Afişări de pagină

Sistem

duminică, 5 august 2018

Reiau lantul cauzal al imbolnavirii, inflamatiile si remediul cel mai sigur in cazuri de cancer

http://vindecareacancerului.blogspot.com/2018/05/emotie-subconstienta-convingerile-pe.html
Traumele emotionale in declansarea cancerului
Pompa de sodiu-potasiu a celulelor si rolul ei in vindecarea cancerului:
http://vindecareacancerului.blogspot.com/2018/05/emotie-subconstienta-convingerile-pe.html 

Inflamatiile
Glutenul ataca mucoasa intestinului subtire si ii produce niste microorificii prin care trec toate tipurile de bacterii, care duc la inflamatii
"Dieta fara gluten"-William Davis
http://www.librariespirituala.ro/vindeca/dieta-fara-gluten-william-davis.html
"Consumul de gluten favorizeaza orice boala sau sensibilitate pe care o aveti in corp prin inflamatia pe care o produce."...
"Glutenul este principalul vinovat pentru leziunile inflamatorii produse asupra intestinelor în cadrul bolii celiace."
"Renunțarea la grâu nu echivalează exclusiv cu renunțarea la gluten, ci mai degrabă cu renunțarea la amilopectinele A din grâu, acei carbohidrați complecși care cresc glicemia mai mult decât zahărul de bucătărie și decât batoanele de ciocolată. Amilopectinele A nu trebuie înlocuite însă cu carbohidrații încă și mai ușor de absorbit din amidonul de porumb, de orez, de cartofi și de tapioca. Cu alte cuvinte, nu trebuie să înlocuiești caloriile din grâu cu alți carbohidrați care se absorb rapid și care declanșează secreția de insulina și depunerea de grăsimi viscerale. Așadar, evită glutenul, dar și „alimentele fără gluten"."
"Osteopenia și osteoporoza sunt foarte frecvente la oamenii care suferă de boala celiacă, indiferent dacă aceștia manifestă sau nu simptome intestinale. Pe scurt, aceste boli afectează circa 70% dintre oamenii care au în sânge anticorpi celiaci. Dat fiind că osteoporoza este atât de comună în rândul suferinzilor celiaci, unii cercetători au sugerat că orice om care suferă de osteoporoză ar trebui investigat pentru boala celiacă. Un studiu clinic al oaselor efectuat la Universitatea din Washington a descoperit că 3,4% dintre subiecții care aveau osteoporoză sufereau de boala celiacă fără a fi diagnosticați, spre deosebire de numai 0,2% dintre subiecții fără osteoporoză. Eliminarea glutenului din dieta participanților celiaci care aveau osteoporoză a condus imediat la îmbunătățirea densității oaselor acestora, fără ajutorul medicamentelor.
Printre motivele densității scăzute a oaselor se numără și absorbția dezechilibrată a substanțelor nutritive, îndeosebi a vitaminei D și a calciului, precum și accentuarea inflamațiilor care declanșează secreția citocinelor ce demineralizează oasele, precum interleucinele. Eliminarea grâului din alimentație reduce inflamațiile și permite absorbția mai bună a acestor substanțe nutritive."
"Experiența clinică m-a învățat că artrita neînsoțită de anticorpi celiaci poate răspunde la fel de bine la eliminarea grâului din alimentație. Am asistat personal la vindecarea dramatică a multor pacienți care sufereau de dureri insuportabile ale încheieturilor prin simpla schimbare a dietei alimentare. Dat fiind că anticorpii convenționali ai bolii celiace nu ies întotdeauna în analizele sângelui, acest lucru este greu de cuantificat și de verificat prin alte metode decât declarațiile subiective ale oamenilor. Fenomenul este însă greu de ignorat, putând fi marea soluție pentru toți suferinzii de artrită.
Putem oare extrapola riscul crescut de osteoporoză și de dureri ale încheieturilor în cazul suferinzilor de boala celiacă inclusiv la oamenii care nu suferă de această boală, dar care consumă grâu? Părerea mea personală este că da. Eu cred cu toată convingerea că grâul exercită un efect distructiv direct și indirect asupra oaselor și încheieturilor, indiferent dacă cel care îl consumă are sau nu o sensibilitate la gluten. Singura diferență este că aceste efecte sunt mai evidente în cazul celor care suferă de boala celiacă și care au anticorpi la gluten.
Ce-ar fi dacă, la vârsta de 62 de ani (să zicem), în loc să optezi pentru o înlocuire a șoldului sau a genunchilor, ai opta pentru o renunțare completă la consumul de grâu?
Efectele pe scară largă ale perturbării echilibrului acizi-baze din organism abia încep să fie descoperite și apreciate. Orice om care a făcut un curs elementar de chimie știe că pH-ul reprezintă un factor esențial în determinarea reacțiilor chimice. O schimbare oricât de mică a pH-ului poate influența profund echilibrul unei reacții. Acest lucru este valabil inclusiv pentru organismul uman."