa va fie de folos.
"Ii multumesc doamnei terapeut Elena Spanu ca mi-a salvat viata dupa un cancer mamar"
Autoare: Gratiela Bodnar-Bucuresti
Pe scurt: era un cancer de san in stadiu avansat, medicii nu dadeau sanse de vindecare.
Dar Elena Spanu a stiut sa asculte, sa consulte, sa recomande un regim alimentar si terapii salvatoare.
Durata terapiei: 6 luni.
A baut ceai Milena, a pus comprese pe san cu ulei din Tibet si a respectat strict regimul si terapiile indicate.
Pe doamna terapeut o gasiti la 0744870194.
Sa va fie de folos.
Izvorul cel tainic al vindecarii spirituale
"Atunci cand meditam intens si profund, noi renuntam in mod spontan, fie ca vrem, fie ca nu vrem, la orice idee legata de starile de suferinta cu care ne confruntam,..., ne inaltam cu adevarat constiinta mai presus de contingentele acestei lumi.
In masura in care veti deveni capabili sa atingeti aceasta stare extraordinara atunci cand meditati, fie chiar numai pentru cateva minute, veti fi fara indoiala vindecat instantaneu, chiar daca nu veti cere intr-un mod expres aceasta.
Meditatia yoghina profunda are intotdeauna o putere curativa miraculoasa."
G.B.
Experimentati!
In masura in care veti deveni capabili sa atingeti aceasta stare extraordinara atunci cand meditati, fie chiar numai pentru cateva minute, veti fi fara indoiala vindecat instantaneu, chiar daca nu veti cere intr-un mod expres aceasta.
Meditatia yoghina profunda are intotdeauna o putere curativa miraculoasa."
G.B.
Experimentati!
joi, 12 septembrie 2013
Pentru a NU face cancer un om trebuie să-si asigure zilnic 5.000 unităţi ORAC/zi în lipsa unor factori pro-oxidanţi semnificativi!!!
Scala ORAC comentata
Nu de mult timp a fost stabilită şi o măsură a puterii anti-oxidante a unor vegetale, numită ORAC (oxigen radical absorbance capacity = capacitatea de absorbţie a radicalilor liberi ai oxigenului), în funcţie de cantitatea de anti-oxidanţi care este conţinută în diverse plante.
Pentru a se menţine într-o formă deplină de sănătate, dar și pentru a NU face cancer, un om trebuie să introducă zilnic în organism o cantitate de vegetale, care să-i asigure un optim mai mare 5.000 unităţi ORAC/zi, însă în lipsa unor factori pro-oxidanţi semnificativi!!!
În situaţii speciale (boli degenerative, boli acute, cancer, limfoame, leucemii, SIDA), recomand asigurarea a 30.000-50.000 unităţi ORAC / zi (sau chiar mult mai mult) !!!
Scala ORAC (unităţi / 100 g produs) a celor mai sănătoase alimente, de care trebuie să ţină cont în stabilirea regimului alimentar orice pacient cu o proliferare malignă, (dar nu numai) este următoarea :
314.446 pudra de cuişoare
312.400 tărâţele neprelucrate de sumac
267.536 pudra de scorţişoară
240.000 tărâţele de sorg bogate în tanin
200.129 pudra de oregano uscat
159.277 pudra de curcuma
102.700 boabele de acai liofilizate
100.800 tărâţele negre de sorg
91.500 pudra de roşcove (carob, ceratonia)
86.800 sumacul brut
80.933 cacaoa pudră uscată şi neîndulcită
76.800 seminţele de chimen
75.000 pudra concentrată de boabe de maqui
74.349 pătrunjelul uscat
71.000 tărâţele de sorg roşu
70.000 cireşele Acerola
67.553 busuiocul uscat
48.504 pudra de curry
45.400 sorgul brut bogat în tanin
40.200 pudra de ciocolată olandeză
40.000 sucul de boabe de maqui
32.004 salvia proaspătă
29.257 seminţele de muştar galben
28.811 ghimbirul pudră
27.618 piperul negru boabe
27.426 cimbrul în stare proaspătă
27.297 măghiranul în stare proaspătă
25.300 fructul de lyci (sau lechee)
25.300 fructul de goji
24.700 polenul granule
24.287 tărâţele de orez crude
23.636 pudra de chili
21.900 boabele de sorg negru
20.823 bomboanele de ciocolată neagră
19.600 cojile seminţelor de in
18.053 bomboanele de ciocolată amăruie
17.940 nucile pecan
17.919 boiaua de ardei
16.062 boabele de chokeberry crude
15.542 frunzele proaspete de tarhon
14.840 rădăcina de ghimbir proaspătă
14.697 boabele de soc crude
14.000 boabele de sorg roşu
13.978 frunzele proaspete de mentă
13.970 boabele proaspete de oregano
13.541 nucile englezeşti (walnuts)
9.645 alunele de pădure sau alunele turceşti
9.584 coacazele roşii crude
9.465 boabele proaspete de cimbru
9.416 infuzia de anghinarie
8.459 boabele de fasole roşie crudă
8.320 boabele de fasole roz crudă
8.040 boabele de fasole neagră crudă
7.983 fisticul crud
7.960 coacazele negre crude
7.779 fasolea Pinto crudă
7.581 prunele “diamantul negru” cu coajă crude
7.528 bomboanele de ciocolată cu lapte
7.282 lintea crudă
7.274 agavele uscate
6.665 pudra de usturoi uscat
6.552 anghinaria cruda
6.552 afinele crude
6.552 prunele uscate
6.400 tărâţele de sorg alb
6.330 siropul de ciocolată
6.259 prunele crude
5.997 frunzele proaspete de melisă
5.764 boabele de soia crude
5.735 pudra de ceapă
5.347 murele
5.346 usturoiul crud
5.141 frunzele crude de coriandru
4.882 zmeura crudă
4.805 frunzele proaspete de busuioc
4.454 migdalele
4.392 frunzele proaspete de mărar
4.343 frunzele de ceai
4.275 merele roşii
4.188 stafidele albe
3.898 merele “Granny Smith”
3.577 căpşunile proaspete
3.432 untul de arahide
3.383 smochinele proaspete
3.365 cireşele obişnuite dulci
3.307 rodia
3.277 agrişele crude
3.234 caisele confiate
3.166 arahidele de orice fel, crude
3.145 varza roşie fiartă şi scursă fără sare
3.083 broccoli crud
3.082 merele obişnuite cu coajă
2.941 perele crude
2.938 agavele fierte
2.936 merele ”Red delicious”, crude, fără coajă
2.906 sucul de coacăze negre
2.830 strugurii negri
2.828 merele Gala crude cu coajă
2.764 (condimentul) cardamom
2.670 merele Golden crude cu coajă
2.589 merele Fuji crude cu coajă
2.573 merele crude fara coaja
2.550 guava
2.386 brocolli fiert şi nesărat
2.380 salata lollo crudă
2.359 fulgii de porumb
2.341 sucul proaspăt de rodie
2.308 fulgii de ovăz instant fortificat
2.294 granola cu stafide
2.252 varza roşie cruda
2.210 merele Golden crude fără coajă
2.200 sorgul alb boabe
2.184 seminţele de ridiche încolţite
2.183 tărâţele de ovăz
2.175 fulgii de ovăz simpli
2.150 frunzele de sparanghel crude
2.115 cartofii dulci copţi în coajă
2.104 pâinea integrală de grâu
2.094 arpagicul crud
2.050 varza albă fiartă, scursă şi nesărată
2.036 sucul de prune
1.990 guava rosie
1.965 piureul de mere
1.963 pâinea integrală de secară
1.948 caju crud
1.946 frunzele crude de sfeclă
1.933 avocado
1.911 perele verzi cu coajă
1.819 portocalele
1.814 piersicile crude
1.788 sucul de struguri roşii
1.773 varza roşie fiartă
1.767 sfecla crudă
1.750 merişoarele
1.746 perele de Anjou roşii
1.743 floricelele de porumb
1.736 ridichile crude
1.695 nucile de macadamia prăjite
1.687 frunzele de spanac congelate şi nefierte
1.680 cartofii roşii cu coajă copţi
1.644 sparanghelul fiert şi scurs
1.620 mandarinele crude
1.548 grape-fruit-ul roz şi roşu
1540 fragii
1.521 ceapa roşie crudă
1.520 boabele de fasole marină crude
1.515 spanacul crud
1.510 seminţele de lucernă încolţite
1.506 noni
1.447 frunzele proaspete de salată verde
1.421 pâinea integrală din amestec de cereale
1.419 nucile braziliene uscate
1.326 cartofii roşii copţi
1.322 cartofii roşii cruzi
1.318 pâinea de ovăz
1.303 fulgii de grâu
1.301 pătrunjelul proaspăt
1.263 ciocolata cu lapte de băut
1.260 strugurii roşii proaspeţi
1.253 ceaiul verde gata preparat
1.247 agave crude
1.238 sucul de grape-fruit galben
1.225 sucul de lămâie
1.220 ceapa galbenă călită câteva minute
1.210 kiwi
1.150 uleiul de măsline extra-virgin
1.138 cartofii albi copţi în coajă
1.118 strugurii albi sau verzi cruzi
1.115 caisele crude
1.098 cartofii roşii cruzi
1.058 cartofii albi cruzi
1.034 ceapa albă crudă
1.005 vinul de masă roşu
1.002 sucul de căpşune
1.002 mango crud
1.001 sosul de salsa
984 ardeiul dulce portocaliu crud
980 varza de Bruxelles
965 ardei dulce galben crud
962 seminţele de soia mature încolţite şi nefierte
933 vânăta crudă
923 ardeiul verde dulce crud
904 fasolea Pinto gătită
902 cartofii dulci cruzi
884 ananasul crud
879 banana
856 varza albă fiartă, scursă nesărată
847 năutul crud
847 ardeiul roşu călit
830 strugurii albi proaspeţi
829 conopida proaspătă
793 sucul de struguri albi
791 ardeiul dulce roşu proaspăt
759 fasolea verde crudă
750 nectarinele crude
741 mazărea galbenă crudă
728 boabele de porumb dulce crude
726 sucul de portocală
704 sucul de pere
694 ardeiul dulce galben
694 sos de tomate
666 morovii cruzi
620 conopida fiartă scursă fără sare
616 nucile uscate
615 ardeiul dulce verde călit câteva minute
600 mazărea verde congelată
578 sosul picant
568 sucul de ananas
564 oţetul de mere
546 prunele roşii crude
524 mazărea despicată seminţe mature crude
508 varza albă crudă
497 ţelina crudă
496 brocolli congelat
490 prazul crud
486 sucul de roşii conservat cu sare
483 dovleacul crud
481 semintele de mac
436 siropul de piersici conservat
413 porumbul dulce conservat
410 oţetul din vin roşu
408 sucul de mere
392 vinul alb de masă
367 tomatele roşii coapte
317 morcovii fierţi şi scurşi nesăraţi
315 pepenele galben crud
307 bulbul de fenicul crud
245 vinetele fierte scurse nesărate
225 oţetul din miere
214 castraveţii cruzi cu coajă
180 dovlecelul crud
142 pepenele verde crud
126 castravetele decojit crud
106 uleiul de arahide
Comentarii pe marginea scalei ORAC :
- NU există în cadrul ei nici un aliment de origine animală !!! Este prima remarcă şi poate cea mai importantă ! Da, există o serie de alimente de origine animală (carnea de somon şi unii crustacei marini), care conţin cantităţi mici dintr-un carotenoid de potenţă medie (asteroxantina) şi care le colorează carnea în portocaliu-roşietic, dar aceste alimente NU se regăsesc în listă ;
- Condimentele sunt pe primele locuri în listă, ocupând chiar şi primul şi al treilea loc de pe podium ;
- NU trebuie să te numeşti ”Resveratrol” sau vreun aliment să conţină aşa ceva, ca să aibă un nivel anti-oxidant ATROCE. Cuişoarele conţin ”eugenol”, un anti-oxidant de potenţă medie, dar într-o cantitate aşa de mare, încât zdrobesc orice contra-candidat la nivelul anti-oxidant ;
- Există alimente care furnizează un nivel anti-oxidant ENORM, chiar dacă sunt consumate în cantităţi infime (cuişoarele, scorţişoara...), iar altele au un palid nivel anti-oxidant, chiar dacă le-am consuma în cantităţi semnificative (pepenele verde şi galben, castraveţii) ;
- Cuişoarele şi scorţişoara sunt extrem de accesibile practic pretutindeni. Dar din păcate, prea mulţi dintre noi aleg să le utilizeze extrem de rar sau doar prin... prăjituri. Ce să mai zic de pudra de roşcove (carob, ceratonia), de care mare parte din populaţie nici nu a auzit că există (vezi anexa IV), sau de polenul granule, utilizat eventual de apicultori şi familiile acestora ? Astfel :
a) pudra de cuişoare = 3.144 unităţi ORAC / gram ;
b) pudra de scorţişoară = 2.675 unităţi ORAC / gram ;
c) capac la toate... pudra de roşcove (carob, ceratonia) are şi aceasta un nivel anti-oxidant ATROCE : 915 unităţi ORAC / gram. Dacă cacaoa este strict contraindicată la o persoană cu cancer, pudra de roşcove este mai mult decât indicată ! ;
d) polenul granule : 247 unităţi ORAC / gram ;
- Chiar dacă au un nivel anti-oxidant mai mare sau mai mic, numai acest fapt NU califică anumite alimente ca să le consumăm. Exemple : cacaoa, boabele de soc crude, boabele de leguminoase crude, vinul, oţetul şi chiar şi uleiurile esenţiale ;
- Premeditat NU există nici o orientare şi nici o educare a populaţiei, dar nici a cadrelor medicale în ceea ce priveşte realizarea în organismul propriu, sau al pacienţilor a unui nivel anti-oxidant cât mai înalt, drept cel mai important factor de prevenţie al apariţiei tuturor bolilor cronice şi degenerative.
Ce trebuie să urmărim la un fruct / legumă / condiment, fel de mâncare ???
Nimeni NU ne spune ! UN NIVEL ANTI-OXIDANT CÂT MAI ÎNALT !!! Acesta este răspunsul !!! ;
- Ce trebuie să facem ca să îmbătrânim cât mai tardiv și să ne păstrăm vigoarea și tinerețea cât mai multe decenii ? UN NIVEL ANTI-OXIDANT CÂT MAI ÎNALT !!! ...dar numai în lipsa unei pro-oxidări semnificative !
- Cum putem preveni TOATE ”bolile civilizației” = boli degenerative ale stilului de viață ? Ce să facem ca să NU mai trecem vreodată pe la doctor (cu excepția accidentelor) ? Cum să avem un ten frumos decenii întregi ? Cum să avem o minte limpede și la 100 de ani ? Care este ”secretul” tinereții și al longevității ? RĂSPUNS : UN NIVEL ANTI-OXIDANT CÂT MAI ÎNALT !!! ...dar numai în lipsa unei pro-oxidări semnificative !
- Care sunt factorii pro-oxidanți (generatorii de radicali liberi) de care trebuie să ne ferim din tot sufletul? Fumatul (o ţigară generează 1016 RL), stresul, aerul poluat cu fum, praf industrial, gaze de eşapament, radiaţiile ionizante (RUV, Radioterapia şi Radiografiile, exploziile atomice, radiaţia cosmică, CT, PET-CT), ionii pozitivi generaţi de ecranul PC-ului sau al TV-ului, acetaldehida (produs intermediar al metabolismului alcoolului etilic, dar care apare şi-n fumul de ţigară), stresul, stările pro-inflamatorii, consumul de alcool, metabolismul energetic (oxidarea mitocondrială), exerciţiul fizic intempestiv (cu cât e mai intens, cu atât mai mulţi RL generează !), modurile greşite de preparare termică a alimentelor (prăjelile, fripturile, ”grătarul”), consumul de alimente râncede sau alterate, al dulciurilor concentrate, uleiurile vegetale omega 6 şi omega 3 rafinate, unele margarine, expunerile prelungite la soare şi/sau la ore de maxim solar, dar şi bronzarea artificială, sursele de oxigen atomic (hipocloriţii, ozonul, dicromaţii, permanganaţii, cloraţii, percloraţii, sarea iodată), unii agenţi oxidanţi, utilizaţi în industria alimentară drept conservanţi (nitraţii, nitriţii, sulfaţii, tiosulfaţii, sulfiţii, fosfaţii, metabisulfaţii, fosfiţii, radicalii fenoxi-), unele toxine, ciuperci (fungi), bacterii şi virusuri sunt incriminate ca generatoare de radicali liberi, medicamentele citostatice, 3,4-benzpirenul, etilcolantrenul, depăşirea greutăţii corporale, diabetul zaharat, expunerea profesională la CCl4, unele ”E”-uri alimentare, unele metale +/- grele +/- radioactive (Al, Pb, Cd, U), telefonul mobil, cuptoarele cu microunde, aldehidele nesaturate (acroleina rezultată prin prăjirea uleiurilor sau fumat) etc.
Radicalii liberi induc peroxidarea lipidică, lezează ADN-ul celular, inactivând / denaturând proteine. Cele mai sensibile (şi astfel, cele mai vulnerabile) organe în faţa agresiunii radicalilor liberi sunt : cristalinul (cataracta), pancreasul (diabetul zaharat), vasele de sânge (ateroscleroză) şi celulele nervoase, care posedă o capacitate redusă şi limitată de inactivare a acestora. DAR toate celulele și organele corpului nostru suferă când au parte de pro-oxidare și din contră, funcționează cu atât mai bine cu cât avem un nivel anti-oxidant mai înalt ;
- NU e greu deloc să NU facem cancer !!!
- Chiar este nevoie de un stil de viaţă rău dezordonat, extins adesea pe decenii întregi, cu o alimentaţie lipsită sau săracă în anti-oxidanţi, sau din contră, cu pro-oxidante serioase, ca să facem boala ! Există persoane care în anul 2010, în ţări ale UE, printre care şi România, cu standarde ridicate de subzistenţă consideră mental că ”fructele-s pentru copii”, în vreme ce adulţii (oameni serioşi !?!), ar trebui să se întâlnească la ”o bere”, sau la ”un grătar” etc. Însuşi modul de a primi un musafir în casă în ţara noastră este dezastruos şi denaturat : i se pune acestuia în faţă un pahar de ”tărie”, sau dulceaţă, în loc să i se pună în faţă fructe cât mai colorate. Chiar aşa de rău ne urâm musafirii ?
Să mai spună cineva că această boală teribilă (maladia canceroasă sub diversele ei forme) nu apare exclusiv din vina noastră, datorită unui stil de viaţă nesănătos, tolerat şi cultivat adesea pe decenii şi că nu ar putea fi prevenită !
luni, 2 septembrie 2013
Medicina celulara-o solutie curajoasa la problema cancerului
In lipsa de timp voi reda mai jos informatiile asa cum sunt la surse (www.EU-Referendum.org si http://www.rath.co.uk/research/cellular_medicine.htm):
"This week, we report on how a hospital in Ohio in the United States is trying to force a 10-year-old Amish girl with leukemia to resume chemotherapy after her parents had decided to stop the treatments. Whilst the young girl’s parents had initially permitted her to be subjected to chemotherapy treatment, they subsequently stopped it saying its effects on her were terrible and that they were instead now going to rely on natural approaches such as vitamins. In this respect, we are here reminded of the experiences of young Dominik Feld between 2002 and 2004. Tragically, the fight between an outmoded and inhuman form of treatment – chemotherapy – and a breakthrough treatment with no side effects – the Cellular Medicine approach to cancer – accompanied Dominik to his untimely death. Clearly, therefore, whilst Victory Over Cancer and a Cancer Free World are already now possible, for the time being the people of the world will have to continue to fight to make them a reality."
"Cellular Medicine is based on the principle that health is determined at the level of millions of cells making up the human body. Dr. Rath’s research, which started more than two decades ago and is being continually confirmed by researchers worldwide, is based on a very simple concept: If your cells aren’t healthy, neither are you. Daily supplies of vitamins, minerals, trace elements and other essential nutrients assure the optimum functioning of your cells and your whole body.
The Principles of Cellular Medicine define cellular energy metabolism and optimum connective tissue stability as the basis of good health.
Essential bio-energy nutrients are required for maintaining the cellular energy metabolism. These carriers of bio-energy, or catalysts in the form of specific vitamins, amino acids, minerals and other nutrients, are essential for a multitude of biochemical reactions inside all cells, including the heart muscle cells. The heart is the hardest working organ in the body; therefore, an optimum supply is essential to support its pumping function. The most frequent consequences of chronic deficiency of bio-energy carrier’s are irregular heartbeat (arrhythmia) and heart failure.
Approximately one half of the body's proteins are composed of collagen, elastin and other connective tissue molecules. Collagen stability is very important for the healthy functioning of soft tissues in the body. These tissues build our blood vessels, skin, cartilage, and our body’s organs. Optimum connective tissue strength in soft tissues is important for optimum health of these organs. The production of connective tissue is regulated mainly by vitamin C and the amino acids lysine and proline. The human body cannot produce vitamin C nor lysine and deficiencies of these nutrients are likely. Collagen stability is also very important for the healthy functioning of bones and teeth. Collagen provides the bone framework in which calcium and other minerals are deposited.
Optimum intake of vitamin C, lysine and proline; the introduction of essential minerals (such as calcium and magnesium) and intake of various trace elements all support healthy bones and teeth. All these nutrients have to work in synergy and have to be combined in the correct ratio in order to achieve an optimal biological effect."
"This week, we report on how a hospital in Ohio in the United States is trying to force a 10-year-old Amish girl with leukemia to resume chemotherapy after her parents had decided to stop the treatments. Whilst the young girl’s parents had initially permitted her to be subjected to chemotherapy treatment, they subsequently stopped it saying its effects on her were terrible and that they were instead now going to rely on natural approaches such as vitamins. In this respect, we are here reminded of the experiences of young Dominik Feld between 2002 and 2004. Tragically, the fight between an outmoded and inhuman form of treatment – chemotherapy – and a breakthrough treatment with no side effects – the Cellular Medicine approach to cancer – accompanied Dominik to his untimely death. Clearly, therefore, whilst Victory Over Cancer and a Cancer Free World are already now possible, for the time being the people of the world will have to continue to fight to make them a reality."
"Cellular Medicine is based on the principle that health is determined at the level of millions of cells making up the human body. Dr. Rath’s research, which started more than two decades ago and is being continually confirmed by researchers worldwide, is based on a very simple concept: If your cells aren’t healthy, neither are you. Daily supplies of vitamins, minerals, trace elements and other essential nutrients assure the optimum functioning of your cells and your whole body.
The Principles of Cellular Medicine define cellular energy metabolism and optimum connective tissue stability as the basis of good health.
Essential bio-energy nutrients are required for maintaining the cellular energy metabolism. These carriers of bio-energy, or catalysts in the form of specific vitamins, amino acids, minerals and other nutrients, are essential for a multitude of biochemical reactions inside all cells, including the heart muscle cells. The heart is the hardest working organ in the body; therefore, an optimum supply is essential to support its pumping function. The most frequent consequences of chronic deficiency of bio-energy carrier’s are irregular heartbeat (arrhythmia) and heart failure.
Approximately one half of the body's proteins are composed of collagen, elastin and other connective tissue molecules. Collagen stability is very important for the healthy functioning of soft tissues in the body. These tissues build our blood vessels, skin, cartilage, and our body’s organs. Optimum connective tissue strength in soft tissues is important for optimum health of these organs. The production of connective tissue is regulated mainly by vitamin C and the amino acids lysine and proline. The human body cannot produce vitamin C nor lysine and deficiencies of these nutrients are likely. Collagen stability is also very important for the healthy functioning of bones and teeth. Collagen provides the bone framework in which calcium and other minerals are deposited.
Optimum intake of vitamin C, lysine and proline; the introduction of essential minerals (such as calcium and magnesium) and intake of various trace elements all support healthy bones and teeth. All these nutrients have to work in synergy and have to be combined in the correct ratio in order to achieve an optimal biological effect."
Abonați-vă la:
Postări (Atom)