Afişări de pagină

Sistem


joi, 30 octombrie 2014

Doar priveste in interiorul tau

http://www.youtube.com/watch?v=H790q5SsXuk

Acest videoclip este un extras dintr-o conferinta a lui Gregg Braden, din Italia in luna mai 2007, in care impartaseste cu publicul Puterea de Vindecare a Inimii. Un exemplu concret este oferit publicului printr-un filmulet in care cativa practicieni din Beijing, China, de la un spital numit "Spitalul fara medicamente" reusesc sa vindece un cancer in 3 minute.

Cum este posibila vindecarea cancerului in 3 minute?

In prezentarea sa, cercetatorul Gregg Braden explica cum este posibil sa vindeci boli, sa-ti atragi in viata ceea ce iti doresti, oferind o perspectiva profunda usor de inteles, accesibila tuturor si sustinuta chiar de experimente stiintifice.

Prezinta faptul ca vehiculul nostru fizic, corpul uman, raspunde cuvintelor si gandurilor, insa cel mai puternic raspunde sentimentelor. Chiar si ADN-ul raspunde sentimentelor si se schimba in functie de emotiile puternice, predominante pe care le traim.

Ofera dovezi solide ca exista un Camp, o Matrice de energie ca conecteaza intreaga Viata. Astfel, toate fiintele sunt interconectate, suntem practic un singur organism unit printr-un camp energetic - formam un camp colectiv. Astfel, daca vrei sa te vindeci sau sa atragi ceva in viata ta, trebuie sa stii cum sa comunici clar acest lucru Campului, Universului pentru a-ti raspunde cerintei.

Cum comunici cu acest camp ?

Prin sentimente ! Campul raspunde sentimentelor tale cele mai puternice, in primul rand referitor la orice aspect al vietii. Problema noastra nu este ca suntem lipsiti de putere de a ne schimba viata, ci ca ce spunem si ce simtim sunt pe frecvente diferite.

Noi dorim sa primim ce spunem, insa primim ce simtim cel mai puternic.

Pacientul sa recunoasca ca undeva a gresit si sa caute sa-si simta greseala, sa n-o mai repete si sa-i vindece consecintele, fiind dispus sa invete, sa aplice si sa culeaga roadele actiunilor sale.
"Cere si ti se va da, cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide."

Ne vindecam rapid cand înțelegem că limbajul pe care-l recunoaște corpul uman este "limbajul inimii" - sentimentele, emotiile. ADN-ul și celulele din corpurile noastre își schimbă forma în functie de trăirile noastre interioare, negative sau pozitive.
Cu alte cuvinte, stresul, frica, furia, depresia ne diminueaza sănătatea, iar sustinerea emotiilor pozitive ne creste nivelul de Lumina, echilibrul, sanatatea.
Emoția schimbă rezonanta la nivelul ADN-ului, iar ADN-ul schimbă materia; prin emoțiile pozitive putem genera schimbări pozitive în catenele de ADN, adică ne putem vindeca pe noi, pe alții, si cu cat mai multi oameni fac asta, Pamantul se va transforma, căci emoția umană colectivă are extraordinara putere de a schimba campul electromagnetic al Pamantului, așa cum au demonstrat cercetările de la Institutul HearthMath.
Orice om poate crea starea de "coerența a inimii" care inseamna o comunicare armonioasă între inimă și minte.

Secretul vindecarii este ca pacientul sa-si asume raspunderea pentru ceea ce simte, ce spune si ce face pentru propria vindecare, nu sa mearga la doctor pentru a-i arunca acestuia raspunderea.
Adica, pacientul este raspunzator pentru propria imbolnavire si pentru propriile greseli din trecut care l-au dus la boala. Caci pentru asta a muncit cu gandul, cu vorba si cu fapta.
Acum, in prezent, nu poate sa mearga la medic si sa gandeasca: "Doctore, tu ai invatat atat de multe, esti acum un profesionist recunoscut oficial si noi (societatea, sistemul, eu personal) te platim pentru asta, asa ca ia tu asupra ta consecintele greselilor mele si vindeca-ma."
Sa spunem ca medicul il vindeca. Pacientul o ia de la capat cu acelasi stil de viata si va persista in greseala?
Citit mai multe pe blogul ianRamon http://www.ianramon.ro/

  • Categorie

  • Licenţă

    • Licență YouTube standard

miercuri, 22 octombrie 2014

Dr. Burzynski continua sa castige teren impotriva sistemului medical reprezentat de FDA in SUA







October 21, 2014
Antineoplastonii reprezinta remediul anticancer descoperit de Dr. Burzynski.

The Texas Medical Board will lose their new case against Burzynski, once again:
To no surprise, within days of the FDA lifting its ban on Antineoplastons earlier  this year, the Texas Medical Board swooped in and filed a 200+ legal complaint against Dr. Burzynski.

To no additional surprise, the Texas Medical Board is losing its new (infinity) case against Dr. Burzynki. Read the Alliance For Natural Health article about this new development, here.

The state and federal agencies are simply trying to do what they can to bleed Dr. Burzynski dry financially—they don't care that their cases are flimsy at best and they know that they will lose each and every time. It's a never-ending hideous atrocity. So much for a "cancer establishment" that cares about curing cancer.

However, there is hope on other fronts, namely an incredible landmark study in Germany which is directly related to Eric Merola's latest documentary, Second Opinion.

Watch Eric Merola's latest documentary "Second Opinion" FREE  until October 24, 2014:

Second Opinion vorbeste despre Letril, adica vitamina B17, care stopeaza evolutia cancerului. Nu a fost recunoscut de FDA ca avand calitati terapeutice, ba mai mult a fost interzis in SUA, pentru ca o vitamina nu poate fi profitabila pentru cartelul medical-farmaceutic. 

Pentru eficacitate maxima B17 trebuie asociat cu vitaminele naturale D (expunere la soare) si E (uleiuri presate la rece). 


Until Friday October 24, 2014 Eric Merola is offering his latest documentary Second Opinion FREE. When watching this FREE screening you also get to see 5 of the 12 chapters of additional material that comes with the DVD and Blu-ray. 
Click HERE to watch it free on Vimeo, or HERE on YouTube. The DVD price has also been reduced to $12.00.


"Though a documentary, it's dramatic enough to be reminiscent of 'The Insider', the whistleblowing thriller about Big Tobacco."

—New York Daily News, August 28, 2014

Click here to read all the reviews, listen to radio show interviews, and watch national TV coverage.

CBS's internationally syndicated  TV show, "The Doctors", gave this film a 45 second plug! [ watch here ]

In solidarity,
Director of the Burzynski Documentary Series and Second Opinion: Laetrile At Sloan-Kettering


joi, 16 octombrie 2014

Despre cancerul de san. Manipulare publica. Metode de depistare si preventie

Opinia unui medic

In urma cu citeva zile s-a vorbit foarte mult de cancerul  de san .
Fiind o problema foarte importanta, uneori de viata si de moarte, si avind si cunostiinte, pentru ca am tangenta cu fenomenul destul de intens de 10 ani , am spus ca trebuie sa-mi spun si eu parerea.
Sigur, fiecare face ce doreste cu viata sa.

Cretorul ne-a dat Liberul Arbitru, care este liber chiar in relatia cu El !

Ce m-a ofticat cel mai tare a fost o cifra aruncata la Romania Actualitati, cum ca 1 din 6 femei fac cancer de san in Romania !!!
Este clar o minciuna menita sa sperie femeile si sa creasca numarul de consultatii si investigatii ! Si nu in ultimul rind este o mare afacere cu frica oamenilor !
Exista destule cazuri de operatii ce nu erau deloc necesare, operatii efectuate chiar in spitale private cu singurul scop de a lua niste bani !
Obiceiul asta de a arunca cu cifre este extrem de prezent in mass-media si nici un redactor nu intreaba pe respectivul care face afirmatia: "Pe ce surse statistice te bazezi?"

Nu exista pina acum un Registru National al Cancerului in Romania !
DE CE ?
Nu stiu !!!
Dar fara o evidenta clara, nimeni nu poate face asemenea afirmatii.
Este adevarat insa ca numarul cancerelor la modul general a crescut, iar pentru cancerul de san s-ar fi dublat in Bucuresti, intr-o perioada de vreo 10 ani (am surse!!!)

Eu fac termografie (metoda de diagnostic foarte sensibila pentru cancerul de san) de 10 ani si numarul cancerelor confirmate a fost destul de mic .
Nu am avut nici un rezultat fals negativ, adica eu sa spun ca nu este cancer si sa fie !!
Zone suspecte pe care le-am trimis la investigatii in continuare au fost destule.
Au fost si cazuri confirmate de cancer.
Dar, a fost si un caz in care exista chiar punctie biopsica cu diagnosticul clar de cancer si termografia a infirmat caracterul malign al nodulului (de altfel foarte superficial).
Pacienta  traieste si azi fara  sa fi facut operatie, chimio sau radioterapie !

Nodulul a disparut in timp de cativa ani .

In concluzie, afirmatia ca ar fi o incidenta de 1/6 a cancerului de san in Romania este o MARE minciuna.
Pe plan european se accepta 1/10 -1/12,  dar eu cred ca la nivel de Roamnia sintem undeva la 1/15- 1/20.

Sigur, asta nu insemna sa nu mai facem nimic !
Pentru diagnosticare recomand:
1. Autopalparea - aparitia unui nodul trebuie sa ne atentioneze. 

2. Termografia - cea mai sensibila, cea mai comoda, neinvaziva, ieftina ...https://dl.dropboxusercontent.com/u/32234664/Thermography%20%20%20Dr.%20Mercola%27s%20Natural%20Health%20Center2.flv
https://dl.dropboxusercontent.com/u/32234664/thermography.flv
Gasiti si doua filmulete in engleza facute de un promotor al metodelor alternative, Dr. Mercola http://www.mercola.com/.
3. Ecografia. Trebuie facuta de un specialist in explorarea ecografica a sanului.
4. Sonoelastografia: o metoda de diagnostic bazata pe consistenta nodulilor: 
http://www.gynecoland.ro/sonoelastografia-mamara.
5. Exista si markeri tumorali pentru cancerul de san, CA 15 SAN, care se preleveaza din sange.
6. Mamografia: in primul rind este o fotografie obtinuta prin iradierea sanului cu raze X, care la rindul lor prin cumulare pot duce la aparitia tumorilor canceroase !
Metoda este destul de brutala si nu este recomandata femeilor sub 40 de ani, care nu au nascut sau au sani mici.
Eu o vad doar ca o ultima metoda, dupa ce s-a trecut prin celelate si au existat suspiciuni !

In concluzie, trebuie apelat la mamografie doar dupa ce mai multe metode spun ca exista  o suspiciune.

Cum sa ne ferim ?
Laptele si produsele lactate pasteurizate, industrializate, au un rol extrem de important. Sunt moarte, acide si favorizeaza formarea mucusului in organism, un mediu excelent pentru proliferarea microorganismelor si parazitilor de tot felul.
Chinezii nu recomanda laptele pentru consumul uman. In cultura lor nu exista ca aliment pentru adulti, astfel ca la ei cancerul de san si cel de prostata la barbati este de cel putin 1000 de ori mai redus decat in civilizatia occidentala !

Un film ce explica foarte bine nocivitatea laptelui: https://dl.dropboxusercontent.com/u/32234664/LapteleToxic%20%20Life%20at%20its%20Best%20-%20Walter%20Veith%20-%20YouTube.flv

Studiul China este o carte care se gaseste usor si afirma cu date extrem de riguroase nocivitatea pentru sanatate a excesului de proteine animale (daca e peste 5 % in dieta). In mod obisnuit la noi este in jur de 20 %.

Dieta Dukan, care este foarte la moda, se bazeaza foarte mult pe proteine  animale: http://dietadukan.ro/. Deci, nu este de recomandat. Cancerul este o modalitate la fel  de buna ca si dieta Dukan de a slabi.

Dar asa cum spuneam, fiecare face ce vrea cu viata lui.

marți, 7 octombrie 2014

PSIHOTERAPIA - SOLUTIE ANTI CANCER


Inca de acum 4000 de ani, intr-un tratat medical indian se afirma: "Bolile sunt de doua feluri - cele ale corpului si cele ale mintii. Unele izvorasc din celelalte. Suferintele mintii se trag din chinul trupului, tot asa cum suferintele trupesti se trag din chinul mintii." Romanii spuneau si ei, de asemenea, raspicat: "Mens sana in corpore sano"("Minte sanatoasa in trup sanatos"). Recent, cercetarile in domeniul psihoneuroimunologiei au confirmat existenta relatiei personalitate - cancer si au subliniat pericolul dezvoltarii unor comportamente care expun individul la agenti cancerigeni (fumatul, obiceiurile alimentare nesanatoase etc.).

Oamenii predispusi la cancer par sa fie excesiv de retinuti, foarte timizi si rabdatori fata de superiorii ierarhici, inclinati sa-si reprime emotiile negative, mai ales furia. Cu alte cuvinte "tin in ei" tensiunile negative, sunt incapabili sa comunice si nu-si pot asuma riscul conflictului deschis. Este Personalitatea de tip C, de care se vorbeste foarte mult in ultima vreme, in lumea medicala. Pentru a intelege, trebuie sa mai spun ca Personalitatea de tip A predispune la boli de inima (sunt acei indivizi agresivi, ambitiosi la locul de munca, aflati intr-o permanenta tensiune exploziva), iar Personalitatea de tip B este considerata normala, sanatoasa (indivizi calmi, controlati, cu simtul umorului). Asadar, oamenii de tip C formeaza potentiale victime ale cancerului.
Experientele doctorului Grossarth-Maticek sunt relevante in acest sens. Acesta a realizat un studiu prospectiv pe doua populatii diferite cultural, social si geografic: intr-un orasel din fosta Iugoslavie si la Heidelberg, in Germania. Au fost intervievate 1341 de persoane si grupate in functie de reactia lor specifica la stres. Dupa 10 ani, grupul indivizilor stresati a inregistrat o mortalitate de sase ori mai mare prin cancer decat grupul normal. Acestia "sufereau" de o lipsa de speranta cronica (rezultata din evenimentele dureroase ale vietii) si isi reprimau emotiile negative - disperarea. In ultimii ani, savantul german dr. Gerd Hamer, pe baza a peste 30.000 de cazuri studiate cu ajutorul tomografului computerizat, a pus in evidenta ca o data cu declansarea unui conflict interior puternic, apare in creier un focar (numit focar Hamer) care corespunde extraordinar de exact organului in care se va localiza cancerul in perioada urmatoare. Acest fenomen biologic uimitor, ce poate fi folosit pentru depistarea precoce a cancerului, a fost observat chiar si la plante. Deci, stresul puternic si indelungat este intr-adevar ucigas.

Cand psihicul invinge boala

De ce are stresul un efect atat de negativ in cancer? Dupa British Journal of Medical Psychology, (61, 67-75, "Personality, stress and cancer"), raspunsul este foarte simplu: pentru ca stresul slabeste sistemul nostru imunitar. In fiecare zi, orice om "produce" celule canceroase, dar daca este sanatos, sistemul sau imunitar reactioneaza imediat. In 5 secunde, infractorii (celulele anormale) sunt identificati si in doar 4 ore sunt distrusi complet de limfocitele T killer (ucigase). Mai putin se stie ca imunitatea este influentata foarte tare, pe de o parte de alimentatie, iar pe de alta parte de hormoni. Cortizonul, de exemplu, este un hormon produs de glandele suprarenale ca reactie la stres. In depresie (forma a stresului), creste cortizonul din sange, ceea ce are ca efect debilitarea limfocitelor de aparare.
Holland si Rowland au observat, in 1989, ca, la persoanele sanatoase, aflate intr-o stare de suparare profunda, dupa o pierdere importanta (doliu, faliment, calamitati, somaj etc.) se produce o perturbare a activitatii celulelor T killer si o scadere a eficientei limfocitelor T helper (ajutatoare). Intr-adevar, sistemul nostru imunitar reactioneaza imediat la cei mai neinsemnati stimuli din mediu. Cu atat mai mult, la omul bolnav, aflarea vestii ca are cancer opereaza importante si inerente modificari in starea sa sufleteasca. Diagnosticul il sperie foarte tare, se teme ca va fi stigmatizat, ca va muri in chinuri groaznice sau se simte vinovat pentru greutatile si suferintele pe care le provoaca celor apropiati. Impactul cu tratamentul dur, greu de suportat (citostatice, iradieri, operatie) determina noi si insurmontabile solicitari, confuzie in legatura cu ceea ce ii rezerva viitorul. Cine poate sa inteleaga cu adevarat disperarea din sufletul devastat si pustiit al acestor oameni nefericiti?
Totusi, in ultimii zece ani, dovezi experimentale zdrobitoare vin una dupa alta sa sugereze in mod uimitor posibilitatea invingerii cancerului, printr-o forma sau alta de terapie psihologica (alaturi de remediile naturale) dupa cum vom vedea in continuare:

1. Relaxarea progresiva completa

Elimina durerile, anxietatea si frica si intareste fortele regeneratoare ale organismului. Tehnica de executie a fost descrisa in Occident de celebrul dr. Edmund Jacobson. Chiar si cei mai gravi bolnavi o pot realiza, fiind intinsi pe un pat tare. Cu ochii inchisi, palmele pe langa corp, se cauta o stare de interiorizare, de detasare de ambianta inconjuratoare si de gandurile negative, obsesive. Intr-o stare interioara de "plutire", se orienteaza atentia la segmentele corpului si se dau "in gand" comenzi de relaxare acestora, de jos in sus. Se incepe cu piciorul stang, apoi cu dreptul, mana stanga, mana dreapta, bazinul, abdomenul, trunchiul, capul. Apoi procesul se reia de 3-4 ori, insistand mai mult asupra organului bolnav.

2. Terapia comportamentala - metoda sugestiilor pozitive

Psihologul Grossarth-Maticek a apus la punct o terapie bazata intre altele pe tehnici de sugestie si hipnoza, menita sa-i ajute pe bolnavi sa lupte cu boala, prin optimism. Studiul sau a inclus 100 de persoane predispuse la cancer, pe care le-a impartit in doua grupe: unul de terapie si celalalt de control. Cu persoanele din grupul de terapie a lucrat doar 25-30 de ore de tratament psihologic individual. Dupa 30 de ani, rezultatele au fost spectaculoase: supravietuitorii din grupul de psihoterapie au fost de doua ori mai numerosi decat cei din grupul martor, cu care nu s-a lucrat deloc in trecut.
Iata cat de important este psihicul uman in apararea si conservarea vietii. La cabinetele specializate se lucreaza cu mai multe tehnici, in functie de fiecare caz in parte, dar pentru pacientii mei am recomandat o metoda mai simpla, care se putea aplica acasa. Tehnica se bazeaza pe folosirea unor sugestii puternice, inregistrate pe afise sau casete audio, de genul:

- Sunt o fiinta sanatoasa, fericita si optimista 
- Cu fiecare zi organismul meu se regenereaza tot mai mult 
- Sistemul meu imunitar devine tot mai puternic in lupta cu boala 
- Controlez eficient si deplin intreaga situatie 
- Cu ajutorul lui Dumnezeu fac tot ce depinde de mine pentru a ma vindeca.
Cei interesati trebuie sa citeasca, sa asculte sau, mai eficient, sa rosteasca cu atentie si convingere aceste fraze, de mai multe ori pe zi. Cu timpul, ei vor observa ca subconstientul le va prelua, iar treptat, organismul lor va incepe sa actioneze pur si simplu in conformitate cu cele afirmate. Metoda este binecunoscuta si utilizata cu succes in reclamele comerciale, de mai multe decenii.

3. Vizualizare dirijata

Dr. Carl Simonton, oncolog si radiolog, si sotia sa, Stephanie, au studiat efectele tehnicilor de vizualizare si de imaginatie in tratarea bolilor canceroase. Pentru a intelege despre ce este vorba, trebuie explicat ca organismul nostru reactioneaza la reprezentari de imagini, ca si cum acestea ar fi reale.
La pregatirea Jocurilor Olimpice din 1988, mai mult de 70 de sportivi americani de clasa mondiala au practicat vizualizarea dirijata in cadrul unui program psihologic special destinat ameliorarii performantelor sportive. Va amintiti de Mary Lou Ratton, prima gimnasta a S.U.A. care a castigat medalia de aur la individual-compus? Iata ce relateaza ea: "Exercitiile de vizualizare au fost o constanta de baza a pregatirii mele. Cand ma aflam in pat, repetam in imaginatie miscarile pe care le exersam in timpul zilei. Pentru ca aveam cele mai mari probleme cu exercitiile la barna, le repetam foarte des in minte, imi imaginam ca le practicam cu siguranta si le sfarseam cu bine. Acest lucru m-a ajutat enorm la jocurile olimpice care erau atat de importante pentru mine".
Colega ei, patinatoarea Elisabeth Monley, castigatoarea medaliei de argint din 1998, relateaza si ea: "Imi faceam exercitiile in imaginatie, in fiecare seara, inainte de a adormi. Vedeam efectiv totul in minte: corpul meu, saritura, pozitia in care aterizam. Cred ca 10 minute de exercitiu mental in acest mod au avut acelasi efect ca un exercitiu de 45 de minute pe gheata."
Metoda vizualizarii dirijate mobilizeaza toate fortele psihice ale pacientului si determina participarea sa activa la procesul de insanatosire. Cum se procedeaza? Dupa un exercitiu de relaxare profunda, desenati mai intai organul bolnav si tumora, pornind de la explicatiile medicului curant (unele persoane pot utiliza chiar filmele ecografice sau tomografiile, daca au inteles unde este problema). Asezati pe scaun cu spatele drept, porniti de la imaginea tumorii de pe acest desen simplu si incepeti (cu ochii inchisi) sa va imaginati ca o topiti cu o raza "laser" alba, stralucitoare, care vine de la Dumnezeu sau, in functie poate chiar de meseria dvs., ca o distrugeti cu un cutit, o foarfeca, bormasina, picamer etc. Atentia si concentrarea ferma, ca atunci cand rezolvati la serviciu o problema importanta, sunt esentiale pentru reusita acestui exercitiu. Repetati-l 20-30 de minute, de mai multe ori pe zi.
O metoda pusa la punct de mine se bazeaza pe inregistrarea imaginii tumorii care este prelucrata grafic iar ceea ce rezulta in final este un "desen animat", care ii sugereaza bolnavului intr-o maniera optimista, increzatoare si chiar umoristica "distrugerea" totala a tumorii.
Filmul, cu o durata de 30 de minute, este expus bolnavului de 3-4 ori pe saptamana, in cadrul programului de psihoterapie individuala.

4. Meditatie - rugaciune in tacere

Doctorul Jon Kabat Zinn, directorul Clinicii "Stress Reduction" de la Medical School a Universitatii din Massachusetts, este un mare savant, care se bucura in prezent de o larga recunoastere internationala. Prin cercetarile sale, pentru prima oara in lume a fundamentat stiintific tehnicile de meditatie, indemnandu-si pacientii sa le practice. Efectul care apare este o "reactie de deconectare" (cum o numeste el) care, in contrast cu reactia de "lupta sau fuga", reduce frecventa batailor neregulate ale inimii, micsoreaza tensiunea arteriala, echilibreaza descarcarile hormonale si potenteaza toate functiile organismului. Iata o metoda de lucru foarte accesibila. Asezati intr-o pozitie comoda, inchideti ochii si deconectati-va de ambianta exterioara, linistiti-va gandurile si orientati-va atentia catre ceva frumos, inaltator. In aceasta stare spuneti in gand rugaciunea Tatal Nostru, cu credinta. Repetati de mai multe ori pana cand cuvintele amutesc. Simtiti ca sunt inlocuite de ganduri luminoase, optimiste, de incredere si speranta in Dumnezeu. Ramaneti asa 20-30 de minute, savurand aceasta stare de "imponderabilitate" interioara, care ne incarca cu fortele regeneratoare ale naturii. In unele centre medicale moderne, se folosesc pentru meditatie fragmente muzicale selectate, sunete cu ritmuri modulate pe calculator dupa frecventa anumitor unde cerebrale sau dispozitive de dinamizare a functiilor creierului (Mind Synergy). Concluzia specialistilor a fost ca:"Meditatia, activitatile religioase, credinta puternica pot avea un impact pozitiv asupra raspunsului la o boala serioasa, asa cum este cancerul, si alcatuiesc o strategie importanta in vederea atingerii succesului terapeutic".

5. Terapia prin ras

Primul pas catre vindecare este sa intelegem ca, pentru fiecare dintre noi, viata este plina de incercari. Oricat de grava ar fi situatia in care ne aflam, ar trebui sa ne punem o intrebare simpla: "Oare o sa-mi mearga mai bine, daca imi voi face griji si ma voi gandi numai la rau?". In cadrul unui studiu citat de psihologul englez Hans Eysench, s-au realizat anumite sedinte in care bolnavilor li s-au aratat secvente video umoristice, apoi filme neutre. Inainte si dupa vizionare s-au recoltat probe de sange, iar ceea ce s-a observat a fost o crestere semnificativa a reactiei imunitare. In opinia medicului american James Walsh: "Sanatatea unei persoane este direct proportionala cu cantitatea rasului ei".
Totusi, cine mai are chef sa rada cand stie ca are cancer? Este sinistru... vor spune poate multi dintre noi. Insa tainele vietii par a fi cu mult mai misterioase decat ne imaginam. Pe la mijlocul anilor "80, a facut mare valva in Bucuresti povestea impresionanta a unei tinere, bolnava de cancer de col uterin avansat. Medicii de la Spitalul Filantropia nu o mai puteau opera, iar citostaticele nu se puteau face din "lipsa de fonduri". Situatia era foarte disperata si biata fata a fost trimisa acasa, ca atatia altii de altfel, cu o speranta de viata redusa la 3-4 saptamani. Stia ce o asteapta si ca sa nu simta nimic in momentul mortii s-a gandit ca cel mai bine ar fi ca aceasta sa o surprinda... razand. A adunat imediat de la cunostinte reviste cu glume, discuri cu momente vesele, casete cu filme de comedie si in aceasta ambianta a asteptat mai bine de... trei-patru luni. Nedumerita ca nu patise inca nimic s-a prezentat din nou la Spitalul Filantropia. Mai uimiti decat ea au fost insa medicii, care au constatat cu surprindere lipsa tumorii. Se uitau consternati unii la altii si nu puteau sa inteleaga ce s-a intamplat... colul ei se cicatrizase (ca o stafida). Cine stie daca nu cumva Mr. Bean, Stan si Bran sau desenele animate nu ar constitui un tratament anticanceros de o mie de ori mai usor si mai ieftin decat procedurile medicale cunoscute.

6. Terapia de suport

Spre deosebire de tarile avansate, in Romania nu exista inca o retea organizata pentru suportul psiho-social al bolnavilor de cancer. Numerosi bolnavi au probleme mari si nici un fel de ajutor, situatia fiind adeseori foarte greu de suportat. Sustinerea si intelegerea familiei, a colegilor sau a echipei terapeutice elimina frica si dezvolta la bolnav o atitudine deschisa de acceptare a efortului necesar vindecarii. Pe de alta parte, exemplul altei persoane, care s-a vindecat, isi duce viata normal de mai multi ani, provoaca o reactie pozitiva de "mobilizare generala" la multi bolnavi. La Clinica "Albert Schweitzer" (Germania), toate aceste lucruri sunt binecunoscute si incluse de mai multi ani in programul de recuperare al bolnavilor, la care participa chiar si un membru al familiei, pentru a invata sa acorde acasa, in continuare, ingrijirile necesare.
De ce oare aceste terapii nu se aplica pe scara larga si in alte spitale? Raspunsul la aceasta intrebare delicata il da foarte bine psihologul Michael Eyrench in lucrarea "Descifrarea comportamentului uman", aparuta si la noi in tara, la editura "Teora": "In ciuda posibilitatilor curative si profilactice oferite de Psiho-oncologie, medicina ortodoxa (bazata doar pe chimioterapie) nu vrea sa divorteze de ideea eronata ca trebuie sa inlature doar simptomele, refuzand sa se ia efectiv "la tranta" cu boala, si nu mobilizeaza resursele interioare ale bolnavului insusi. Facultatile de medicina neglijeaza sistematic cercetarile legate de psihoterapie si le vitregesc de investitii. Situatia este foarte trista, intrucat in prezent exista un bloc solid de dovezi apte sa demonstreze ca metodele psihoterapiei sunt extrem de utile si benefice, alaturi de celelalte metode naturale de tratament. Ar trebui sa ne gandim cu totii la miile de bolnavi disperati (pentru ca vietile lor ar fi putut fi salvate) care isi cauta salvarea prin... ziare, la miile de oameni care mor degeaba doar pentru ca mintile anumitor persoane sunt impermeabile la cercetarea novatoare. A sosit timpul sa renuntam la conceptia care opune corpul, mintii si sa recunoastem ca exista numai un intreg, o unitate trup-minte-suflet inextricabila. Dar asa cum bine se stie, rezistenta inversunata la nou a unor medici, asociata cu interesele industriei farmaceutice si inertia confortabila a birocratilor, ne face sa spunem cu tristete ca ceasul reformei medicale se va lasa mult asteptat, daca oamenii nu vor sti sa il ceara cu vehementa."


Dr. Cristian Boerescu
medic specialist psihiatru - Bucuresti, tel. 021/423.05.83

Sursa: formula-as.ro