Afişări de pagină

Sistem


sâmbătă, 28 martie 2015

Zeolitul

Zeolitul, sau „piatra care fierbe", este un mineral, la fel ca si sarea de bucatarie, format din aluminosilicati naturali hidratati de calciu, sodiu, potasiu, magneziu.
Efectul structurii si incarcarii magnetice este ca zeolitul atrage metalele grele si toxinele si le captureaza pur si simplu.Toxinele intra si nu mai pot iesi. Apoi zeolitul le poarta in siguranta si inofensiv in afara corpului prin tranzitul intestinal.
Pudra de zeolit nu are efecte toxice sau reactii adverse. Este un detoxifiant, antiviral, antioxidant si imunomodulator foarte eficient.
Datorita proprietatii de absorbtie ale toxinelor, pudra de zeolit este recomandata persoanelor care sufera de cancer.

Pudra de zeolit are un rol foarte important in combaterea stresului oxidativ. Radicalii liberi, care sunt in cea mai mare masura responsabili pentru stresul oxidativ si cauza a peste 200 de maladii, se formeaza in cantitati mai mari din cauza influentei mediului (poluarea aerului, metale grele, pesticide), radiatiilor ultraviolete, alimentatiei cu un continut ridicat de grasimi, tutunului si alcoolului, sau din cauza unei activitati fizice deficitare.
In cazul persoanelor sanatoase, este recomandata in scopul protejarii sanatatii: eliminarea toxinelor, indepartarea stresului oxidativ, scaderea gradului de imbatranire a celulelor si tesuturilor.
Zeolitul prinde in capcana si anuleaza nitrozaminele in tractul digestiv. Nitrozaminele sunt agentii cauzatori de cancer gasiti in carnurile procesate.
Zeolitul natural este singura substanta existenta incarcata cu particule negative din natura care interactioneaza in mod direct cu celulele afectate si absoarbe si neutralizeaza radicalii liberi si toxinele.Zeolitii sunt incarcati negativ permitand schimbul cu particule incarcate pozitiv din elementele inconjuratoare, fara sa-si piarda structura.Asadar cristalele de zeolit actioneaza ca niste mini–bureti absorband radicalii liberi, particulele cancerigene si virale.
Mecanismul de actionare al zeolitului impotriva celulelor canceroase este unic, spre deosebire de oricare alta substanta studiata. Teoretic, acesta are rara capacitate de a atrage cantitati enorme de toxine incarcate pozitiv, indirect neutralizand efectul care cauzeaza cancerul. In timpul procesului, zeolitul dezvolta o usoara incarcare pozitiva.
Apoi ele sunt atrase si trase direct catre membrana incarcata negativ a celulelor canceroase. Cand zeolitul se misca in interiorul celulelor canceroase este activata gena celulei de tip P21 Aceasta gena actioneaza ca o suprimare a tumorii prin abilitatea ei de a controla ciclul de dezvoltare a celulei canceroase. Activarea genei P21 se pare ca stopeaza cresterea tumorii inlaturand direct cauzele cresterii.
Ceea ce putem spune este ca zeolitul are efect de chelatare in indepartarea metalelor grele, pesticidelor, ierbicidelor precum si a altor toxine incarcate pozitiv din sistem.
Ceea ce face aceasta posibila este structura cristalina a zeolitului incarcat negativ.
Aceste cristale actioneaza ca niste capcane, avand in interior ioni pozitivi.
Acesti ioni pozitivi inlocuiesc toxinele incarcate pozitiv din organism legandu-i strans de ei si eliminandu-i complet. Unul din beneficiile acestei atasari este eliminarea 100% a acestora. Metalele grele , pesticidele ierbicidele parasesc definitiv organismul ele nefiind depozitate niciunde in organism. Un procent de 40% din zeoliti prind metalele grele din tractul gastrointestinal si 60% prind toxinele din circulatia sangvina si la nivel celular.










A treia functie a zeolitului este de a prinde in capcana elementele premergatoare virusului prevenind astfel inmultirea virusului si capacitatea acestuia de a ne imbolnavi. In acest fel zeolitul poate juca un rol important ca un antiviral cu spectru larg.
Mecanismul este urmatorul: virusii sunt alcatuiti din particule subvirale, care in etapa finala de “asamblare” creeaza virusul ca organism de sine statator.
Zeolitul absoarbe parti virale in porii agregatelor micronizate a zeolitului. Aceasta explica de ce zeolitul pare sa impiedice dezvoltarea oricarei infectii virale de exemplu a virusului herpetic1, coxsachie virus B-5, ecco-virus 7 si adeno virus 5.
 
Patruzeci de cazuri anecdotice ale herpesului zoster au fost vindecate, bolnavii fiind eliberati de durerile insuportabile in una pina la trei zile de la data administrarii zeolitului. Marturia cazurilor povestite raporteaza efectele sale de eliminare si vindecare a racelii, gripei,a febrei, a hepatitei C virale, metale grele care au produs scleroze multiple si artrita reumatica. Se pare ca efectul antiviral al zeolitului produce in timp o functie de prevenire incepand dupa aproximativ patru-sase saptamani de folosinta când metalele grele, pesticidele, ierbicidele au fost aproape toate eliminate.
Asadar, se pare ca in multe cazuri efectul sau antiviral se poate vedea imediat.
Aditional, zeolitii dirijeaza organismul catre marirea alcalinitatii stabilind un nivel al PH-ului undeva între 7.35 si 7.45 , indice optim pentru corpul omenesc.
Puterea de absorbtie a zeolitului a fost dovedita in timpul dezastrului de la Cernobil când o cantitate uriasa din acesta a fost folosit pentru indepartarea cesiului si strontiului-90 radioactiv inainte ca acestea sa contamineze sistemul local de apa.
 
Boli prevenite cu ajutorul zeolitului

Administrarea zeolitului este benefic in prevenirea cancerului

- administrarea zeolitului s-a dovedit a fi extrem de benefică pentru prevenirea bolii canceroase, dar si a bolilor tumorale în general. Aceasta pentru ca zeolitul scoate din organism substanţele cu potenţial cancerigen. El are totodata si efect imunostimulator (ajutând organismul să elimine din start celulele maligne), precum si efecte antitumorale directe. Pentru prevenirea cancerului se recomandă cate doua cure pe an, ambele a cate 60 de zile, timp în care se administrează câte o capsula (600 mg) de zeolit, de patru ori pe zi.
Tratamentele interne cu zeolit si-au dovedit eficienta si in mai multe forme de cancer al pielii (carcinom cu celule bazale, carcinom cu celule scuamoase, melanom). Extern, se aplica pulbere de zeolit pe zonele afectate de doua ori pe zi.
Pentru detoxifierea cat mai rapida cu zeolit, se consuma si multe sucuri proaspete de legume (mai ales de morcov, de pătrunjel, sfecla, telina, varza), cure de clorofila (frunze de pătrunjel, leuştean, ţelină,urzici), cereale fierte si mixate (hrișcă, grâu, ovăz, hrisca). O alimentație corectă, cu un aport nutritiv suficient și care, pe de alta parte, să poată fi ingerată și asimilată de bolnav, este esențială în boala canceroasă cu aceasta localizare.
Unii cercetători sunt de părere că administrarea zeolitului activează o genă din ADN-ul celulei maligne, gena care declanşează moartea programata a celulei maligne.

Diaree, infecții intestinale

Studii clinice extinse, făcute în spitale din Cuba (țară unde infecțiile intestinale sunt o problema de sănătate publică importantă) au obiectivat o puternică acțiune curativă a zeolitului în cazul acestor boli. Administrarea de zeolit normalizează flora bacteriană a intestinului, ajută organismul să lupte cu virozele care atacă tubul digestiv, reduce inflamația la nivelul intestinului, reduce volumul și fetiditatea gazelor.

Gastrita hiper-acidă și ulcer gastric

La mulți pacienți cu hipersecreție acidă sau cu mucoasă gastrică lezata, administrarea de zeolit a ameliorat clar simptomele dureroase. Zeolitul normalizează secrețiile digestive, are un efect benefic asupra țesuturilor epiteliale care protejează stomacul, mecanismul prin care produce aceste efecte terapeutice nefiind pe deplin explicat. Cert este ca un tratament de 2-4 săptămâni, timp în care se iau 4-8 capsule de zeolit pe zi, are de multe ori un efect benefic în aceste afecțiuni.

Deficiențe imunitare

Intr-un studiu făcut intr-o policlinica particulara din Germania, unui număr de 61 de pacienți le-au fost administrate câte 3,6 grame (adică 6 capsule a câte 600 de miligrame) de zeolit, vreme de 6-8 săptămâni. Analizele făcute după și în timpul acestui tratament au obiectivat că administrarea de zeolit duce la creșterea producției de celule ale sistemului imunitar (limfocite și macrofage) și la creșterea rezistenței organismului la infecții. Mai mult, la nici unul dintre pacienți nu s-a constatat vreun efect advers în urma tratamentului cu zeolit. Acest studiu clinic este completat de cercetările de laborator făcute în Croația, care au arătat că administrarea de zeolit ajută și la creșterea numărului de anticorpi, care sunt "armele chimice" cu care lupta sistemul imunitar împotriva infecțiilor și a proliferării celulelor canceroase.

Infertilitate la bărbați

Detoxifierea făcută prin administrarea zeolitului este o foarte bună premiză pentru tratarea sterilității masculine. Aceasta, deoarece cel mai adesea sterilitatea apăruta la bărbați este rezultatul dezechilibrelor hormonale care apar pe fondul intoxicării organismului cu substanțe cum ar fi xenoestrogenii, metalele grele, pesticidele, unii aditivi alimentari etc. Or, zeolitul este poate cel mai bun remediu pentru a scoate rapid toate aceste toxine din organism. Se țin doua cure, a câte 90 de zile fiecare, timp în care se iau câte șase capsule de zeolit, pe zi. Între cele doua cure se face o pauză de minimum 21 de zile.

Gută, acumulari de uree în organism

Se țin cure cu zeolit, cu o durata de două luni, timp în care se iau zilnic câte 4-8 capsule din acest mineral. Zeolitul are o mare eficientă în tratamentul acestor afecțiuni, deoarece are pur si simplu capacitatea de a scoate ureea, precum un magnet, din organism si de a o elimina prin scaun. Este un tratament foarte valoros și pentru persoanele cu disurie sau cu probleme renale, deoarece eliminarea ureei nu se face pe cale renală, solicitând rinichii, zeolitul exercitând el însușii funcția de "filtrare".

Autism

Ca si in cazul altor afecțiuni prezentate în acest articol, studiile clinice care sa obiectiveze acțiunea zeolitului în cazul acestei boli lipsesc deocamdată. Pe de altă parte, însă, nu puteam să nu menționăm această posibila acțiune a zeolitului în autism, in condițiile în care în ultimii ani tot mai mulți părinți din Statele Unite (țară în care această boala este o problema tot mai gravă, datorită amplorii pe care a căpătat-o) au observat transformări extraordinare la copiii lor in urma curelor cu zeolit. La unii copii autiști, cu vârsta peste patru ani, cărora le-au fost administrate câte 1200-2400 miligrame de zeolit pe zi, în cure de 60 de zile, urmate de 30-60 de zile de pauză, s-au observat progrese importante. Nu s-a pus problema dispariției complete a autismului, în schimb, la unii dintre ei s-a remarcat o îmbunătățire a atenției, a capacității de a primi informații și de a comunica, a stării lor psiho-mentale în general. De asemenea, unii copii hiper-excitabili și-au ameliorat sensibil starea. Nu se știe mecanismul exact prin care zeolitul produce aceste efecte, deocamdată oamenii de știință punând rezultatele încurajatoare obținute pe seama normalizării secrețiilor de neurotransmițători sau chiar pe seama eliminării din organism a unor toxine, cum ar fi metalele grele.

Hepatita virala si zeolitul

Studiile de medicina experimentala au obiectivat faptul ca administrarea de zeolit are efecte protectoare hepatice, încetinind evoluția hepatitei cronice. De asemenea, studiile de laborator asupra efectului antiviral al zeolitului sunt încurajatoare. Sunt semnalate și cazuri clinice, de pacienți cu hepatita virala de tip C, care și-au ameliorat considerabil starea de sănătate, în urma curelor repetate cu zeolit. Se recomanda cura de 12 săptămâni, timp in care se iau cate 3,6 grame (sase capsule) de zeolit pe zi, cu jumătate de ora înaintea meselor principale.

Infecții virale si zeolitulSe iau zilnic 3,6 grame de zeolit, un tratament durând 60 de zile și fiind repetat după o pauza de minimum trei săptămâni. Studiile de laborator si de medicina experimentala au arătat atât o acțiune antivirală directă a zeolitului (contra virusului herpetic, Svirusurilor coxsackie, adenovirusurilor etc.), cât și o îmbunătățire a imunității sub actiunea acestui mineral.

Zeolitul si intoxicaţia cu metale grele

Se referă la plumbul, manganul, mercurul, cadmiul etc. care ajung în organismul nostru datorită poluării apei, aerului şi alimentelor. Studiile făcute pe eşantioane reprezentative de europeni şi americani arată că în organismele a peste 25% dintre noi, procentajul acestor metale grele este depăşit. Iar consecinţele intoxicaţiei cu metale grele sunt boli din cele mai diverse, de la cele ale sistemului nervos, la cele de metabolism sau tumorale. Pentru prevenirea acestor afecţiuni se recomandă cura, ţinută vreme de 60 de zile, cu zeolit, din care se iau câte patru capsule pe zi. Zeolitul este numit de către oamenii de ştiinţă şi "capcana de metale grele", deoarece scapă organismul de aceste toxine, prinzându-le în structura sa moleculara, fiind apoi eliminat împreună cu ele prin scaun.

Zeolitul si Intoxicaţia cu pesticide

Aceste substanţe ajung în organismul nostru în primul rând prin hrană. Mai ales in România, unde în ultimul deceniu s-au importat fără discernământ şi fără scrupule legume, fructe si carne îmbibate cu pesticide, provenite din tari non-UE, unde nu sunt respectate nici un fel de norme, intoxicaţia cu pesticide este o problemă reală.

 Precauții și contraindicații la tratamentul cu zeolit
Conform FDA, agenția americană pentru controlul hranei și al medicamentelor, administrarea internă a zeolitului este considerata a fi fără riscuri pentru sănătate. De asemenea, in practica nu au fost observate efecte adverse la administrarea acestui mineral. Totuși, administrarea zeolitului este contraindicată celor care iau medicamente pe baza de litiu și de alte metale, deoarece zeolitul va ajuta la eliminarea prompta a acestora din organism, nelăsându-le sa își exercite acțiunea terapeutica.
Nu se cunosc efectele zeolitului asupra femeilor însărcinate sau care alăptează.

Mai puteti citi despre zeolit aici si aici

Sursa: http://dr-catalin-luca.ro/magazin/acasa/9-activ-protect-zeolit-250-capsule.html
 

joi, 26 martie 2015

Artemisinin - un extras natural uimitor care in amestec cu Fe ucide 98 la suta din celulele canceroase în doar 16 ore

Cercetari din 2005 au aratat ca o planta chinezeasca Artemisia annua a distrus 98% din
celulele canceroase in doar 16 ore.

S-a scris mult despre stilul nostru de viata, mai sanatos sau mai putin sanatos, despre consumul in exces de alimente procesate, despre carnea de slaba calitate, injectata cu diversi hormoni, pe care noi o consumam, despre poluare, precum si despre factorii de mediu, care contribuie la aparitia acestei boli.
Companiile farmaceutice, precum si comunitatea medicala, nici macar nu vor sa auda de anumite plante naturale care pot ajuta la procesul de vindecare. Bineinteles ca nu au nici un interes.

Rezultatele cercetarilor au fost publicate in Life Sciences:
, vol.76, no.11, pp.1267-1279, 2005
si au implicat studierea unui extract dintr-o planta utilizata in mod obisnuit in medicina chineza, ce poarta numele popular de "pelin dulce", denumirea ei stiintifica fiind "Artemisia annua", extractul fiind "Artemisinin".
In  momentul in care se combina cu fier (Fe), cercetatorii au descoperit ca, in decurs de 16 ore, 98% din celulele canceroase sunt ucise. A fost utilizata pe toate tipurile de cancer.
 Artemisinin a fost folosit in trecut ca un tratament puternic anti-malarie, dar acest studiu din Life Sciences s-a axat in special pe actiunea ei impotriva cancerului.
Amestecarea cu Fe (Fe biologic, cum ar fi in Spirulina, Clorella, algele AFA, urzici...) pare a fi punctul cheie, pentru ca atunci cand Artemisinin a fost utilizat in mod izolat a existat doar o reducere cu 28% a celulelor canceroase. Asa ca, atunci cand pacientiilor din acest studiu, li s-a administrat un supliment de Fe (care de multe ori se acumuleaza in tesutul mamar, dar mai ales atat in celule canceroase), Artemisinin a fost efectiv capabil sa tinteasca celulele "rele" si sa lase celulele "bune" in siguranta. Raportul a concluzionat ca "In general, rezultatele noastre arata ca Artemisinin opreste factorul de transcriere E2F1 si intervine in distrugerea celulelor canceroase...".

Rezumatul original al articolului din Life Sciences:
Effects of artemisinin-tagged holotransferrin on cancer cells

Artemisinin reacts with iron to form free radicals that kill cells. Since cancer cells uptake relatively large amount of iron than normal cells, they are more susceptible to the toxic effect of artemisinin. In previous research, we have shown that artemisinin is more toxic to cancer cells than to normal cells. In the present research, we covalently attached artemisinin to the iron-carrying plasma glycoprotein transferrin. Transferrin is transported into cells via receptor-mediated endocytosis and cancer cells express significantly more transferrin receptors on their cell surface and endocytose more transferrin than normal cells. Thus, we hypothesize that by tagging artemisinin to transferrin, both iron and artemisinin would be transported into cancer cells in one package. Once inside a cell, iron is released and can readily react with artemisinin close by tagged to the transferrin. This would enhance the toxicity and selectivity of artemisinin towards cancer cells. In this paper, we describe a method to synthesize such a compound in which transferrin was conjugated with an analog of artemisinin artelinic acid via the N-glycoside chains on the C-domain. The resulting conjugate (‘tagged-compound’) was characterized by MALDI-MS, UV/Vis spectroscopy, chemiluminescence, and HPLC. We then tested the compound on a human leukemia cell line (Molt-4) and normal human lymphocytes. We found that holotransferrin-tagged artemisinin, when compared with artemisinin, was very potent and selective in killing cancer cells. Thus, this ‘tagged-compound’ could potentially be developed into an effective chemotherapeutic agent for cancer treatment.

Popularizarea a fost publicata pe 8 februarie 2005 in:
http://www.washington.edu/news/2005/02/08/researchers-blend-folk-treatment-high-tech-for-promising-anti-cancer-compound/

Un video detaliaza cele mentionate prin Len Saputo:
https://www.youtube.com/watch?v=_Or8xLOGBu8#t=15
Artemisinin: A Cancer Smart Bomb

Exista un site unde poate fi comandat Artemisinin:

Comentarii:
Artemisinin is not found in Wormwood (Artemisia absynthium) but is found in Sweet Wormwood (Artemisia annua).
 
Explicatii suplimentare:
Wormwood is a Chinese herb that is thousands of years old that has applications for malaria and cancer treatment. It is safe, easy to use, affordable, and has great promise in the treatment of cancer. Cancer cells and bacteria accumulate iron far more than normal cells. Artemisinin works in the presence of iron to create free radicals that kill cells that hoard iron. Leukemia cells concentrate iron 1000 times normal lymphocytes and breast cancer concentrates iron 15 times a normal breast cell.
There are three forms of wormwood extract: artemisinin, artsunate, and artemether.
It can be given either orally or by rectal suppository and should be pulsed with several days on and several off if taken by mouth because of intestinal tolerance.
It is non-toxic and has been used on over 4000 patients without problems.
Its major use is in treating falciparum malaria. For more information about Cancer and treatment options please visit http://doctorsaputo.com/a/cancer-trea...

I take that two months  and my health is perfect !!! http://www.iherb.com/doctor-s-best-best-artemisinin-100-mg-90-veggie-caps/7592?rcode=pvt821 Very good product with most strong herb in the world!"

Pana gasiti planta mentionata se pot incerca speciile de pelin (alb si negru) din flora noastra. De regula speciile inrudite au si compusi chimici asemanatori! Un prim indiciu ar fi acela referitor la pelinul nostru in tratamentul malariei (frigurilor din fitoterapia populara).

duminică, 22 martie 2015

Cazuri de vindecare a cancerului la noi in tara

1. Formula As-anul XXV, nr. 1158, martie 2015, pag.5, raspunsul la "Caut tratament natural pentru cancer de rect" aminteste produsele Tumorless, Lifeforce si Digestion Canadian Sweet Extract recomandate de Dr. Angela Haimovici.

Alte remedii spectaculoase: http://www.rainnutrition.com.ro/soul-rain-nutrition/
“Chimonul negru ajută la însănătosirea de la orice în afară de moarte” profetul Mohamed.
Uleiul obţinut din chimionul negru este cunoscut şi sub numele de „aurul faraonilor”. Egiptenii au venerat această semintă. Se spune ca Tutenkhamon a fost atât de impresionat de chimionul negru încât sclavii lui trebuiau sa ţină întodeauna o sticluţă cu ulei obţinut din chimion negru la îndemână. I-a fost aşezat chiar şi în mormânt o întreagă amforă de ulei. Comform legendei, pielea catifelată şi frumoasă al Cleopatrei şi ai Nefertiti-ei i se datorează uleiului.
seminte-chimion-soul

Acest ulei extras din seminte este cunoscut în Est de mii de ani, dar la noi a apărut nu demult. Succesul descoperirii lui i se datorează lui dr. Peter Schleicher şi dr. Lutz Bannasch, ei au demonstrat că uleiul de chimion negru poate fi eficient în prevenirea anumitor probleme apărute pe piele, imbunătăţirea stării pielei şi în creşterea rezistenţei împotriva diferitelor alergeni în căile respiratorii sau în mucoasa intestinală.
Ştiinţa modernă a examinat cu atenţie uleiul obţinut din chimionul negru şi a găsit multe substanţe în componenţa, care pot afecta pozitiv metabolismul celular. Uleiul de chimion negru este foare valoros din cauza acizilor graşi nesaturaţi şi esenţiali care se află în compoziţia lui. Acestea contribuie la procesul de recuperare după diferite infecţii ale pielii, a intestinelor sau la infecţiile suferite la nivelul articulaţiilor şi a nervilor. Mai presus de toate conţinutul ridicat de acid linoleic aduce o deosebită importanţă în consumul zilnic de ulei extras din chimion negru. Din acizii graşi esenţiali se formează prostaglandin-ul. Acest ţesut hormonal efectuează o varietate de sarcini în sistemul imunitar cu efect anti-inflamator. Reglează circulaţia sângelui şi dilată vasele de sânge. Prin urmare, se pot explica şi din ştiinţa de astăzi faptele descrise din experienţe anterioare despre uleiul obţinut din chimion negru.

2. http://adevarul.ro/sanatate/medicina/povestile-inexplicabile-romanilor-s-au-vindecat-singuri-boli-teribile-medicii-nu-mai-dadeau-nicio-sansa-invins-cancerul-boli-renale-1_54d87cb6448e03c0fd6cecb2/index.html


Apa cu enzime

Apa enzimatică – o explozie de enzime, vitamine şi antioxidanţi
http://multicrudi.ro/apa-enzimatica-o-explozie-de-enzime-vitamine-si-antioxidanti/

De multe ori, poate te-ai întrebat şi tu ce să mai bei, cu ce să te hidratezi în fiecare zi.

Uneori poate te-ai plictisit doar de aparent banala apă plată (eventual şi cu lămâie), dar nici nu vrei să intri în patima sucurilor din comerţ, bogate în zaharuri rafinate, conservanţi, coloranţi şi alte chimicale şi substanţe artificiale.

Ai vrea să alternezi şi să variezi puţin lichidele care te hidratează, însă în limita unei băuturi naturale şi sănătoase.

Îţi doreşti să te hidratezi cu ceva sănătos, răcoros şi gustos care să îţi ofere doar nutrienţi necesari corpului tău şi nicidecum substanţe dăunătoare sau nefolositoare?

 Ei bine, există şi aşa ceva şi se numeşte apă enzimatică.

Enzimele sunt cele care menţin şi întreţin viaţa, iar în lipsa enzimelor viaţa nu ar fi posibilă pentru mult timp.

Enzimele fac parte din corpul nostru încă din momentul naşterii şi fac viaţa posibilă prin acţiunile lor de scindare, reparare şi construcţie a corpului şi celulelor sale. Practic, enzimele funcţionează precum un catalizator ce permite celulelor corpului nostru să funcţioneze corect.

În absenţa enzimelor, funcţionalitatea organismului se degradează, iar cu timpul apar afecţiunile şi bolile.

Prin munca/activitatea lor, enzimele asigură starea de sănătate în corp, pentru că ele reprezintă însăşi esenţa vieţii.

Din păcate, omul nu poate reuşi să creeze enzime vii aşa cum le creează natura, iar dacă ar fi putut, probabil ar fi reuşit să creeze viaţă din orice materie moartă. Însă omul poate beneficia de bogăţia de enzime care există în regnul vegetal şi astfel îşi poate menţine starea de sănătate la cote maxime.

Enzimele se regăsesc doar în alimentele vii ….  în special, în crudităţi, iar dintre acestea verdeţurile, fructele şi legumele sunt cele mai bogate în enzime.

Dr. Anthony Cichoke, în cartea sa “Enzimele şi terapia cu enzime”, subliniază importanţa enzimelor în viaţa şi sănătatea noastră şi afirmă că organismul nostru depinde de enzime atât pentru a mânca şi a digera hrana, cât şi pentru a gândi, a respira, a merge, a vorbi şi a funcţiona la capacitate optimă.

Pentru ca organismul nostru să poată să funcţioneze în cea mai bună stare, să învingă bolile şi să îşi refacă celulele afectate, este necesar ca enzimele să fie vii şi în cantitate mare.

Enzimele ne refac organismul, îl apără şi îl susţin

… iar apa enzimatică este o băutură care nu ar trebui să lipsească nici o clipă din alimentaţia şi hidratarea ta zilnică.

 Ce este apa enzimatică?

Apa enzimatică este o băutură naturală al cărui conţinut în enzime, vitamine şi minerale a fost mult îmbogăţit datorită vegetalelor proaspete şi vii care au fost adăugate în această apă.

 Cum se prepară/obţine apa enzimatică?

Apa enzimatică este foarte uşor de obţinut şi de preparat. Pentru a obţine o cantitate de apă enzimatică este necesar să parcurgi câteva etape de bază. Acestea sunt:

  1. Adaugă într-un borcan câteva funze, fructe sau legume sau un mix din toate acestea – ingredientele le alegi după preferinţele proprii sau după fructele/legumele pe care le ai la îndemână sau sunt de sezon.
  2. Peste vegetalele din borcan adaugă apă plată până la umplerea borcanului.
  3. Aşează borcanul într-un loc liniştit pentru minim 8 ore, astfel încât vegetale din borcan să se întrepătrundă cu apa, iar schimbul de materii, enzime, vitamine şi minerale să se realizeze eficient.
Notă:

·                                 dacă păstrezi borcanul într-un loc însorit sau călduros, atunci apa enzimatică va fi gata în aproximativ 8-10 ore

·                                 dacă păstrezi borcanul într-un loc răcoros, atunci apa enzimatică se va obţine în aproximativ 12-24 de ore, chiar până la 48 de ore.

·                                 de obicei, apa enzimatică pe bază de fructe se realizează cel mai repede, în aproximativ 8-12 ore dacă este păstrată într-un loc călduros, însă nu este  o regulă. Cu cât fructele stau în apă mai aproape de 48 de ore la o temperatură ambiantă, cu atât apa va deveni poate uşor acidulată (sifonată). Este foarte bună şi aşa, iar concentraţia de enzime se măreşte, ceea ce este un proces foarte benefic pentru sănătate.

o       dacă îţi doreşti să obţii o apă enzimatică uşor acidulată, atunci poţi să adaugi, odată cu fructele, şi un îndulcitor natural (zahăr brun, miere, sirop de arţar, etc – 30-100 grame pentru 1 litru de apă, nerecomandat insa in diabet, hiperaciditate gastrica si cancer), care va favoriza declanşarea procesului de fermentaţie. După aproximativ 24-48 de ore, apa va fi uşor fermentată. După filtrare, se va păstra la rece în sticle închise ermetic.

Ce fructe, legume sau verdeţuri se pot folosi pentru a prepara apa enzimatică?


 … totul este atât de simplu, iar apa enzimatică se poate obţine într-o multitudine de variante, gusturi şi arome.

Pentru a obţine apa enzimatică, tu poţi folosi orice fructe, legume sau frunze verzi preferi, fie ele de sezon sau în extrasezon (sub formă congelată). Totuşi vegetalele de sezon sunt cele mai indicate a fi folosite, fiindcă sunt mult mai savuroase şi poate chiar mai bogate în nutrienţi.

Eu personal, prefer să îmi prepar apa enzimatică lăsându-mă ghidată de abundenţa şi deliciul vegetalelor de sezon, astfel încât iarna îmi prepar adesea apă enzimatica din legume, rădăcinoase şi fructe de sezon – în special citrice, gutui, mere şi pere de iarnă, primăvara din diverse verdeţuri, citrice, mere, căpşuni, cireşe şi vişine, iar vara din pere, pepene galben sau verde, zmeură, afine, caise, piersici, etc.

Indiferent de fructele sau legumele pe care le folosesc pentru a obţine apa enzimatică, eu obişnuiesc să adaug şi câteva frunze verzi de plante medicinale sau plante aromatice, în funcţie de tipul de fructe sau legume folosite. Nu este o regulă, dar este un obicei care completează apa enzimatică prin aromă şi gust.

Apa enzimatică se poate obţine pe baza de:

·                                 diverse fructe: mere, pere, pepene, struguri, vişine, cireşe, zmeură, citrice, caise, piersici, măceşe, porumbele, mango, fructul pasiunii şi alte fructe exotice, etc.

·                                 diverse legume: morcov, gulie, sfeclă roşie, varză, roşii, ardei, etc.

·                                 diverse plante/verdeţuri aromatice: ghimbir, pătrunjel, busuioc, cimbru, mărar, etc (în funcţie de preferinţe)

·                                 diverse plante medicinale: frunze de zmeur, muşeţel, coada şoricelului, pătragină, flori de soc, flori de salcâm, etc

·                                 diverse combinaţii din categoriile de vegetale enumerate mai sus

Cantităţile de plante adăugate în apă pentru a obţine apa enzimatică pot varia în funcţie de cât de concentrată, aromată sau diluată vrei să obţii apa. Nu există limite minime, maxime sau restricţii, atâta timp cât foloseşti fructe, legume şi plante comestibile.

Combinaţiile de vegetale folosite pentru a obţine apa enzimatică sunt, de asemenea, foarte variate şi se pot face în funcţie de intuiţia, gusturile şi poftele proprii.

După ce obţii apa enzimatică, poţi să o bei ca atare sau să adaugi un îndulcitor natural (în special, în cazul apei enzimatice fructate).

Variante de apă enzimatică


Mai jos, îţi ofer doar câteva exemple de apă enzimatică preparată, pentru a-ţi stârni imaginaţia şi dorinţa de a-ţi prepara şi tu această apa enzimatică.

Este atât de simplu, gustos şi sănătos …

 Apa enzimatică pe bază de gulie 

Apa enzimatică pe bază de gulie este o apă bogată în enzime, vitamine şi mai ales minerale.

Are un gust pronunţat de gulie şi este o apă suficient de hrănitoare.

Pentru a obţine aproximativ 2 litri de apa enzimatică am folosit o gulie mică pe care am tăiat-o felii şi am lăsat-o să stea în apă de-a lungul unei nopţi (aprox. 12 ore) la temperatura ambiantă. A doua zi am strecurat apa şi am băut-o ca atare.

 Apa enzimatică pe bază de vişine, mentă şi melisa (lămâiţă)

Apa enzimatică cu vişine, mentă şi lămâiţă este o apă acrişoară, uşor mentolată şi aromată. Este plină de enzime, vitamine, minerale şi alţi nutrienţi esenţiali corpului tău.

Este aliatul perfect în lupta cu kilogramele, cu radicalii liberi şi cu diversele toxine acumulate în corp.

Fiind bogată în antioxidanţi, este nemaipomenit a fi băută o perioadă cât mai lungă de timp.

Pentru a obţine apa enzimatică mai repede, este indicat să zdobeşti vişinele uşor cu mâna, iar menta şi lămâiţa să o freci uşor între palme. După aproximativ 12 ore se poate consuma, iar dacă se păstrează mai mult (maxim 24 de ore), aromele şi gustul se intensifică substanţial.

Tot pe bază de vişine, poţi obţine o apa enzimatică delicioasă în următoarea combinaţie: flori de soc (proaspete sau uscate), grapefruit şi vişine, iar la final poţi îndulci apa cu miere sau alt îndulcitor natural.

Pur şi simplu divin!

 Apă enzimatică pe bază de spanac şi vişine

Această apa enzimatică are un gust destul de pronunţat de mineralele provenite în special de la spanac şi o tentă destul de acrişoară de la vişine.

Este o apă hrănitoare, vitaminizantă şi mai ales mineralizantă (Fe, Ca, Mg, K, etc), însă gustul său s-ar putea să nu fie pe placul tuturor.

Pentru a obţine aproximativ 3 litrii de apa enzimatică am folosit 3-4 frunze mari de spanac şi aproximativ 300 grame de vişine, dar cantităţiile pot varia în funcţie de preferinţele tale.

De asemenea, atunci când bei această apa enzimatică, o poţi îndulci după propriul tău gust.

Apa enzimatică pe bază de zmeură, pepene verde şi grapefruit

Această apa enzimatică are o aromă puternică de zmeură şi subtilă de pepene verde, cu un gust acrişor şi uşor amărui şi de o culoare minunată.

Este foarte gustoasă, aromată şi acceptată de orice persoane, fie chiar şi copii.

Eu am preparat această apă enzimatică într-un borcan de 15 litrii, iar pentru asta am adăugat aproximativ 1 kg de zmeură, un grapefruit roşu şi 1-2 felii de pepene verde. În plus, am mai completat şi cu4-5 frunze de zmeur (ca şi plantă medicinală) şi o tulpină de mentă.

Opţional se mai poate adăuga un îndulcitor natural, pentru un gust mai dulceag.

Pur şi simplu delicioasă!

 Apa enzimatică pe bază de frunze verzi

Această apă răcoroasă, cu un gust şi o aromă subtilă este foarte simplu de preparat.
Pentru prepararea acestei ape, eu am adăugat doar frunze verzi, de această dată, din plante aromatice şi medicinale: frunze de zmeur, mentă şi melisa în proporţii variabile.

Pentru a se îmbina gusturile şi aromele cât mai bine, este necesar ca apa să stea împreună cu frunzele verzi minim 12-24 de ore la o temperatura ambinată sau chiar într-un loc răcoros. Pentru apoximativ 4-5 ore, eu am păstrat borcanul cu apă şi la soare, astfel încât tranziţia de enzime, minerale şi vitamine să se realizeze mai repede.

Este o apă suavă şi subtilă care poate fi băută ca atare sau poate fi îndulcită cu diversi îndulcitori naturali şi îmbogăţită cu puţină zeamă de lămâie – astfel devine precum un ceai rece nemaipomenit de gustos.

 
Acum, te invit şi pe tine să îţi laşi imaginaţia purtată de simţuri, de pofte şi de abundenţa vegetală de sezon şi să îţi prepari în fiecare zi apa enzimatică preferată.

Ce îţi poţi dori mai mult decât să te răsfeţi cu o băutură delicioasă, aromată şi parfumată, care nu doar să te hidrateze, ci şi să îţi ofere sănătate şi o doză de nutrienţi necesari corpului tău?