Afişări de pagină

Sistem


joi, 12 mai 2016

A fost descoperit un anticorp care distruge cancerul

Sursa din Romania:
http://www.televiziunea-medicala.ro/anticorpul-care-distruge-cancerul/
Oamenii de stiinta de la Duke University au dezvoltat un anticorp care tinteste celulele canceroase si declanseaza un raspuns imun care ucide tumorile lasand in acelasi timp celelalte celule nevatamate.
Abordarea in curs de dezvoltare este o alternativa la terapiile existente, care nu prezinta efecte secundare nedorite, au spus cercetatorii.
„Aceasta descoperire poate reprezenta o noua abordare în tratarea cancerului, deoarece anticorpul ucide selectiv celulele tumorale, astfel ca nu are efecte secundare semnificative”, a declarat Edward Patz.
“Noi credem ca putem schimba ‘raspunsul’ sistemului imunitar ca mai apoi sa-l lasam sa ucida tumora”, a mai spus cercetatorul.
In studiile facute, cercetatorii au observat ca un anticorp derivat-uman, purificat, distruge celulele tumorale cand se leaga la o tinta specifica, si anume o proteina numita factor complementar H (CFH), care protejeaza celulele de un atac al sistemului imunitar. Cercetatorii au extras celule albe din sange de la pacientii care au produs anticorpul si le-au clonat pentru a produce anticorpi maturi. Anticorpul a fost apoi testat pe mai multe linii de celule de cancer, inclusiv pulmonar, cancerul gastric si cancerul de san, in medii de laborator si pe tumori la soareci vii. Cercetatorii au observat ca anticorpii au inhibat cresterea tumorii fara efecte secundare evidente.
Cercetatorii sunt acum pregatiti sa faca studii clinice folosind acest anticorp al persoanelor mai rezistente la cancer.
„Ne-a luat ceva timp pana cand sa ne creada cineva. A fost extrem de greu sa gasim finantare”. Edward Patz a subliniat ca este nevoie de mai mult timp pentru a intelege potentialul tratamentului.
„Am arătat că acest anticorp ucide celulele canceroase. Poate nu pe toate, dar cu siguranţă are un efect asupra acestor celule tumorale”, a mai spus el.
“Mai important este ca am constatat ca ucide suficiente celule tumorale pentru a tine tumora sub control”.
Sursa initiala:
http://www.cell.com/cell-reports/pdf/S2211-1247(16)30465-X.pdf
Rezumatul grafic al articolului initial:
Nu este inca un medicament sau remediu cert. Este doar un rezultat pozitiv pe o directie de cercetare, care va necesita ani de testare si omologare.