Cele mai contaminate alimente
Din studii a reiesit ca fructele si legumele contin cele mai multe pesticide. Astfel,
la nivel mondial, 55,6% din esantioanele prelevate de la fructe si
legume nu contin reziduuri de pesticide, 38,4% au cantitati reduse, in
timp ce 6,3% sunt neconforme, deoarece depasesc limita maxima admisa.
Depasirile cele mai mari de reziduuri toxice sunt la ardei gras, ardei
capia, linte si vinete. Cele mai reduse cantitati sunt la cartofi,
andive, morcovi si rosii. In Romania, analizele au aratat ca aproximativ
20% din legume si fructe depasesc concentratia admisa.
Sursa: https://sanatate.bzi.ro/efectele-nocive-ale-pesticidelor-asupra-organismului-vezi-care-sunt-cele-mai-periculoase-11269
Fibre microscopice de plastic ajung în apa de la robinet, din New York
până în New Delhi, potrivit unui nou studiu efectuat de Orb Media, o
organizaţie media nonprofit cu sediul în Washington.
Continuarea: http://www.epochtimes-romania.com/news/dezastru-de-sanatate-fibre-de-plastic-prezente-in-apa-de-la-robinet-arata-un-nou-studiu---265320
http://evz.ro/tigaile-de-teflon-incinse-aduc-cancer-804137.html