Afişări de pagină

Sistem


luni, 2 iulie 2018

Sănătatea noastră si rugaciunea

« A trage aer adânc în piept » are o influenţă reală asupra sănătaţii noastre mentale
...un control voluntar al respirației are numeroase avantaje: antrenează un control de sine sporit, asupra emoțiilor, o concentrare îmbunătățită și o stare de calm. Logic, dat fiind că ființa umană redobândește într-o anumită măsură controlul asupra unei părți automate a propriului creier.
Sursa: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=15125
"Prof. Valeri Slezin din St. Petersburg a facut encefalograme unor calugari, in timp ce acestia se rugau si a surprins momentul de "rupere" totala de realitatea inconjuratoare, moment in care apare o stare de bine si de siguranta, comparabila cu cea a bebelusilor cand sunt tinuti in brate de mamele lor. In timpul cresterii si maturizarii, sentimentul de ocrotire dispare, activitatea creierului sporeste si ritmul armonios al biocurentilor cerebrali este pus in evidenta doar in timpul somnului adanc. Acum, prof. Slezin a dovedit ca si in timpul rugaciunii apare starea de armonie si siguranta, care este vitala pentru organismul uman." Sursa: Formula As, nr. 1323, 2018.
Asta-i starea in care apare vindecarea, starea de armonie si siguranta. Restul sunt cu totul secundare: regim alimentar, suplimente, medicamente, vaccinuri...