Afişări de pagină

Sistem


duminică, 19 aprilie 2015

Larvalbina de la HOFIGAL

Ce este LARVALBINA?
Este un produs obţinut tot din larve de trântori aflate în ziua a 7-a de dezvoltare, dar care este obţinut printr-o tehnologie net superioară, deoarece păstrează intacte proprietăţile celulelor larvare: enzimele (la vremea aceea nu se ştia de suprapunerea lor cu enzilele umane). S-a reuşit pastrarea acestor proprietăţi într-o capsulă gelatinoasă în care sunt toţi parametrii din alveola albinei (pH, antioxidanţi, substanţe antibacteriene şi respectiv stabilitate în timp – peste 2 ani).
Cel mai important lucru pe care l-am constatat este ca are în el calitatea declanşării reacţiilor hormonale din organism. Declanşând astea, absolut toate, cancerul mamar la femei, de prostata la bărbaţi este imposibil să se mai poată întâmpla aşa ceva. Cea mai importantă treabă este că regenerează organismul în totalitate. Albina este singura care are în larva ei vitamina B12 într-o cantitate încât în 100 mg de larvă de albină se găsesc circa 12-16 centigrame de B12. Sunt suficiente 6 capsule pe zi ca să asimilezi necesarul zilnic de B12.
Al doilea lucru în larva de albine sunt componente deosebite, dintre care unele cu iod. Asta are un iod pe care tiroida îl asimilează.
Iată ce spune Dr. Ştefan Roman - medic primar - în articolul „APILARNILUL, UN NOU PRODUS NATURAL ÎN ARSENALUL APITERAPIEIˮ:
„Dacă apilarnilul ca şi polenul şi poate mai pregnant decât acesta are o influenţă biostimulatoare asupra funcţiunii axului hipofizio-cortico-suprarenal, care dirijează în masură esenţială buna funcţionare a organelor genitale, consider că se vor putea obţine rezultate bune, mai ales în următoarele afecţiuni:

  • În asteniile sexuale — survenite prin suprasolicitare, prin inhibiţia psihică sau prin aport alimentar insuficient în menţinerea la un nivel optim a metabolismului sterioizilor;
  • În sterilitatea de origine organică sau psihică.
  • În criptorhidie (adică în absenţa sau întârzierea coborârii testiculului în scrot).
  • În tulburările de menopauză (prin administrare pe cale orală şi aplicaţii vaginale) şi în cele de andropauză.
  • În enurezis (incontinenţă urinară nocturnă la copii).
  • În stări carenţiale, boli consumptive şi în convalescence post-operatorii.ˮ

Studiile clinice au confirmat de-a lungul timpului de ce este în stare acest produs, mai ales în forma perfect naturală.
În compoziţia produsului LARVALBINA – capsule moi – Hofigal a folosit în afară de larva propriu-zisă şi ulei de cătină - produs original obţinut printr-un procedeu ce menţine toate enzimele necesare - ulei de in şi biomasă de spirulina.
Uleiul de cătină conţine, în principal caroteni, vitaminele D, E, K, F, deci toate vitaminele liposolubile, produşi polifenolici cu activitate puternic antiinflamatoare, lecitine sub formă uşor asimilabilă, acizi graşi nesaturaţi, în special acidul γ-linolic, precursor al prostaglandinelor.
El este un tonifiant general, vitaminizant, antianemic, protector coronarian, antiaterosclerotic, îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului şi asigură troficitatea celulei hepatice.
Seminţele de in conţin ulei sicativ (37 – 43%) cu indice de iod 168 – 192, substanţe extractive neazotate (22%), celuloză (5,5 – 8,8%), substanţe minerale (3,5 – 3,8%).
Uleiul din seminţe de in conţine de 2 ori mai mulţi acizi graşi omega 3 decât uleiul de peşte şi un amestec de acizi esenţiali omega 3 şi omega 9. Aceştia au un rol important în refacerea celulară, fiind utili în diverse afecţiuni.
Uleiul din seminţe de in conţine lecitină, lignani, care au proprietăţi antivirale, antibacteriene, antiparazitare, antitumorale.
Are acţiune antiinflamatoare, cardioprotectoare şi de reducere a grăsimii din sânge.
Este indicat în afecţiuni bacteriene, în afecţiuni cardiace, în reducerea colesterolului „rău” din organism, precum şi în tulburările de tranzit intestinal.
Proteina din uleiul din seminţe de in este uşor digerabilă şi conţine toţi aminoacizii necesari organismului.
Biomasa de spirulină este un aliment uman sau animal care provine de la două specii de cianobacterii: Arthrospira platensis şi Arthrospira maxima.
Arthrospira este cultivată în toată lumea, fiind utilizată ca supliment alimentar complex sub formă de comprimate, capsule sau pulbere.
Aceste două specii „maxima” şi „platensis” au fost odată clasificate în genul „Spirulină”. În momentul de faţă se ştie că ele sunt de fapt „Arthrospira”. Totuşi, pentru a nu se crea confuzii şi din motive istorice, se utilizează vechiul termen de „Spirulină”.
Arthrospira este o cianobacterie filamentoasă sub forma unei spirale deschise spre stânga. Ea trăieşte în lacurile tropicale şi subtropicale cu pH crescut şi concentraţii ridicate de carbonat şi bicarbonat. Arthrospira platensis se găseşte în Africa, Asia şi America de Sud.
Spirulina a fost o sursă de hrană sub formă de turte pentru populaţia aztecă, încă din secolul al XVI-lea.
De asemenea, a fost utilizată de populaţia africană care locuia în jurul lacului Ciad, încă din secolul IX, fiind folosită şi comercializată sub formă de pulbere uscată înglobată în turte chiar şi în zilele noastre.
Spirulina este o combinaţie de substanţe fără preţ pentru organismul uman, unele dintre ele sunt extrem de rare şi nu sunt practic întâlnite în hrana vegetală.
Spirulina este foarte bogată în proteine: 100 g spirulină conţin 60 – 70 g proteine (de 3 ori mai mult decât în carnea de porc, de 2 ori mai mult decât în carnea de vită, peşte şi de 1,5 ori mai mult decât în boabele de soia).
În plus, toate proteinele din spirulină sunt asimilate foarte uşor de organismul uman, până la 65 – 80%, deoarece conţin 18 aminoacizi necesari omului, dintre care 8 esenţiali, care spre deosebire de ceilalţi, aceştia 8 nu pot fi sintetizaţi de organismul uman şi trebuie obţinuţi din hrana zilnică.
De asemenea, în spirulină se găsesc foarte multe micro- şi macroelemente, inclusiv fer, calciu, sodiu, zinc, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, vitaminele B, C, E şi A în forma lor naturală, fitonutrienţi (clorofilă necesară detoxifierii organismului, ficocianina care stimulează sistemul imunitar, stagnează dezvoltarea celulelor cancerigene, β – caroten, acid γ – linoleic care aparţine gamei acizilor graşi polinesaturaţi tip Omega 6), fermenţi si alte substanţe active.
Toţi ingredienţii sunt în corelaţie optimă, echilibrată, luând în consideraţie necesităţile organismului uman.
Astfel, după conţinutul în substanţe nutritive, 1 g de spirulină este echivalent cu 1 kg de legume.
Spirulina se asimilează foarte bine, normalizează microflora intestinală, curăţă intens organismul, având ca rezultat micşorarea conţinutului toxic rezultat din schimbul de substanţe în articulaţii, muşchi, limfă, care intoxică nu numai diferite organe, ci şi creierul.
În concluzie, se poate afirma că spirulina este darul naturii pentru o sănătate optimă.
Extractul total din larve de trântor este o substanţă biologic activă provenită din economia stupului, rezultat din operaţiunea de omogenizare prin triturare şi filtrare a larvelor de trântor, recoltate într-un anumit stadiu larvar.
Recoltarea se face cu o zi înainte de căpăcirea celulelor, respectiv în a 10-a zi de la depunerea oului sau în a 7-a zi de stadiu larvar pentru larvele de trântor.
Pentru valorificarea comercială eficientă, ca şi din raţiuni şi considerente strict apicole, se urmăreşte numai produsul obţinut din celulele fagurilor conţinând larve de trântor, hrănite în mod diferenţiat de albinele doici în stadiul lor larvar. În hrana larvară se găseşte aportul mierii, al polenului, al păsturii, al propolisului şi al secreţiilor glandulare ale albinelor doici.
În ziua a 7-a de stadiu larvar – când are loc recoltarea – larva de trântor are o greutate de 250 – 300 mg. Organismul ei conţine elementele diferenţiate ale principalelor organe şi structuri funcţionale aflate în curs de dezvoltare şi definitivare. Schiţele viitoarelor organe identificate deja în stadiul embrionar, cum ar fi corpul gras, organele respiratorii, tuburile malpighiene, elementele sistemului nervos şi cele sexuale, aparatul respirator, digestiv. se dezvoltă şi se completează în stadiul larvar, astfel că în ziua recoltării, larvele au organismul „programat”, ele constituind „schemele” tuturor organelor pe care mai târziu se vor găsi în stadiul nimfal sau definitivate la imago.
În momentul recoltării, larva de trântor conţine un mumăr imens de celule sexuale. Raportat la greutatea şi importanţa celorlalte celule din corpul larvei de trântor, se pare că celulele sexuale reprezintă, în perioada indicată de recoltare, cel mai important aport biologic.
Sub tegumentul larvei, în cavitatea pericardiacă, se află acumulată rezerva interioară de materii nutritive care compun corpul gras şi care, mai cu seamă în perioada larvară, este un organ cu dublă funcţionalitate: una legată de metabolismul individual şi alta care răspunde necesităţilor de viaţă ale coloniei de albine atunci când apar penurii în procesul de hrănire. Această rezervă internă este un puternic concentrat nutritiv, corpul gras conţinând elemente proteice, acumulări de lipide şi glucide, în special de glicogen, glucid care joacă un rol important în procesul metabolic.
De asemenea, în corpul larvei care se recoltează, se află o importantă cantitate de hemolimfă, incomparabil mai bogată în substanţe nutritive şi energetice decât cea a altor insecte sau chiar a animalelor, inclusiv sângele omului. De pildă, s-a stabilit că în larvele de albină se află de 9 ori mai mult magneziu decât în sângele uman, iar fosforul este de asemenea superior cantitativ. Sângele uman conţine 0,75 – 1,20 g zaharuri la litru, pe când, la larvele de albină, glucidele sunt între 6,36 – 7,6% exprimate în glucoză, în acest procentaj intrând fructoza, trehaloza, etc., pe care hemolimfa albinei le conţine, spre deosebirile de sângele uman în care hidrocarbonatele apar mai mult sub formă de glucoză.
În hemolimfă se mai află, pe lângă constituienţi minerali şi organici şi monozaharide, proteine, aminoacizi, acizi nucleici, substanţe bactericide, precum şi rezerva de apă, element indispensabil în procesul de dezvoltare şi vieţuire.
Compoziţia chimică a extractului de larve de trântor este complexă şi constă din săruri minerale (calciu 14 mg%, magneziu 2 mg%, fosfor 199 mg%, fer 3,23 mg%, cupru 1,1 mg%, mangan 4,49 mg%, zinc 5,54 mg%, sodiu 38 mg%, potasiu 0,5 mg%), vitamine (vitamina A 0,54 UI/g, betacaroten – provitamina A 0,426 mg%, xantofila 0,297 mg% - vitamina B6 0,739 mg%, vitamina PP 15,9 mg%, colină 442,8 mg%, vitamina B1 sub limita de dozare), aminoacizi (lizină 0,75 g%, histidină 0,33 g%, arginină 0,5 g%, acid aspargic 1,5 g%, tronină 0,41 g%, serină 0,46 g%, glicină 0,84 g%, alanină 0,66 g%, valină 0,68 g%, metionină 0,31 g%, izoleucină 0,56 g%, leucină 0,95%, tirozină 0,45%, fenilalanină 0,46 g%) adică un total de 11,4 g% aminoacizi.
Datorită acestei compoziţii complexe, extractul de larve de trântor este indicat în debilitate fizică generală, astenii, stări de denutriţie, convalescenţă postoperatorie, pubertate întârziată, astenie sexuală, surmenaj fizic şi intelectual, în îmbătrânirea prematură şi exagerată, precum şi în stări care necesită tonice şi trofice generale, benefice organismului Asocierea acestor produse, recunoscute ca suplimente nutriţionale, a avut drept scop realizarea unui alt supliment nutritiv cu eficienţă crescută, care îşi potenţează unul altuia proprietăţile şi asigură completarea şi normalizarea dietelor dezechilibrate şi corectează deficienţele care apar odată cu vârsta (peste 30 – 35 ani) şi special cele legate de sistemul imunitar, echilibrul hormonal şi autoreglajul emoţional, creier, sistemul neuro – vegetativ, rezistenţa organismului.


Produsul LARVALBINA exercită proprietăţi biotrofice, energizante, vitalizante, tonifiante şi vitaminizante, psihotonice, antioxidante, benefice pentru toate vârstele.
Menţine sănătatea ţesuturilor, influenţează pozitiv procesele de regenerare tisulară, stimulează şi normalizează schimburile de substanţe la nivel celular, restabileşte şi echilibrează funcţiile metabolice ale unor ţesuturi şi organe sau în disfuncţii provocate de diverse stări inflamatorii ale acestora. Optimizează funcţia sexuală, îmbunătăţeşte fertilitatea mai ales în cazul bărbaţilor prin stimularea spermatogenezei, intervine pozitiv în dinamica sexuală. Îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi de memorare, mărind performanţele cognitive în perioadele de efort intelectual intens. Este eficient în condiţii de suprasolicitare fizică intensă, stres, pentru înlăturarea stărilor de oboseală, de astenie la vârstnici, convalescenţă, de depresie mentală şi emoţională.
Produsul LARVALBINA se prezintă sub formă de capsule gelatinoase moi ambalate câte 40 în flacoane de polietilenă închise cu capac cu sigiliu şi silicagel introdus în cutie pliantă de carton împreună cu recomandările de utilizare.
Doza recomandată, ca supliment nutritiv, este de câte 1 – 2 capsule de 3 ori pe zi după mesele principale. Dacă este necesar, doza se poate mări la 8 capsule pe zi.
Administrarea se face timp de 10 – 15 zile, cu o pauză de până la 7 zile, după care se poate relua.
Produsul este bine tolerat, fără contraindicaţii semnalate până acum la dozele şi ritmul de administrare recomandat.
Totuşi, în perioada de sarcină sau de alăptare, precum şi la copii sub 12 ani este necesară prudenţă în administrare şi consultarea unui specialist.

Dipl. Ing. chim.
ŞTEFAN MANEA
Director General HOFIGAL