Afişări de pagină

Sistem


sâmbătă, 28 martie 2015

Zeolitul

Zeolitul, sau „piatra care fierbe", este un mineral, la fel ca si sarea de bucatarie, format din aluminosilicati naturali hidratati de calciu, sodiu, potasiu, magneziu.
Efectul structurii si incarcarii magnetice este ca zeolitul atrage metalele grele si toxinele si le captureaza pur si simplu.Toxinele intra si nu mai pot iesi. Apoi zeolitul le poarta in siguranta si inofensiv in afara corpului prin tranzitul intestinal.
Pudra de zeolit nu are efecte toxice sau reactii adverse. Este un detoxifiant, antiviral, antioxidant si imunomodulator foarte eficient.
Datorita proprietatii de absorbtie ale toxinelor, pudra de zeolit este recomandata persoanelor care sufera de cancer.

Pudra de zeolit are un rol foarte important in combaterea stresului oxidativ. Radicalii liberi, care sunt in cea mai mare masura responsabili pentru stresul oxidativ si cauza a peste 200 de maladii, se formeaza in cantitati mai mari din cauza influentei mediului (poluarea aerului, metale grele, pesticide), radiatiilor ultraviolete, alimentatiei cu un continut ridicat de grasimi, tutunului si alcoolului, sau din cauza unei activitati fizice deficitare.
In cazul persoanelor sanatoase, este recomandata in scopul protejarii sanatatii: eliminarea toxinelor, indepartarea stresului oxidativ, scaderea gradului de imbatranire a celulelor si tesuturilor.
Zeolitul prinde in capcana si anuleaza nitrozaminele in tractul digestiv. Nitrozaminele sunt agentii cauzatori de cancer gasiti in carnurile procesate.
Zeolitul natural este singura substanta existenta incarcata cu particule negative din natura care interactioneaza in mod direct cu celulele afectate si absoarbe si neutralizeaza radicalii liberi si toxinele.Zeolitii sunt incarcati negativ permitand schimbul cu particule incarcate pozitiv din elementele inconjuratoare, fara sa-si piarda structura.Asadar cristalele de zeolit actioneaza ca niste mini–bureti absorband radicalii liberi, particulele cancerigene si virale.
Mecanismul de actionare al zeolitului impotriva celulelor canceroase este unic, spre deosebire de oricare alta substanta studiata. Teoretic, acesta are rara capacitate de a atrage cantitati enorme de toxine incarcate pozitiv, indirect neutralizand efectul care cauzeaza cancerul. In timpul procesului, zeolitul dezvolta o usoara incarcare pozitiva.
Apoi ele sunt atrase si trase direct catre membrana incarcata negativ a celulelor canceroase. Cand zeolitul se misca in interiorul celulelor canceroase este activata gena celulei de tip P21 Aceasta gena actioneaza ca o suprimare a tumorii prin abilitatea ei de a controla ciclul de dezvoltare a celulei canceroase. Activarea genei P21 se pare ca stopeaza cresterea tumorii inlaturand direct cauzele cresterii.
Ceea ce putem spune este ca zeolitul are efect de chelatare in indepartarea metalelor grele, pesticidelor, ierbicidelor precum si a altor toxine incarcate pozitiv din sistem.
Ceea ce face aceasta posibila este structura cristalina a zeolitului incarcat negativ.
Aceste cristale actioneaza ca niste capcane, avand in interior ioni pozitivi.
Acesti ioni pozitivi inlocuiesc toxinele incarcate pozitiv din organism legandu-i strans de ei si eliminandu-i complet. Unul din beneficiile acestei atasari este eliminarea 100% a acestora. Metalele grele , pesticidele ierbicidele parasesc definitiv organismul ele nefiind depozitate niciunde in organism. Un procent de 40% din zeoliti prind metalele grele din tractul gastrointestinal si 60% prind toxinele din circulatia sangvina si la nivel celular.










A treia functie a zeolitului este de a prinde in capcana elementele premergatoare virusului prevenind astfel inmultirea virusului si capacitatea acestuia de a ne imbolnavi. In acest fel zeolitul poate juca un rol important ca un antiviral cu spectru larg.
Mecanismul este urmatorul: virusii sunt alcatuiti din particule subvirale, care in etapa finala de “asamblare” creeaza virusul ca organism de sine statator.
Zeolitul absoarbe parti virale in porii agregatelor micronizate a zeolitului. Aceasta explica de ce zeolitul pare sa impiedice dezvoltarea oricarei infectii virale de exemplu a virusului herpetic1, coxsachie virus B-5, ecco-virus 7 si adeno virus 5.
 
Patruzeci de cazuri anecdotice ale herpesului zoster au fost vindecate, bolnavii fiind eliberati de durerile insuportabile in una pina la trei zile de la data administrarii zeolitului. Marturia cazurilor povestite raporteaza efectele sale de eliminare si vindecare a racelii, gripei,a febrei, a hepatitei C virale, metale grele care au produs scleroze multiple si artrita reumatica. Se pare ca efectul antiviral al zeolitului produce in timp o functie de prevenire incepand dupa aproximativ patru-sase saptamani de folosinta când metalele grele, pesticidele, ierbicidele au fost aproape toate eliminate.
Asadar, se pare ca in multe cazuri efectul sau antiviral se poate vedea imediat.
Aditional, zeolitii dirijeaza organismul catre marirea alcalinitatii stabilind un nivel al PH-ului undeva între 7.35 si 7.45 , indice optim pentru corpul omenesc.
Puterea de absorbtie a zeolitului a fost dovedita in timpul dezastrului de la Cernobil când o cantitate uriasa din acesta a fost folosit pentru indepartarea cesiului si strontiului-90 radioactiv inainte ca acestea sa contamineze sistemul local de apa.
 
Boli prevenite cu ajutorul zeolitului

Administrarea zeolitului este benefic in prevenirea cancerului

- administrarea zeolitului s-a dovedit a fi extrem de benefică pentru prevenirea bolii canceroase, dar si a bolilor tumorale în general. Aceasta pentru ca zeolitul scoate din organism substanţele cu potenţial cancerigen. El are totodata si efect imunostimulator (ajutând organismul să elimine din start celulele maligne), precum si efecte antitumorale directe. Pentru prevenirea cancerului se recomandă cate doua cure pe an, ambele a cate 60 de zile, timp în care se administrează câte o capsula (600 mg) de zeolit, de patru ori pe zi.
Tratamentele interne cu zeolit si-au dovedit eficienta si in mai multe forme de cancer al pielii (carcinom cu celule bazale, carcinom cu celule scuamoase, melanom). Extern, se aplica pulbere de zeolit pe zonele afectate de doua ori pe zi.
Pentru detoxifierea cat mai rapida cu zeolit, se consuma si multe sucuri proaspete de legume (mai ales de morcov, de pătrunjel, sfecla, telina, varza), cure de clorofila (frunze de pătrunjel, leuştean, ţelină,urzici), cereale fierte si mixate (hrișcă, grâu, ovăz, hrisca). O alimentație corectă, cu un aport nutritiv suficient și care, pe de alta parte, să poată fi ingerată și asimilată de bolnav, este esențială în boala canceroasă cu aceasta localizare.
Unii cercetători sunt de părere că administrarea zeolitului activează o genă din ADN-ul celulei maligne, gena care declanşează moartea programata a celulei maligne.

Diaree, infecții intestinale

Studii clinice extinse, făcute în spitale din Cuba (țară unde infecțiile intestinale sunt o problema de sănătate publică importantă) au obiectivat o puternică acțiune curativă a zeolitului în cazul acestor boli. Administrarea de zeolit normalizează flora bacteriană a intestinului, ajută organismul să lupte cu virozele care atacă tubul digestiv, reduce inflamația la nivelul intestinului, reduce volumul și fetiditatea gazelor.

Gastrita hiper-acidă și ulcer gastric

La mulți pacienți cu hipersecreție acidă sau cu mucoasă gastrică lezata, administrarea de zeolit a ameliorat clar simptomele dureroase. Zeolitul normalizează secrețiile digestive, are un efect benefic asupra țesuturilor epiteliale care protejează stomacul, mecanismul prin care produce aceste efecte terapeutice nefiind pe deplin explicat. Cert este ca un tratament de 2-4 săptămâni, timp în care se iau 4-8 capsule de zeolit pe zi, are de multe ori un efect benefic în aceste afecțiuni.

Deficiențe imunitare

Intr-un studiu făcut intr-o policlinica particulara din Germania, unui număr de 61 de pacienți le-au fost administrate câte 3,6 grame (adică 6 capsule a câte 600 de miligrame) de zeolit, vreme de 6-8 săptămâni. Analizele făcute după și în timpul acestui tratament au obiectivat că administrarea de zeolit duce la creșterea producției de celule ale sistemului imunitar (limfocite și macrofage) și la creșterea rezistenței organismului la infecții. Mai mult, la nici unul dintre pacienți nu s-a constatat vreun efect advers în urma tratamentului cu zeolit. Acest studiu clinic este completat de cercetările de laborator făcute în Croația, care au arătat că administrarea de zeolit ajută și la creșterea numărului de anticorpi, care sunt "armele chimice" cu care lupta sistemul imunitar împotriva infecțiilor și a proliferării celulelor canceroase.

Infertilitate la bărbați

Detoxifierea făcută prin administrarea zeolitului este o foarte bună premiză pentru tratarea sterilității masculine. Aceasta, deoarece cel mai adesea sterilitatea apăruta la bărbați este rezultatul dezechilibrelor hormonale care apar pe fondul intoxicării organismului cu substanțe cum ar fi xenoestrogenii, metalele grele, pesticidele, unii aditivi alimentari etc. Or, zeolitul este poate cel mai bun remediu pentru a scoate rapid toate aceste toxine din organism. Se țin doua cure, a câte 90 de zile fiecare, timp în care se iau câte șase capsule de zeolit, pe zi. Între cele doua cure se face o pauză de minimum 21 de zile.

Gută, acumulari de uree în organism

Se țin cure cu zeolit, cu o durata de două luni, timp în care se iau zilnic câte 4-8 capsule din acest mineral. Zeolitul are o mare eficientă în tratamentul acestor afecțiuni, deoarece are pur si simplu capacitatea de a scoate ureea, precum un magnet, din organism si de a o elimina prin scaun. Este un tratament foarte valoros și pentru persoanele cu disurie sau cu probleme renale, deoarece eliminarea ureei nu se face pe cale renală, solicitând rinichii, zeolitul exercitând el însușii funcția de "filtrare".

Autism

Ca si in cazul altor afecțiuni prezentate în acest articol, studiile clinice care sa obiectiveze acțiunea zeolitului în cazul acestei boli lipsesc deocamdată. Pe de altă parte, însă, nu puteam să nu menționăm această posibila acțiune a zeolitului în autism, in condițiile în care în ultimii ani tot mai mulți părinți din Statele Unite (țară în care această boala este o problema tot mai gravă, datorită amplorii pe care a căpătat-o) au observat transformări extraordinare la copiii lor in urma curelor cu zeolit. La unii copii autiști, cu vârsta peste patru ani, cărora le-au fost administrate câte 1200-2400 miligrame de zeolit pe zi, în cure de 60 de zile, urmate de 30-60 de zile de pauză, s-au observat progrese importante. Nu s-a pus problema dispariției complete a autismului, în schimb, la unii dintre ei s-a remarcat o îmbunătățire a atenției, a capacității de a primi informații și de a comunica, a stării lor psiho-mentale în general. De asemenea, unii copii hiper-excitabili și-au ameliorat sensibil starea. Nu se știe mecanismul exact prin care zeolitul produce aceste efecte, deocamdată oamenii de știință punând rezultatele încurajatoare obținute pe seama normalizării secrețiilor de neurotransmițători sau chiar pe seama eliminării din organism a unor toxine, cum ar fi metalele grele.

Hepatita virala si zeolitul

Studiile de medicina experimentala au obiectivat faptul ca administrarea de zeolit are efecte protectoare hepatice, încetinind evoluția hepatitei cronice. De asemenea, studiile de laborator asupra efectului antiviral al zeolitului sunt încurajatoare. Sunt semnalate și cazuri clinice, de pacienți cu hepatita virala de tip C, care și-au ameliorat considerabil starea de sănătate, în urma curelor repetate cu zeolit. Se recomanda cura de 12 săptămâni, timp in care se iau cate 3,6 grame (sase capsule) de zeolit pe zi, cu jumătate de ora înaintea meselor principale.

Infecții virale si zeolitulSe iau zilnic 3,6 grame de zeolit, un tratament durând 60 de zile și fiind repetat după o pauza de minimum trei săptămâni. Studiile de laborator si de medicina experimentala au arătat atât o acțiune antivirală directă a zeolitului (contra virusului herpetic, Svirusurilor coxsackie, adenovirusurilor etc.), cât și o îmbunătățire a imunității sub actiunea acestui mineral.

Zeolitul si intoxicaţia cu metale grele

Se referă la plumbul, manganul, mercurul, cadmiul etc. care ajung în organismul nostru datorită poluării apei, aerului şi alimentelor. Studiile făcute pe eşantioane reprezentative de europeni şi americani arată că în organismele a peste 25% dintre noi, procentajul acestor metale grele este depăşit. Iar consecinţele intoxicaţiei cu metale grele sunt boli din cele mai diverse, de la cele ale sistemului nervos, la cele de metabolism sau tumorale. Pentru prevenirea acestor afecţiuni se recomandă cura, ţinută vreme de 60 de zile, cu zeolit, din care se iau câte patru capsule pe zi. Zeolitul este numit de către oamenii de ştiinţă şi "capcana de metale grele", deoarece scapă organismul de aceste toxine, prinzându-le în structura sa moleculara, fiind apoi eliminat împreună cu ele prin scaun.

Zeolitul si Intoxicaţia cu pesticide

Aceste substanţe ajung în organismul nostru în primul rând prin hrană. Mai ales in România, unde în ultimul deceniu s-au importat fără discernământ şi fără scrupule legume, fructe si carne îmbibate cu pesticide, provenite din tari non-UE, unde nu sunt respectate nici un fel de norme, intoxicaţia cu pesticide este o problemă reală.

 Precauții și contraindicații la tratamentul cu zeolit
Conform FDA, agenția americană pentru controlul hranei și al medicamentelor, administrarea internă a zeolitului este considerata a fi fără riscuri pentru sănătate. De asemenea, in practica nu au fost observate efecte adverse la administrarea acestui mineral. Totuși, administrarea zeolitului este contraindicată celor care iau medicamente pe baza de litiu și de alte metale, deoarece zeolitul va ajuta la eliminarea prompta a acestora din organism, nelăsându-le sa își exercite acțiunea terapeutica.
Nu se cunosc efectele zeolitului asupra femeilor însărcinate sau care alăptează.

Mai puteti citi despre zeolit aici si aici

Sursa: http://dr-catalin-luca.ro/magazin/acasa/9-activ-protect-zeolit-250-capsule.html