Sunt sucurile de legume verzi. Clorofila este asemanatoare sangelui si alcalinizanta.
Sucul de varza este recomandat in cancerul vezicii urinare, uterin, de san, pulmonar, ulcer gastric, surmenaj fizic si intelectual. Sucul de frunze de patrunjel este indicat in hepatita virala, anorexie, cancer de colon, bucal si gastric, litiaza renala si biliara. Sucul de frunze de telina este indicat in cancer gastric, leucemie, cistita, infertilitate feminina, aritmie cardiaca (Formula As, anul XXIII, nr. 1097, decembrie 2013, pag.11).
Alte date: http://www.formula-as.ro/2013/1072/terapii-alternative-58/dieta-alcalina-regimul-alimentar-care-salveaza-vieti-16500.
Din articolul de mai sus citez doar un fragment:
Dieta alcalină şi cancerul
Cele mai bune rezultate în terapia cancerului au fost obţinute în centrele de sănătate deschise de către doctorul Robert Young şi profilate pe studiul şi tratamentul afecţiunilor tumorale, inclusiv cele în stadiile avansate (până la stadiul 3, inclusiv). Terapia alcalină standard în cancer este o cură destul de dură, cu o durată de minimum 12 săptămâni, timp în care se consumă exclusiv alimente alcalinizante şi, în proporţie de peste 70%, nepreparate termic. În afara acestor alimente, se administrează sucuri alcalinizante (de păpădie, de cicoare, de varză, broccoli, de urzică) şi suplimente alimentare în capsule, cum ar fi sucul de orz şi grâu verde deshidratat, magneziul şi calciul natural, extractele de alge de apă dulce. Ameliorările sunt în majoritatea cazurilor foarte evidente, iar în unele dintre ele de-a dreptul miraculoase: durerile sunt reduse sau dispar, reapare apetitul alimentar şi pofta de viaţă, tumorile îşi opresc creşterea sau chiar intră în remisie. Cum sunt posibile aceste fenomene excepţionale? În primul rând, prin efectele detoxifiante şi antitumorale ale clorofilei. Apoi, foarte multe din alimentele alcalinizante în stare proaspătă, nepreparată termic, conţin veritabile citostatice, cum ar fi sulforafanii din varză şi broccoli, apigenina din pătrunjel şi ţelină sau fitosterolii din urzică.
Nota:
Alte alcalinizante sunt: MgCl2, Biozeolit, ORMUS si Kukicha (ceai obținut din rămurele și codițe de ceai. Gustul său amintește de cel de nuci și de rooibos).
In cancer: potrivit studiilor, ceaiul verde ajuta sistemul imunitar impotriva toxinelor ce cresc riscul bolilor canceroase, scade capacitatea invadatoare a celulelor tumorale in cazul cancerului de san, contracareaza efectele fumatului, reducand riscurile cancerului la plamani. Alte studii de laborator indica o eventuala protectie impotriva cancerului de colon. Ceaiul cultivat in regiuni poluate trebuie evitat (China), deoarece fluorul reduce proprietatile anti-cancerigene ale ceaiului si chiar cauzeaza afectiuni neurologice si renale, precum si osteoporoza, artrita si cancer de tract digestiv.S-a descoperit ca adaugarea laptelui reduce semnificativ efectele benefice ale ceaiului. Caseina din lapte se leaga la polifenolii antioxidanti din ceai, blocand efectele ceaiului asupra sistemului cardiovascular si proprietatile preventive impotriva cancerului. Un efect pozitiv este legarea substantelor din lapte la taninuri, neutralizand efectele negative ale acestora. Laptele de soia, necontinand caseina nu are asemenea efecte asupra ceaiului, dar cu laptele de soia sunt doua alte povesti: soia e usor de modificat genetic si favorizeaza productia de estrogeni.