Afişări de pagină

Sistem


miercuri, 25 mai 2016

O apa alcalinizanta si suplimente vii exceptionale: polenul crud si solutii coloidale ionice


Trebuie sa recunoastem faptul ca organismul nostru este unul acid, ca rezultat tipic al dietei noastre "moderne" care este alcatuita in principal din alimente procesate, inclusiv sare, zahar, cofeina si alcool. Mediul prea acid in organism prezinta anumite semne, cum ar fi oboseala, dureri de cap, dureri abdominale si un sistem imunitar slabit, ceea ce va conduce cu siguranta la aparitia bolilor cronice (cancer, diabet, boli de inima).

Stim foarte bine ca aciditatea si alcalinitatea sunt evaluate prin valoarea pH-ului. Apa simpla are un pH de 7 si este considerata a fi neutra. Fiecare valoare a pH-ului sub 7 este acida, iar valorile mai sus de 7 sunt considerate a fi alcaline. 

Cand esti sanatos, pH-ul sangelui variaza intre 7.35 - 7.45 (usor alcalin). Corpul tau mentine echilibrul in cea mai mare parte prin rinichi si plamani. Cu toate acestea, dezechilibrul cronic epuizeaza puterea corpului tau, acela fiind momentul in care se poate declansa aparitia diverselor boli. 

Pentru a impiedica aparitia acestui dezechilibru, vin in ajutorul vostru cu prezentarea unui preparat miraculos, usor de facut, preparat pe care oricare dintre voi sunt sigur ca vi-l puteti face singuri chiar la voi acasa.


Este inspirat de scrierile lasate de Viktor Schauberger, Magicianul apei, vezi:
Inteligenta si dinamica energiei-Valorificarea fortelor naturale pentru obtinerea energiei gratuite, Viktor Schauberger, Ed. Vidia, Bucuresti, 2013. 
"Hrana noastra ar trebui sa fie vazuta ca energie bioelectrica".  

Citeste mai jos reteta care te va face sa uiti de existenta medicilor, intrucat nu vei mai avea nevoie de ei : 

Vei avea nevoie de : 

1 pahar de apa plata (250 de ml) 

2 felii subtiri de lamaie 

1 sfert de lingurita de 
sare de Himalaya 

1 sfert de lingurita de 
ghimbir macinat 

Mod de preparare : 

In prima faza trebuie sa incepeti seara, combinand apa cu lamaia si cu sarea de Himalaya. Lamaia nu trebuie stoarsa ci pur si simplu pusa in apa. Dupa ce le-ati combinat, le amestecati usor, fiind necesar sa lasati preparatul sa stea circa 7-8 ore ( pe timpul noptii). 

Dimineata cand va veti trezi, nu trebuie decat sa scoateti lamaia din pahar, si veti avea in fata o 
apa alcalina

Dupa ce v-ati asigurat ca aveti o apa alcalina, inainte de consum, trebuie sa adaugati ghimbirul, si gata, preparatul este tocmai bun pentru consum. 

Cum se consuma : 

Acest preparat se consuma dimineata pe stomacul gol, intreg preparatul. Consumul se face pe o perioada nelimitata. 

Consumand zi de zi acest preparat, organismul dumneavoastra nu va deveni niciodata unul acid, datorita apei alcaline care va echilibra practic pH-ul. 

Stim foarte bine ca ghimbirul este o super-planta ce contine vitamine precum retinol, vitamina B3, B5, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar si minerale precum fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu si zinc. 

Combinatia dintre apa alcalina si ghimbir, va deveni una extrem de puternica, protejandu-te si ajutandu-te in cazul aparitiei diverselor conditii de sanatate cum ar fi: 

prevenirea aparitiei cancerului, diabetului si bolilor cardiovasculare 

- ameliorarea tulburarilor digestive 

- tratarea tulburarilor respiratorii 

- grabirea vindecarii racelilor 

- in cazul in care suferiti de cancer, acest preparat va preveni efectele secundare ale chimioterapiei 

- imbunatatirea circulatiei sanguine 

- reglarea nivelului de zahar din sange 

- combaterea infectiilor si inflamatiilor 

tratarea reumatismului

- ingrijirea pielii si combaterea caderii parului.

Medicamentul medicamentelor: POLENUL CRUD
 
Sursa: http://paramedicina-auras.blogspot.ro/2012_11_01_archive.html 
Nu se poate compara, ca eficienţă, cu polenul uscat. Iar ca gust, nici atât. Luat proaspăt, din stupul albinelor, este o uzină de sănătate. 
 
Ce indicaţii are polenul?
Printre multe altele:
Cancerul de prostată - Încă de mult timp, po­lenul era cunoscut ca eficient în prevenirea şi tratarea afecţiunilor prostatei. Cercetările de laborator au dez­văluit câteva dintre mecanismele implicate. Seleniul din polen reface rezervele din testicule şi canalele adia­cente prostatei, de unde se pierde prin spermă. Acesta este un puternic antioxidant şi anticanceros. Fitosterolii susţin buna funcţionare a prostatei şi reduc incidenţa hiperplaziei de prostată. Odată cu vârsta se cunoaşte că scade capacitatea endogenă de sinteză a vitaminei D, care este implicată şi în buna funcţionare a prostatei, implicit, atunci când lipseşte, în cancerul de prostată. Dar producerea vitaminei D este favo­ri­za­tă de polen pe căi enzimatice. Vitamina E şi zincul protejează de asemenea contra cancerului.
Flavonoi­dele din polen, prin acţiunea lor intens antioxidantă, protejează contra peroxidării grăsimilor saturate, ce sunt implicate în cancerul de prostată, ca şi în cel de sân.
Cancerul de sân la femei prezintă, sub raport cauzal, unele similarităţi cu cel de prostată la bărbaţi. Elementele descrise mai sus, cât şi un regim alimentar bogat în fibre solubile (prezente în polen) şi acizi graşi polinesaturaţi, contribuie la profilaxia şi tratamentul acestor tipuri de cancer.
 
Dozele utile în regim obişnuit de viaţă sunt de :
2-5 g/zi la copii sub un an,
5-10 g/zi la copii de 1-10 ani,
10-30 g/zi peste vârsta de 10 ani.
În regim de supraso­licitare (fizică sau intelectuală), cât şi în cure de încăr­care nutritivă, cantităţile pot creşte până la 50-100 g/zi.
La fel şi în curele de slăbire,când polenul poate înlo­cui una-două mese ale zilei. Este indicat ca persoanelecu probleme de sănătate să ceară sfatul unui medic apifitoterapeut.

Spre a se absorbi complet din tubul digestiv e bine ca polenul să fie predizolvat în apă cu suc de lămâie proaspăt, într-un suc fresh, borş sau kefir (iaurt);
vo­lumul orientativ (polen plus lichid): 150 ml pentru 30 g polen.
Trebuie să stea la dizolvat minimum 20 de mi­nute. Când este în doză unică, ideal se adminis­trează dimineaţa.
Cei care iau prima dată e bine să crească progresiv dozele şi să înceapă administrarea după ce au mâncat. Mai târziu, se poate trece la administrarea pe stomacul gol.
Spre a descrie corect şi complet polenul, cu com­poziţia, proprietăţile şi acţiunile sale complexe, ar fi nevoie de un tratat în mai multe volume.

Polenul crud monoflor, pentru sanatate si vigoare

In afara de polenul poliflor care combina efectele benefice ale polenului recoltat de albine, de la sute de tipuri de flori si care poate varia in mod semnificativ in functie de anotimp si de loc, gasim la Apiland si polen crud monoflor, ce prezinta o actiune specifica, mult mai puternica:
Polenul crud de salcie, numit si ingerul pazitor al vederii, protejeaza conjunctiva si corneea, prevenind cataracta si degenerescenta maculara. In plus, intareste imunitatea si incetineste procesul de imbatranire. Este un important adjuvant in bolile de prostata, are efecte benefice asupra fertilitatii si asigura protectia embrionului in timpul sarcinii.
Polenul crud de trandafir salbatic, numit si ingerul pazitor al colonului, dinamizeaza atat mucoasa, cat si flora intestinala, ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la prevenirea inflamatiilor colonului. Dar acest produs de exceptie aduce si un plus de energie si faciliteaza absorbtia de calciu.
Polenul crud de prun, numit si ingerul pazitor al echilibrului digestiv, actioneaza benefic asupra stomacului, ficatului si bilei, normalizand apetitul alimentar. Dar aceasta adevarata minune a stupului reuseste in acelasi timp sa incetineasca procesele de imbatranire si sa intretina frumusetea tenului. Creste rezistenta la efort si are ca efecte stimularea memoriei si intarirea capacitatii de concentrare.
Polenul crud de iarba neagra, numit si ingerul pazitor al rinichilor, stimuleaza buna functionare a rinichilor, asigurand astfel detoxifierea organismului. In plus, prin continutul, extrem de bogat in flavonoide si in primul rand in rutina, imbunatateste si capacitatea de memorare, previne pierderile osoase, prezinta o actiune benefica asupra tiroidei si ajuta la tratarea hemoroizilor sau varicelor.
Polenul crud de paducel, numit si ingerul pazitor al inimii, reduce depunerile de grasime de pe peretii arterelor sau din alte tesuturi, ajuta la scaderea nivelului de colesterol, reduce tensiunea arteriala, are o actiune calmanta si tonifianta asupra sistemului nervos si inlatura insomniile, anxietatea, starile de iritabilitate sau depresie. In plus, este un bun aliat in curele de slabit.
Polenul crud de castan dulce si mur, numit si ingerul pazitor al circulatiei sanguine, are o actiune benefica asupra venelor si vaselor capilare si stimuleaza circulatia sanguina. Foarte bogat in polifenoli, are o puternica actiune antioxidanta. In plus, previne demineralizarea si asigura echilibrul sistemului nervos, contracarand starile de anxietate si depresie. Un adevarat aliat al femeilor aflate la menopauza, el este iubit si de catre copii datorita gustului sau deosebit de agreabil.
Polenul crud de mar, numit si ingerul pazitor al metabolismului, este o veritabila sursa de energie pentru organism si un important aliat al metabolismului general. Un excelent sustinator al miocardului, el reprezinta si un scut in fata infectiilor microbiene, iar continutul bogat in quercetina si camferol ii confera si o extraordinara putere antioxidanta, de combatere a radicalilor liberi. In plus, el intareste si protejeaza miocardul.
Polenul crud de flori de munte, contribuie la însănătoșirea părului dumneavoastră. La fel ca și restul organismului, părul are și el nevoie zilnic de un aport important de nutrienți, minerale și vitamine pentru a rămâne în formă. Acești nutrienți pot fi asimilați consumând cu regularitate acest tip de polen. De asemenea, un mod de viață echilibrat și o alimentație variată vor contribui la sănătatea părului dumneavoastră.
Pentru cele mai bune efecte, trebuie sa alegeti produse apicole de calitate!

ELECTRONUM™ 500ml – Soluţie mixtă coloidală ionică cu nano particule şi ioni de AUR, PLATINĂ şi ARGINT pur în apă distilată şi structurată

Soluţie mixtă cu particule ionice de Aur, Platină şi Argint

Descriere:
Electronum este un “elixir al tineretii vesnice”, bogat in ioni de aur, platina si argint, incarcati cu sarcina electrica pozitiva, in apa distilata si structurata, cu efect tonic si regenerant.
Produsul este testat microbiotic si chimic, nu contine nitrati, saruri, conservanti, aditivi, stabilizatori, etc. Utilizarea produsului in doza recomandata nu prezinta risc de supradozaj, Electronum nefiind daunator pentru organism, nu are efecte secundare si nu interactioneaza cu medicamentele.
Compozitie: Particole nanometrice de aur, platina si argint (de puritate 99.9%), apa distilata si structurata (de puritate <1µS/Cm).
 
Combinatia aurului cu argintul tonifica structura fizica conferindu-i vigoare, regenereaza si revitalizeaza intregul organism, confera longevitate, intareste structura bioenergetica, rafineaza trairile emotionale, cicatrizeaza traumele afective (prin rafinarea trairilor si prin intelegere), imbunatateste memoria, creste IQ (coeficientul de inteligenta) si EQ (coeficientul de empatie), amplifica luciditatea, acuitatea si limpezimea mentala, favorizeaza meditatia. Excelent in tratamentele de purificarea a limfei, a sangelui si a zonei intime. Reda tonusul si vitalitatea organismului. Cresterea magnetismului la niveul privirii este primul semn remarcat in procesul de rejuvenare.
Prin adaugarea platinei, produsul capata valente noi, fiind antistres, antidepresiv, anxiolitic, cardiotonic, dezobstruant, imunostimulator, nervin, regenerant endocrin si reintineritor. In aceasta combinatie, actiunea potentatoare a argintului face ca efectele aurului si ale platinei sa fie resimtite imediat si mult mai eficient decat daca ar fi luate separat. Efectul purificator la nivel energetic se resimte in toata fiinta, cu predilectie in zona capului si a inimii. Combinatia aur-argint-platina restabileste echilibrul emotional. Este asociat in terapiile de detoxifiere ale organismului.
Deasemenea este recomandat pentru cresterea IQ-ului si pentru obtinerea unor rezultate remarcabile in eforturile intelectuale. Confera liniste interioara si o stare de calm profund.

Mod de administrare: Se recomanda administrarea zilnica a doua doze a cate 10 ml fiecare, dimineata si seara, de preferinta inainte de mese. Pentru un efect sporit, pastrati doza recomandata timp de 1-3 minute in cavitatea bucala.
Conditii de pastrare: A se pastra la temperatura camerei, ferit de razele soarelui. Nu se pastreaza in frigider. A se feri de obiecte magnetice si de surse de radiatii GSM, deoarece produsul contine ioni de argint cu sarcina electrica pozitiva, care pot precipita.
 

Tratarea integrativa a cauzelor cancerului inseamna sa-ti hranesti si sufletul

Preiau un articol fara traducere:

Natural cancer treatment: Dr. Jonathan Stegall offers an integrative approach

Written by Duane Cross | Last updated on | Filed under: Cancer Articles

Read More http://www.cancertutor.com/natural-cancer-treatment-dr-jonathan-stegall-offers-an-integrative-approach/
As natural cancer treatment gathers momentum, integrative medicine also continues to gain ground, and Dr. Jonathan Stegall is among the health care professionals at the forefront of the movement.
The American Hospital Association (AHA) reported that 42 percent of responding hospitals offer one or more Complementary and Alternative Medicine (CAM) therapies, up from 37 percent in 2007, and 26 percent in 2005.
Dr. Stegall, who specializes in integrated oncology, heads The Center for Advanced Medicine in Atlanta. His credentials are impeccable — Clemson, Georgetown, Harvard, the Medical University of South Carolina, and Yale — however, cancer left its mark on him at an early age. When Dr. Stegall was 5, his grandmother developed stomach cancer. He saw firsthand how chemotherapy and radiation take a toll on a loved one’s body.
“When I got into my medical training, I always knew cancer was a very aggressive, potentially nasty disease,” he said. “I noticed I could connect with [patients] on a spiritual level, a social level and really support them in those ways.
“But when it came to medical treatments, I felt like we really didn’t have enough tools at our disposal. … I started to develop a more integrative approach — took the best of what I’d been trained and the best of the nutritional and natural side.”

Nourishing the soul

Dr. Stegall understands that diet plays a key role in natural cancer treatment and prevention. During the consultation with a prospective client, he stresses the importance of nutrition, which is vital to the integrative treatment process. However, he also knows there is an emotional side.
“Anytime a patient hears those three words — ‘You have cancer’ — a flood of emotions come over them: fear, sadness, maybe anger,” Dr. Stegall noted. “We know that over time, those emotions, when they are sustained, they do change the body’s physiology and biochemistry.
“We talk a lot in my office about nourishing the soul,” he said. “I ask every single patient if they have a religious or spiritual practice — and if so, that needs to be nurtured. We know that patients who are prayed for have better outcomes — so I do pray for all my patients, and I encourage them to do the same.”
On top of the mental aspect, the physical changes a patient embraces includes lifestyle. Dr. Stegall emphasizes daily affirmations. “Put them on your fridge, your bathroom mirror, and say them at least twice a day, aloud, and really think about what they mean — and say them until you mean them.”

Emerging evidence indicates that cancer is primarily a metabolic disease involving disturbances in energy production through respiration and fermentation. The genomic instability observed in tumor cells and all other recognized hallmarks of cancer are considered downstream epiphenomena of the initial disturbance of cellular energy metabolism. The disturbances in tumor cell energy metabolism can be linked to abnormalities in the structure and function of the mitochondria.
Cancer as a metabolic disease: implications for novel therapeutics | Oxford University Press

Advances in cancer treatment have led to the realization that this is not a genetic disease as much as a metabolic disease. “I don’t think we’re going to find just one thing that cures cancer,” Dr. Stegall said. “For most patients, it’s going to be a combination of things.”
Finding that “combination of things” to help someone fight cancer is where integrative medicine becomes part of the equation. Dr. Stegall believes there is a place for chemotherapy in cancer treatment regimens, and he offers fractionated chemo.
“A lot of patients coming in say, ‘Chemotherapy is poison, it’s a toxin,’ ” he said. “We’ve all seen those patients who’ve had high-dose chemotherapy — their hair falls out, they’re tired all the time, they can’t eat, they have nausea, vomiting, diarrhea … a very low quality of life.
“We know [chemotherapy] kills cancer cells. The problem is, it also kills the healthy cells, and lot of time you can win the battle but lose the war when that’s your main strategy.
“I use low-dose chemotherapy — about 10 percent of what a conventional oncologist would use.”

‘A heat-seeking missile’

Dr. Stegall’s approach takes advantage of the cancer cells’ desire for insulin, for sugar, by utilizing Insulin Potentiation Therapy (IPT). “If we think of chemotherapy as an atom bomb that kills cancer and healthy cells with a lot of collateral damage,” he said, “the way I do fractionated chemo, with IPT, can be thought of as a heat-seeking missile — we’re better able to target those cancer cells, individually, while mostly sparing the healthy cells.”
He is involved with several cancer-centric groups, including the non-profit Best Answer for Cancer Foundation and the International Organization of Integrative Cancer Physicians (IOICP), which shares information, research, and collaborates on IPT and other targeted cancer therapies and their effectiveness when combined with selective complementary therapies.
“Patients cannot go about this alone,” Dr. Stegall said. “We encourage spouses, family members, friends to be involved in a supportive, loving way in that care. For many patients it’s an opportunity to strengthen those relationships.
“We tell patients, ‘You’re family when you become a patient here.’ … We’re going to love you, lock arms with you, and go after this the best we can.”
Bottom line: Integrative medicine is a bridge between conventional medicine and natural cancer treatment. Your body will respond to a healthier lifestyle, as well as a doctor-recommended treatment targeted to address your specific needs.


luni, 23 mai 2016

Diagnosticul este cea mai raspandita boala

Complexul medico-industrial creşte în ţările dezvoltate mult mai repede decât puterea economică a ţărilor respective. Şi aceasta deoarece sistemul se orientează nu după cerere, ci după medici, care joacă un rol dublu. 
Ei oferă servicii medicale şi în acelaşi timp controlează necesitatea (cererea) acestora. Numărul operaţiilor creşte în mod liniar cu numărul chirurgilor! Economiştii denumesc acest fenomen "cerere indusă". 
Prin acest procedeu medicii îşi apără şi chiar îşi sporesc veniturile.Deoarece între 1970 şi 1982 rata natalităţii a scăzut cu mai mult de 13 procente, medicii din maternităţile americane au reacţionat împotriva acestei situaţii prin sporirea numărului de naşteri prin cezariană, pentru care se încasează onorarii mai mari de la casele de asigurări de sănătate! Astfel s-a ajuns la naşteri prin cezariană într-un procent de 23%, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că procentul firesc ar fi de 15%
 
Problema principală este că numărul mare de servicii medicale şi calitatea lor NU influenţează de facto longevitatea populaţiei. 
Un rol mult mai mare l-a jucat şi îl joacă şi în prezent îmbunătăţirea permanentă a condiţiilor de viaţă ale oamenilor începînd cu sfârşitul secolului XIX. O serie de studii (de exemplu cel efectuat în Anglia de expertul în medicină socială Thomas McKeown) relevă clar faptul că o serie de boli foarte grave, cum ar fi holera, tifosul, tuberculoza, scarlatina sau meningita, au început deja de la sfârşitul secolului XIX să piardă teren, să dea înapoi. Şi asta cu mult înainte ca factorii patogeni responsabili pentru aceste boli să fie identificaţi. Luând ca exemplu tuberculoza, McKeown relevă că 92 la sută din factorii care au dus la eradicarea tuberculozei ca maladie gravă se pot pune pe seama îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă (apă curentă, canalizare, ferestre mai mari, luminoase şi etanşe, sisteme de încălzire  eficace a locuinţelor, în general îmbunătăţirea condiţiilor igienice), şi doar 8 procente se pot atribui antibioticelor."Medicina modernă nu este  nici pe departe atît de eficientă precum îşi închipuie marea parte a oamenilor" spune acelaşi McKeown.Iar microbiologul francez Rene Dubos, un pionier în cercetarea antibioticelor, dădea următorul vredict:"Introducerea lenjeriei de bumbac, care se poate uşor spăla, a geamurilor mari care permit intrarea unei cantităţi mai mare de lumină şi creşterea calităţii şi posibilităţilor igienice joacă un rol mult mai mare în diminuarea şi eliminarea inflamaţiilor de diferite sorginte, decît medicamentele şi terapiile."
 
Cadourile aduse de medicina modernă, cum ar fi pilulele, tehnologia performantă, secţiile intensive din spitale, etc. au un aport la nivelul de sănătate al populaţiei de numai 10% !
O altă statistică edificatoare ne arată următoarele: deşi în Germania se investesc anual în medie pe cap de locuitor 2283,48 de Euro, în comparaţie  investiţia medie din alte ţări de doar 1757,34 Euro, totuşi Germania se află la aproape toţi indicatorii specifici relevanţi pentru sănătatea populaţiei unei ţări, doar în zona de mijloc a "clasamentului".
 
 În timp ce prognoza de longevitate a unei fetiţe în Germania este de 80,7 ani, în Japonia aceasta este de 84,6 ani, deşi acolo se investeşte mult mai puţin în sistemul de sănătate! Pare paradoxal, nu?
În USA investiţia şi sumele alocate sănătăţii diferă de la un stat la altul. Şi astfel putem constata că, deşi în Manhattan sau în Florida aceste sume sunt evident mai mari decât în Portland, statul Oregon (unde investiţia respectivă este de peste două ori mai mică), totuşi persoanele din Manhattan şi Florida trăiesc în medie mai puţin decât cele din  Portland. Aceasta în mod sigur şi datorită faptului că în Manhattan fiecare cetăţean merge săptămânal la medic (dispunând de o asigurare de sănătate mai "generoasă"), şi astfel bolile îi sunt mult mai multe şi mult mai de timpuriu, fapt ce chiar că-l termină pe bietul om.Gândiţi-vă numai la câte kilograme de pilule în plus înghite unul din Manhattan !
 
Rezultă că ideea precum că medicina modernă şi intensivă prelungeşte viaţa este o iluzie ! 
Efectuând un studiu la nivel naţional american asupra bolnavilor de cancer la intestine sau cardiaci, cercetătorul Elliott Fisher de la Dartmouth Medical School din New Hampshire a ajuns la concluzia că în statele în care costurile terapeutice erau cu 6% mai mici decât maxima la nivel naţional, pacienţii respectivi trăiau mai mult ! Încă o dovadă în plus că medicina super-performantă şi intensivă aduce mai degrabă daune decât foloase pacienţilor.
 
 Într-adevăr, medicina modernă merge atât de departe încât îl consideră pe omul sănătos ca pe o persoană care nu a fost îndeajuns "consultată şi diagnosticată", şi de aceea încă nu i s-a găsit nici o afecţiune.
Şi astfel au fost inventate programele de consult preventiv gratuite. Primul consult e gratuit. Pe celelalte le plătim însă. Şi ele urmeză garantat. La un control tomografic, un sfert dintre oamenii tineri au anomalii în  genunchi! La fiecare al doilea adult, discurile intervertebrale sunt deformate (hernie de disc). Deja începând cu vârsta de 30 de ani fiecare dintre noi poartă în el <începuturi de boli>. Marea majoritate  au simptome de diabet, boli ale arterelor, hepatite, cancer sau afecţiuni ale sistemului circulator şi ale inimii. Desigur că aceasta nu înseamnă că aceste boli vor afecta vreodată starea de bine a persoanei respective.Marea majoritate a acestor afecţiuni progresează extrem de încet. Înainte încă de a aparea primul simptom deranjant, este probabil că aceste persoane să nu mai existe, ca urmare a unor cu totul alte cauze. Dar ceea ce este grav, este faptul că medicul "te diagnostichează" ca avand te miri ce afecţiune, lucru care poate avea consecinţe psihice devastatoare asupra pacientului. Şi care, "îmbolnavit" de către medic, în cele din urma, condiţionîndu-se astfel pe sine însuşi, chiar se îmbolnăveşte. 
 
În general, cu cât o metodă de diagnosticare este mai exactă, cu atat apar mai multe cazuri de îmbolnăviri.. Să fim înţeleşi, nu vreau să spun că nu mai este cazul să mergem la medic sau că nu mai este cazul să ne facem din când în când nişte analize. Vreau să cer însă un mai mare discernământ şi corectitudine din partea medicilor, căci aşa cum se poate vedea, mai toate persoanele trecute de 30 de ani pot fi "dignosticate ca bolnave". Iar acest lucru, manipulat cu intenţii financiare clare, poate să aducă daune grave persoanelor respective. 
Ceea ce corespunde din partea medicului cu încălcarea jurămîntului. Deci cu o fraudă.
 
Analizele clasice constată că un procent de 21% dintre oameni au noduli tiroidieni. La o analiză cu ultrasunete însă, acest procent creşte până la 67%. Aceşti noduli, în marea lor majoritate inofensivi, sunt însă de cele mai multe ori înlăturaţi operativ, ceea ce în 90% dintre cazuri este complet inutil !  
Înţelegeţi acuma cum se pot face bani punînd în pericol sănătatea unei persoane? Mai simplu spus, îi fac unuia o sonografie la  tiroidă, îl anunţ în " cadru festiv " că are circa 67% noduli la tiroidă, îl întind pe masa de operaţie şi încasez costurile respective de la Casa de sănătate. Dacă aceste Case de sănătate n-ar exista (minunată invenţie  pentru corpul medical, mană cerească) pacientul s-ar gândi de zece ori înainte de a se lăsa tăiat şi să mai şi plătească din propriul buzunar pentru aceasta. Aşa însă...încasăm asigurari de sănătate (şi unele firme fac bani frumoşi cu asta) de la oameni, după care-i operăm pentru boli fictive pe gratis. Pentru ei pe gratis, dar nu şi pentru noi, care scriem ordine de plată grase Caselor de sănătate.
 
O altă modalitate de a-i face pe oameni bolnavi cu de-a sila, este modificarea valorilor de referinţă pentru analizele (îndeobşte cele de sânge). 
Scandalul colesterolului poate că vă este deja cunoscut. Prin anii 90, mai multe grupuri de influenţă (compuse îndeobşte din medici profesori universitari) au reuşit să impună modificarea valorii superioare de referinţă pentru colesterol de la 240 miligrame pe decilitru sânge (care este valoarea maximă normală pentru o persoană adultă) la 200 de miligrame. În acest fel, peste noapte, jumătate din persoanele masculine între 30 şi 40 de ani devin bolnavi, cu colesterolul mărit, şi astfel, potenţiali  pacienţi buni de muls.
În mod normal o valoare de 250 pentru o persoană de  50 de ani este o "valoare ideală". Dar la o limită de referinţă maximă de 200, suntem cu toţii bolnavi !!! Ei, asta da afacere. Sau ... escrocherie?Vă las pe Dvs. să apreciaţi singuri.Impunerea unor valori limită stricte precum şi dezvoltarea permanentă a tehnicii de măsurare a deschis noi şi minunate perspective medicinei.
Astfel s-a reuşit crearea unui nou catalog de afecţiuni. Pseudo-bolile. O serie foarte lungă de astfel de afecţiuni nici nu ar fi resimţite vreodată  de-a lungul vieţii, dacă nu am face imprudenţa ca, mergând la medic, să luăm de bune toate "gogoşile" care pot să ne fie servite acolo. Desigur, nu toţi medicii folosesc aceste...tertipuri. Dar posibilitatea rămâne deschisă. Există.
 
Diagnosticul este cea mai răspândită boală!!!
Şi încă un aspect foarte interesant, pe care nu-l avem în vedere, şi care este deseori speculat de medicină pentru a arăta cît de utilă şi importantă este prezenţa Domniei Sale.
Şi anume, durata de supravieţuire a unui bolnav. Medicina susţine că a reuşit să mărească, în comparaţie cu secolele trecute, durata de viaţă a unei persoane bolnave. Speculaţie măiastră! Şi mulţi o cred. Această durată de viaţă se calculează statistic vorbind, din momentul depistării unei afecţiuni şi pînă în momentul în care bolnavul este răpus de aceasta. Păi, bine....dar dacă descopăr bolnavi cu colesterolul mărit la 30 de ani, şi ei decedează în mod normal, ca şi in trecut, pe la 70 de ani, asta înseamnă că este meritul medicinei, care, cu măiestria ei cunoscută, l-a ţinut pe bolnav în viaţă 40 de ani, şi că astfel a reuşit să-i prelungească viaţa? Fals. Poate eventual sa-l omor cu bună ştiinţă, chinuindu-l 40 de ani cu teama unei afecţiuni inexistente!
Mulţumim frumos pentru grija acordată! Nu cred că ne închipuiam vreodată că ...pentru aceasta suntem aici, pe lumea asta.
 
Se pare însă că medicina ştie pentru ce suntem aici. Pentru ea !

“Medicamentul care vindeca definitiv nu este rentabil”

Fragment din interviul cu dr. Richard J. Roberts, laureat al Premiului Nobel pentru Medicina pe anul 1993, interviu aparut in ziarul spaniol La Vanguardia

- Ce model de cercetare vi se pare cel mai eficient, cel al Statelor Unite sau cel european?

- Este evident ca modelul american, in care participa in mod activ capitalul privat, este mult mai eficient. Puteti lua ca exemplu progresul spectaculos al industriei informatice, unde este capitalul privat cel care finanteaza cercetarea de baza si cea aplicata, in ce priveste industria de sanatate, insa… Eu am rezerve.

- Va ascult.

- Nu se poate ca cercetarea in domeniul sanatatii umane sa depinda numai de rentabilitatea economica. Ceea ce e bine din punctul de vedere al dividentelor nu este 6 bine pentru oameni.

- Explicati-ne.


- Industria farmaceutica vrea sa fie utila pentru pietele de capital…

- Ca oricare alta industrie.

- Da, dar aceasta nu este oricare alta industrie: aici vorbim de sanatatea noastra si de vietile noastre si de cele ale fiilor nostri si ale unor milioane de fiinte umane.

- Dar daca sunt rentabile, sa va realiza o cercetare mai buna.

- Daca te gandesti doar la profit, nu te va mai preocupa sa fii util oamenilor.

- De exemplu…

- Am dovezi ca in anumite cazuri cercetatorii care depind de fonduri private ar fi putut descoperi medicamente foarte eficace care ar fi pus capat cu totul anumitor boli…

- Si de ce au renuntat la cercetari?

- Pentru ca productia farmaceutica este mai degraba interesata nu sa va vindece pe dumneavoastra, ci sa va ia mai multi bani, asa ca, dintr-o data, cercetarea respectiva este deviata catre descoperirea de medicamente care nu va vindeca intru totul, ci doar cronicizeaza boala si va face sa experimentati o imbunatatire ce va disparea din momentul in care nu mai luati
medicamentul.


- Este o acuzatie grava.

- Ei bine, este un lucru obisnuit ca firmele din industria de medicamente sa fie interesante in linii de cercetare nu pentru a vindeca, ci pentru a croniciza durerile cu medicamente cronicizante mult mai rentabile decat cele care vindeca o data si pentru totdeauna. Si nu trebuie decat sa urmariti analiza financiara din industria farmaceutica ca sa verificati ceea ce spun.

- Exista dividente care ucid.

- De asta va spuneam ca sanatatea nu poate fi o piata in plus si nici nu poate fi inteleasa doar ca un mijloc de a castiga bani. Si de aceea cred ca in modelul european mixt, cu capital public si privat, este mai putin facil sa se propage acest tip de abuzuri.

- Un exemplu de astfel de abuzuri?

- S-a renuntat la cercetarea pentru antibiotice pentru ca sunt prea eficiente si vindecau complet. Si pentru ca nu s-au produs noi antibiotice, microorganismele infectioase au devenit rezistente si azi tuberculoza, care fusese invinsa cand eram eu copil, reapare si a ucis anul acesta peste un milion de oameni.

- Nu imi vorbiti de Lumea a Treia?

- Acesta este un alt capitol trist: bolile din Lumea a Treia sunt prea putin supuse cercetarii, pentru ca medicamentele care le-ar combate nu ar fi rentabile. Dar eu va vorbesc de Prima Lume, a noastra: medicina care vindeca definitiv nu este rentabila si de aceea nu se fac cercetari in acest domeniu.


- Politicienii nu intervin?

- Nu va faceti iluzii: in acest sistem politicienii sunt simpli angajati ai marilor capitaluri, care investesc atat cat este nevoie pentru ca fii lor sa fie alesi si daca nu sunt alesi, sa ii cumpere pe cei care sunt.

- Totul e posibil.

- Pentru capital exista un singur interes: sa se multiplice. Aproape toti politicienii - si stiu ce vorbesc - depind cu nerusinare de acele multinationale farmaceutice care le finanteaza campaniile. Restul sunt vorbe goale…